Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Τα πάντα για το ποδήλατο (1ο μέρος).

Από σήμερα ξεκινάμε ένα αφιέρωμα για το ποδήλατο, τη σωστή χρήση του, τους κανόνες ασφαλείας, πως κυκλοφορούμε στην πόλη, τι ποδήλατο μας ταιριάζει, συμβουλές από ειδικούς, αγώνες και εκδηλώσεις γύρω από το ποδήλατο, και πολλά άλλα.

Για αρχή μια πρώτη γνωριμία με το ποδήλατο:





«Ασφαλές διαδίκτυο, cyberbullying, παιδική πορνογραφία» στο 1ο Γυμνάσιο Κατερίνης.


                                              ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας-Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων,
η Σχολική Σύμβουλος Πληροφορικής Πέλλας, Πιερίας και Ημαθίας και  το ΚΕΔΔΥ Πιερίας
σας προσκαλούν
στο ενδοσχολικό-διασχολειακό σεμινάριο
«Ασφαλές διαδίκτυο, cyberbullying, παιδική πορνογραφία»
στο 1ο Γυμνάσιο Κατερίνης.

Το σεμινάριο απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς και γονείς  του 1ου Γυμνασίου Κατερίνης.

Στο σεμινάριο μπορεί να λάβει μέρος και ένας εκπαιδευτικός από τα Γυμνάσια και Δημοτικά Σχολεία των Δήμων Κατερίνης και Πύδνας-Κολινδρού.


Τρίτη  10 Μαρτίου 2015 και ώρες 11.15π.μ-13.30μ.μ.

Έγκριση ΥΠΑΙΘ 201471/Δ2/11-12-2014

Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Κατερίνης.




Σας καλούμε σε τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που θα γίνει στις 13 Μαρτίου 2015, ημέρα Παρασκευή και ώρα 09.30 π.μ. σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 73 και 75, στην αίθουσα συνεδριάσεων ΔΣ, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα εξής θέματα :

Δελτίο Τύπου ΑΣΠΕ: 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ




ΑΝΩΤΑΤΗ  ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ  ΕΛΛΑΔΟΣ
                                                                                                                                   Αθήνα,  9/3/2015 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
«Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ. ΠΟΙΑ Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ;»

Συγχαρητήρια Επιστολή του Δημάρχου Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη, στον Αστυνομικό Διευθυντή Ν. Πιερίας κ. Αθανάσιο Μαντζούκα για την προαγωγή του.




Κύριε Διευθυντά,
Θα ήθελα να σας εκφράσω τα συγχαρητήριά μου για την προαγωγή σας στον βαθμό του Ταξιάρχου μετά τις πρόσφατες κρίσεις του Ανώτατου Συμβουλίου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Δεχθείτε τις πιο θερμές ευχές μου για ευόδωση του έργου σας. Ευελπιστούμε στην συνέχιση της καλή συνεργασίας επ’ ωφελεία των τοπικών μας κοινωνιών.
Εύχομαι πάντα επιτυχίες και καλή δύναμη.
Με εκτίμηση,
Ο Δήμαρχος Κατερίνης
Σάββας Χιονίδης

Από την ιστοσελίδα του Δήμου Κατερίνης.

Στον ανεμοστρόβιλο του ξεριζωμού της Δήμητρας Καπελούζου.



To βιβλίο αυτό είναι μια προσφορά και συμμετοχή στη μνήμη του Πόντου και της τραγικής εμπειρίας που βίωσε ο ποντιακός λαός. Όλα τα ιστορικά γεγονότα που οδήγησαν στη δραματική κατάληξη του ξεριζωμού αυτού του λαού από την πατρογονική του γη, ξετυλίγονται μέσα από τις σελίδες του.
Με τη μυθιστορηματική απόδοση της αυτοβιογραφίας των νεανικών χρόνων του σημαντικού για τη Βόρειο Ελλάδα πόντιου δημοσιογράφου Σάββα Ι. Κανταρτζή (1900-1985), δίνεται μια μαρτυρία ζωής που προσφέρει ένα διαχρονικό μήνυμα ελπίδας.




Απόσπασμα από το βιβλίο:

"Η ΠΙΕΡΙΑ στην 24η Διεθνή Έκθεση «Detrop» & στην 5η «Oenos»".



Μια Πιερία με Ισχυρή Ταυτότητα στην 24η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων-Ποτών-Μηχανημάτων & Εξοπλισμού «Detrop» και στην 5η Διεθνή Έκθεση Οίνου «Oenos».
Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας: «Στόχος της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας η ανάδειξη των ποιοτικών προϊόντων της εύφορης Πιερικής Γης»
Επιτυχής όπως όλα δείχνουν ήταν η παρουσίαση των εννέα (9) επιχειρήσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, που συμμετείχαν μέσα από το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στην 24η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων-Ποτών-Μηχανημάτων & Εξοπλισμού «Detrop» και στην 5η Διεθνή Έκθεση Οίνου «Oenos»

Η κ. Λένα Κασιτερίδου Τοπική Σύμβουλος “Νέα Εποχή” Κατερίνης για το κυνοκομείο Κατερίνης, το Δήμο Κατερίνης τα προβλήματα και τις προτάσεις στην εκπομπή Από το Ε μέχρι το Χ με τους Χ. Χατζημίση και Ε. Μιχωλού.





Η Β΄ ΚΥΡΙΑΚΗ ΝΗΣΤΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ



Εορτάστηκε στην Πιερία η Β΄ Κυριακή των Νηστειών. Ο εορτασμός άρχισε το Σάββατο το απόγευμα και συνεχίστηκε την Κυριακή το πρωί στο Κίτρος, με την ευκαιρία μνήμης του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Αλεξάνδρου του εν Πύδνη (4ος αι.).

Οι ι. ακολουθίες τελέστηκαν στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κίτρους, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Κατερίνης κ. Γεωργίου.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο το απόγευμα τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός, ενώ την Κυριακή το πρωί ο Όρθρος και Αρχιερατική Θ. Λειτουργία.

Να σημειωθεί, ότι τόπος μαρτυρίου του Αγίου Αλεξάνδρου αποτελεί η αρχαία Πύδνα, όπου την εποχή εκείνη άκμαζε το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι της περιοχής. Από αυτό το λιμάνι ταξίδεψε με εμπορικό πλοίο, όπως συνηθιζόταν τότε, ο Απόστολος Παύλος στην πορεία του από Βέροια προς Αθήνα (Φάληρο), αφού στο μεταξύ κήρυξε τον χριστιανισμό στους κατοίκους των ενδιάμεσων οικισμών, οπωσδήποτε στον Κολινδρό και τη Μεθώνη.

Δωρεάν Προγράμματα Επιμόρφωσης Ανέργων: Την Τετάρτη 11/3/2015 τα αποτελέσματα!


H ανακοίνωση των επιλεχθέντων (& επιλαχόντων) (για όσες και όσους έχουν κάνει αίτηση) θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11/3/2015 και ώρα 16:00 στη σελίδα http://elearn.elke.uoa.gr/anergoi.html.
Εάν είστε μεταξύ των επιλεχθέντων που θα ανακοινωθούν την Τετάρτη 11/3/2015 στη σελίδα http://elearn.elke.uoa.gr/anergoi.html θα πρέπει προκειμένου να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή σας να αποστείλετε μέχρι τις 18/3/2015 στο fax 2103689352 τα ακόλουθα έγγραφα:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Η Επιτροπή Διαιτησίας της Ε.Π.Σ. Πιερίας γνωστοποιεί ότι:
Τη Δευτέρα 09 Μαρτίου 2015 δε θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη εκπαιδευτική συνάντηση των Διαιτητών Ποδοσφαίρου εξ΄ αιτίας μη τέλεσης των αγώνων πρωταθλημάτων της Ε.Π.Σ. Πιερίας στις 07 & 08-03-2015.

Για  την Ε.Δ. / Ε.Π.Σ. Πιερίας
Ο Πρόεδρος
Κωνσταντίνος Ορφανίδης

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ 5η ΣΥΝΕΧΗ ΘΗΤΕΙΑ Ο κ. ΡΕΧΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ



Την συμπαράσταση και την στήριξη στις δραστηριότητες του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης εξέφρασαν μέσω της προσέλευσης τους τα μέλη του Συλλόγου στις αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου αυτού. 
Σημαντικό ρόλο φυσικά έπαιξε το ενιαίο ψηφοδέλτιο των εκλογών καθώς και το άριστο κλίμα συνεργασίας που υπήρχε μεταξύ των υποψηφίων.
Κατά την πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, κυριάρχησε ο διάλογος ανάμεσα στα νέα και παλαιά μέλη για το ρόλο και τις δραστηριότητες του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης, ενώ παράλληλα κατά την κατανομή των αξιωμάτων ομόφωνα εξελέγη για πέμπτη συνεχή θητεία ο κ. Ρέχας στη θέση του Πρόεδρου αλλά και οι υπόλοιποι σύμβουλοι στα αξιώματα που ανέλαβαν. Αναλυτικότερα :

Στο Καράκας ο Ζήσσης Ζάννας.



Στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, Καράκας, βρέθηκε κατά τις ημερομηνίες 4-5 και 6 Μαρτίου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζήσης Ζάννας στην επέτειο των δύο ετών από τον θάνατο του Hugo Chavez. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο κ. Ζάννας συνομίλησε με τον πρόεδρο της χώρας, Νικολά Μαδούρο. Εκφράσθηκε και από τις δύο πλευρές η αλληλεγγύη και η βαθειά φιλία των λαών μας, η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στο εγχείρημα της επαναστατικής κυβέρνησης της Βενεζουέλας και η δυνατότητα αναβαθμισμένης, πολυεπίπεδης συνεργασίας με την Βενεζουέλα και τις χώρες της Λατινικής Αμερικής & Καραϊβικής.

Δηλώσεις του Πρόεδρου της ΕΠΣ Πιερίας για τον τελικό.



Στην Κατερίνη πλέον ο αγώνας
ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΤΗΣ Ε.Π.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ
Δηλώσεις του προέδρου Δημήτρη Ελευθεριάδη
  
            Πανέτοιμες από κάθε πλευρά οι δύο ομάδες που συμμετέχουν στον φετινό τελικό του κυπέλλου της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ο Διαγόρας Σεβαστής και η Πύδνα Κίτρους. Θα διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο του κορυφαίου θεσμού στο Α΄ Δ.Α.Κ. Κατερίνης την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015 στις 4:00 μ.μ. Οι έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν τις τελευταίες μέρες και την Πιερία και σε συνδυασμό με τον κυριακάτικο αγώνα Αιγινιακού-Πιερικού που επιδείνωσε τον ήδη βαρύ αγωνιστικό χώρο του Δημοτικού γηπέδου Αιγινίου «Ι. Παραλυκίδης», συνέβαλαν στην μεταφορά του τελικού.

Εθνική συναίνεση απέναντι στην Ευρώπη των σουλτάνων. Του Τσαπουρνιώτη Ιωάννη.



Όταν το 1987 ως πρωτοετής φοιτητής εισήλθα στο ΑΠΘ για την εγγραφή μου, αισθάνθηκα έκπληκτος από την υποδοχή και το ενδιαφέρον της νεολαίας που ήδη φοιτούσε στο πανεπιστήμιο.
Εκπρόσωποι από πράσινα, κόκκινα, μπλε, κίτρινα τραπεζάκια σε προσέγγιζαν με αγαθές προθέσεις για να σε κατευθύνουν, να σε βοηθήσουν, να σε ξεναγήσουν στους χώρους της σχολής.
Στην πορεία κατάλαβα πως όλοι αυτοί ήθελαν την ψήφο σου και μόνο. Ποτέ δεν ήταν ενωμένοι για να κατακτήσουν μαζικά τα δίκαια αιτήματα, ποτέ δεν έδωσαν κοινούς αγώνες, ποτέ δεν αποφάσισαν συλλογικά για τα αυτονόητα. Δεν συμφωνούσαν ούτε στα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών.

Καλημέρα (ξανά)!



Ήσυχα σήμερα Δευτέρα 9 Μαρτίου τα πράγματα στην πόλη μας αυτή την ώρα.
Ελάχιστη κίνηση στους δρόμους, στις τράπεζες και στο ταχυδρομείο δεν έχει ουρές.
Έτσι αν θέλετε μπορείτε να βγείτε τώρα να κάνετε τις δουλειές σας, αν έχετε χρήματα φυσικά!
Ο ήλιος δεν θέλει να βγει για μια ακόμη ημέρα, τουλάχιστον δεν βρέχει..
Χαμόγελο και αισιοδοξία και όλα θα πάνε καλά!
Καλημέρα!

ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΤΟ ΖΗΤΗΣΑΤΕ!



Η ανταπόκριση που είχε η ανάρτηση μας από το (www.pontos-news.gr) «Ένα χωριό των Κοτυώρων και η ιστορική μας μνήμη» και τα μηνύματα σας για να αναρτήσουμε περισσότερες πληροφορίες, η «ΑΛΗΘΕΙΑ» έχει στην κατοχή της την συλλεκτική έκδοση του κ.Σάββα Κανταρτζή «ΝΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΡΟΜΦΑΙΑ» και θα σας παρουσιάζει αποσπάσματα από τα βιβλία του συγγραφέα που αναφέρονται στα Κοτύωρα και την γύρω περιοχή του Πόντου.
Ξεκινάμε σήμερα με ένα μικρό απόσπασμα:






Αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή από την χορωδία των Εκπαιδευτικών Π.Ε.Πιερίας.


                                                                                                                                               Μη μου θυμώνεις μάτια μου
που φεύγω για τα ξένα
πουλί θα γίνω και θα ρθω
πάλι κοντά σε σένα

                                                                           Άνοιξ’ το παραθύρι σου
ξανθέ βασιλικέ μου
και με γλυκό χαμόγελο
μια καληνύχτα πες μου

Μη μου θυμώνεις μάτια μου
τώρα που θα σ’ αφήσω
κι έλα για λίγο να σε δω
να σ’ αποχαιρετήσω

Άνοιξ’ το παραθύρι σου
ξανθέ βασιλικέ μου
και με γλυκό χαμόγελο
μια καληνύχτα πες μου

Αποτελέσματα του 2ου Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού Διηγήματος της ΕΟΔνΠ



Ανακοινώνονται τα ονόματα των νικητών και των νικητριών που διακρίθηκαν στον 2ο Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό Διηγήματος που διοργάνωσε η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ» και κατέλαβαν τις παρακάτω θέσεις. Όσα διηγήματα βρίσκονται στην ίδια θέση ισοβάθμησαν:

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ - ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ : << ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΔΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ-ΥΠΟΔΥΜΑΤΩΝ >>



 Κατερίνη, 06/03/2015
Αριθμ.πρ:15


ΕΙΣΗΓΗΣΗ-ΠΡΟΤΑΣΗ
ΠΡΟΣ: ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΘΕΜΑ : << ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΔΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ-ΥΠΟΔΥΜΑΤΩΝ >>
Σε μία προσπάθεια ενίσχυσης των οικονομικά αδύναμων οικογενειών και στην άμεση υποστήριξη αυτών από όλους μας αλλά και σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινωνίας μας σε δράσεις, που αφορούν τη συνολική μας ευθύνη για την ποιότητα ζωής μας και το περιβάλλον ενώ σε ένα σημαντικό ποσοστό θα προωθηθεί  επίσης η ανάγκη από την Ε.Ε. δράσεις ανακύκλωσης, απαλλάσσοντας χωματερές και ΧΥΤΑ από έναν τεράστιο και επιβαρυντικό όγκο χρήσιμων υλικών,
 ο συνδυασμός ‘’ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ’’
προτείνει :

ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ!



Αρτι αφιχθείς εξ Αθηνών, κατάκοπος μεν αλλά ευτυχής εκ του αποτελέσματος, έρχομαι τώρα δα και μαζί με την καληνύχτα μου, θέλω να σας ενημερώσω πως "έχουν γνώση οι φύλακες" και όλα θα πορευτούν προς το καλύτερο!
Είμαστε ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ να υπηρετήσουμε μέχρις εσχάτων τα όσα υποσχεθήκαμε και δεν θα εγκαταλείψουμε την μάχη για να λυτρωθεί η κοινωνία και η πατρίδα μας!
[Ολόψυχες οι ευχές μου για ό,τι καλύτερο προς όλους και,κυρίως,προς τις εορτάζουσες σήμερα γυναίκες, τις οποίες απολησμόνησα εξαιτίας της πολύωρης σημερινής συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ!]