Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Στη Μουσειακή αποθήκη Μακρυγιάλου η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα

Τον χώρο συντήρησης των αρχαιολογικών θησαυρών της Βόρειας Πιερίας  ,καθώς και την υπό ανέγερση Μουσειακή Αποθήκη Μακρυγιάλου επισκέφθηκε σήμερα η Βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ  Ελισσάβετ(Μπέττυ) Σκούφα.Ενημερώθηκε από τους αρχαιολόγους και τους εργαζόμενους για τον τεράστιο πλούτο των αρχαιολογικών ευρημάτων της Βόρειας Πιερίας που είναι μοναδικά σε όλη την Ελλάδα και μπορούν να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης για μία περιοχή η οποία συστηματικά υποβιβάζεται.Στην συνέχεια επισκέφθηκαν την Μουσειακή Αποθήκη που βρίσκεται στο κέντρο του Μακρυγιάλου και θα παραδοθεί προς χρήση στο τέλος Ιουλίου.Ο στόχος των αρχαιολόγων είναι να αναδείξουν, έστω και σε χώρο που δεν χαρακτηρίζεται σαν μουσείο, τον μοναδικό πλούτο σε επιγραφές της περιοχής,την Αχαϊκή αγορά που είναι μοναδική πανελληνίως ,αλλά και ευρήματα που δεν συναντάς σε άλλες περιοχές.Η βουλευτής δήλωσε ότι και οι 3 εκλεγμένοι του Νομού μας θα βοηθήσουν έτσι ώστε η Βόρεια Πιερία και με την βοήθεια των αρχαιολογικών της θησαυρών ,αλλά και του υδροβιότοπου  της να αναδειχθεί σε κέντρο τουρισμού.Οι αρχαιολόγοι ζήτησαν ακόμα να επισκεφθεί τη περιοχή ο Υπουργός Πολιτισμού κ.Νίκος Ξυδάκης ώστε να γνωρίσει και από κοντά την περιοχή και να βρεθεί άμεσα λύση στο θέμα της επέκτασης των ανασκαφών και σε περιοχές που μέχρι τώρα για λόγους νομικούς δεν μπορούν να γίνουν.

Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλάκα Λιτοχώρου


Την Πλάκα Λιτοχώρου επισκέφθηκε σήμερα κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής την Βουλευτή του Νομού Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα .Στην περιοδεία, στις περιοχές που επλήγησαν από το χαλάζι, συμμετείχε ακόμα ο συνεργάτης του Βουλευτή Πιερίας Ζήση Ζάννα ο κ. Φάκας Γιάννης, ο δημ.σύμβουλος Άρης Ρεμπατσιός καθώς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από τον Δήμο Δίου-Ολύμπου.Συζήτησαν με τους αγρότες και επισκέφθηκαν καλλιέργειες ακτινιδίων που υπέστησαν μεγάλες ζημιές από την έντονη χαλαζόπτωση.Ενημερώθηκαν ακόμα για την πρώτη καταγραφή των ζημιών που έγινε από τον ΕΛΓΑ.Δήλωσαν ότι θα βρίσκονται δίπλα τους ώστε να αποζημιωθούν το συντομότερο δυνατό μετά την τελική εκτίμηση των ζημιών τους.

Πρόταση της «ΑΛΗΘΕΙΑΣ» για τις εκπαιδευτικές εκδρομές των Σχολείων της πόλης μας.

Παρουσιάζεται πολύ συχνά το φαινόμενο στις εκπαιδευτικές εκδρομές των Σχολείων μαθητές να περιμένουν μέσα στα λεωφορεία για αρκετή ώρα την έλευση της τροχαίας για τον έλεγχο του λεωφορείου και του οδηγού, αλλά και όταν έρχεται η τροχαία ο έλεγχος να διαρκεί αρκετή ώρα.

Μια τέτοια περίπτωση είχαμε σήμερα το πρωί, δείτε εδώ: http://pierikialithia.blogspot.gr/2015/05/15_22.html

(Να σημειώσουμε ότι δεν υπάρχει ευθύνη της τροχαίας που έχει την ίδια ώρα να επιληφθεί αρκετές παρόμοιες ή μη περιπτώσεις με ελάχιστο προσωπικό..)

Αν υπολογίσουμε σε όλα αυτά ότι ο χρόνος των εκπαιδευτικών εκδρομών είναι περιορισμένος από την νομοθεσία, κάθε καθυστέρηση πάει πίσω όλο το πρόγραμμα, ενώ υπάρχει και σοβαρό ενδεχόμενο να ματαιωθεί η εκδρομή.


Η «ΑΛΗΘΕΙΑ» προτείνει:

Τα λεωφορεία πριν έρθουν στα σχολεία για να παραλάβουν τους μαθητές να μεταβαίνουν μόνα τους στην Τροχαία Κατερίνης, όπου με προγραμματισμένο ραντεβού την προηγούμενη της εκπαιδευτικής εκδρομής να διεξάγεται ο απαραίτητος έλεγχος και αυτό να πιστοποιείται με επίσημο έγγραφο της τροχαίας το οποίο θα το προσκομίζουν στον Διευθυντή του Σχολείου οι οδηγοί λεωφορείων για έλεγχο.
Χωρίς αυτό το έγγραφο η εκδρομή δεν θα πραγματοποιείται.
Έτσι δεν θα υπάρχει η παραμικρή καθυστέρηση, τα παιδιά δεν θα ταλαιπωρούνται και το πρόγραμμα της εκδρομής θα τηρείται όπως έχει.

Αν υπάρχουν ανάλογες προτάσεις η «ΑΛΗΘΕΙΑ» θα τις δημοσιεύσει όλες!


Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στηρίζει το Αντάμωμα Ηπειρωτών Βορείου Ελλάδος


Την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και Θεματική Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού-Αθλητισμού-Παιδείας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Σοφία Μαυρίδου, επισκέφθηκαν την Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Ηπειρωτών Πιερίας.
Η επίσκεψη έλαβε χώρα με αφορμή τη διεξαγωγή του Ανταμώματος Ηπειρωτών Βορείου Ελλάδος που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Ιουνίου στο Πλατανόδασος της Τ.Κ. Νεοκαισάρειας. Το Αντάμωμα θα διεξαχθεί από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Πιερίας με συνδιοργανωτή την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και θα περιλαμβάνει πολιτιστικές, παραδοσιακές, λαογραφικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες, χορευτικά και μουσικά ηπειρωτικά συγκροτήματα.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Πέτρος Διαμαντής , η τέως αντιπρόεδρος, κα Ευδοκία Γεωργίου-Κίτσιου, ο αντιπρόεδρος, κ. Γιώργος Αλεξίου, η γενική γραμματέας, κα Όλγα Μαλάμη, η ταμίας, κα Κατερίνα Περδίκη, η ειδική γραμματέας, κα Ελευθερία Αναστάση και τα μέλη, κα Νίκη Τζιάτζιου και κ. Χρυσόστομος Μπάιμπας ενημέρωσαν την Αντιπεριφερειάρχη και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Π.Ε. Πιερίας, κ. Στέφανο Μπιτόπουλο, για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του ανταμώματος, ενώ τόνισαν ότι «το αντάμωμα των Ηπειρωτών Βορείου Ελλάδος αποτελεί τη μια από τις μεγαλύτερες υπαίθριες πολιτιστικές εκδηλώσεις που γίνεται στην Ελλάδα».

Η κα Μαυρίδου επεσήμανε ότι «το «αντάμωμα αποτελεί σημείο αναφοράς για τους Ηπειρώτες, καθώς τους δίνει την ευκαιρία να θυμηθούν και να αναβιώσουν ήθη και έθιμα του τόπου τους. Παράλληλα, η παραδοσιακή μουσική, οι χοροί και οι πλείστες εκδηλώσεις που πλαισιώνουν το αντάμωμα, αποτελούν πόλο έλξης όχι μόνο για τους ίδιους τους Ηπειρώτες, αλλά και για πολλούς ακόμη φίλους και επισκέπτες της περιοχής».

Με διπλή γλώσσα ο Δήμαρχος Κατερίνης συμμετέχει στο «κίνημα της κατσαρόλας της πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ. Του Αντώνη Δ. Μάντζιου, οικονομολόγου πρώην δημοτικού σύμβουλου Κατερίνης

Και το λέμε αυτό γιατί κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας και απαντώντας στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κα. Σκούφα αποδέχτηκε την πρότασή της για την βοήθεια όλων στην Εθνική προσπάθεια της διαπραγμάτευσης που δίνει η κυβέρνηση,  στην εθνική συστράτευση για την δυναμική ανάπτυξη της χώρας.
     Στη  συνέχεια όμως και στην ενημέρωση  του προς το Δημοτικό Συμβούλιο για τα πραχθέντα στο πρόσφατο συνέδριο της ΚΕΔΕ στο Πόρτο Καράς Χαλκιδικής , υποστήριξε την απόφαση της πλειοψηφίας των συνέδρων της  ΚΕΔΕ να μην υπακούσουν στον νόμο και να μην καταθέσουν τα διαθέσιμα των Δήμων στην Τράπεζα Ελλάδος, μέχρις ότου υπάρξει παραπέρα συζήτηση και  αποδειχθεί ότι υπάρχει τεράστια ανάγκη επιπέδου εθνικής σωτηρίας  οπότε και θα τα διαθέσουν.

Αν ήσουν Μάγος, τι θα άλλαζες;


Επίσκεψη μαθητών του Β1 του 1ου Δημοτικού σχολείου Κατερίνης στην Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης

Οι μαθητές του Β1 του 1ου Δημοτικού σχολείου Κατερίνης μαζί με την κυρία τους Πολυξένη Ζιάκα , η οποία μάλιστα είχε και την πρωτοβουλία για την επίσκεψη αυτή, επισκέφτηκαν την Μέριμνα του Παιδιού-Κατερίνης.
Εκεί τους περίμενε με περίσσεια χαρά ο Διευθυντής της Μέριμνας κύριος Λάζαρος Κασιάρος μαζί με την κοινωνική λειτουργό κυρία Ιωάννα Αμπεριάδου, καθώς και την γραμματέα  Ελένη Ραπουτίκα Καραπούλιου.
Ακολούθησε ενημέρωση των παιδιών για το πώς λειτουργεί το εξειδικευμένο κέντρο επαγγελματικής κατάρτισης (ΕΚΕΚ) ατόμων με αναπηρία.
Τους γνωρίσανε από κοντά και διαπίστωσαν πόσο δημιουργικοί και παραγωγικοί αισθάνονται μέσα σε ένα χώρο ειδικά διαμορφωμένο για τις ανάγκες τους .
Βέβαια πάντα υπό την καθοδήγηση του εξειδικευμένου προσωπικού, που με ιδιαίτερη αγάπη και φροντίδα είναι πάντα δίπλα τους.
Οι μαθητές εκδήλωσαν μεγάλη χαρά και ικανοποίηση που τους επισκέφθηκαν, επειδή  συμμετείχαν και οι ίδιοι στα δημιουργήματα τους, φτιάχνοντας κεριά, σαπούνια, γλυκά και ζωγραφιές μαζί τους. Τα παιδιά εκδήλωσαν την ανάγκη,ότι θα πρέπει να επισκεπτόμαστε πιο συχνά τέτοιους χώρους, γιατί αποτελούν ένα κομμάτι της κοινωνικής ζωής μας.

Η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας για τα όρια φοίτησης των Δημοτικών Σχολείων Κατερίνης.



Συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι στις 2:00 η ΔΕΠ (Δημοτική Επιτροπή Παιδείας) για να συζητήσει την πρόταση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερία για τα νέα όρια φοίτησης των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας.

Τι έγινε λοιπόν με λίγα λόγια:


Η ΔΕΠ επικύρωσε την πρόταση…

Ο... Πατούνης της Φωτεινής Μπόχτη.



Ο Πατούνης..

Ο παππούς μου ο Κιτσολιάμπης, γνωστός τσομπάνης εκεί ψηλά στην Κορύτιανη, είχε ένα σκυλί, τον Πατούνη....
Μεγάλο σκυλί, αρχοντικό, Ελληνικούς ποιμενικούς τους λένε σήμερα, τότε τον λέγαμε απλά τσομπανόσκυλο..

Ο Πατούνης ζούσε μαζί μας στο πέτρινο σπίτι, ήταν μέλος της οικογένειας....
το δούλευε το ψωμί του, κρατούσε ολόκληρο κοπάδι μόνος...!
Πολύ αργότερα όταν ο Πατούνης' έφυγε', ο παππούς πήρε κι ένα ακόμη σκύλο ποιμενικό,τον Νταβέλη ! Μ'εκείνον δεν είχα πολλά πολλά, δεν ζούσα τότε πλέον στο χωριό και τα καλοκαίρια δεν έφταναν για να τον αγαπήσω .

Τμήμα Ιστιοπλοΐας Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης-Εγγραφές παιδιών.




Το τμήμα Ιστιοπλοΐας  του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης δέχεται αγόρια και κορίτσια ηλικίας 7 ως 13 χρονών που επιθυμούν να γνωρίσουν και να ασχοληθούν με το άθλημα της ιστιοπλοΐας . Οι προπονήσεις γίνονται κάθε  Σάββατο και Κυριακή στις 11:00 στον Ναυτικό Όμιλο στην Παραλία. Τηλ. επικοινωνίας 6945894284

Εκδρομή του ΚΚΕ Πιερίας για το πολιτικό μνημόσυνο του Χαρίλαου Φλωράκη

Η κομματική οργάνωση του ΚΚΕ Πιερίας θα συμμετάσχει στο πολιτικό μνημόσυνο για το Χαρίλαο Φλωράκη, στον τάφο του, στο Παλιοζογλώπι Καρδίτσας, που θα γίνει την Κυριακή 24/05/15 στις 12.00.
Πούλμαν από την Κατερίνη θα ξεκινήσει στις 08.15 από την Κεντρική Πλατεία.

Τηλέφωνο για συμμετοχή στο πούλμαν :  6937444831

Εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης τμημάτων του οδικού δικτύου από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας




Συνεχίζονται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας οι εργασίες καθαρισμού τμημάτων του οδικού δικτύου αρμοδιότητάς της.

Κοπή της βλάστησης και αποκομιδή απορριμμάτων (μπουκάλια, πλαστικές σακούλες κ.α.) περιλαμβάνουν οι εργασίες που εκτελούν με αμείωτη ένταση τα συνεργεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε.Πιερίας στην 1η επαρχιακή οδό Περίσταση-Παραλία (εντός νησίδας).

Με γνώμονα τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και της αισθητικής εικόνας της περιοχής η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας προχωρά σε αποψίλωση χόρτων και κλάδεμα δέντρων από τον κόμβο Μακρυγιάλου έως τη Μεγάλη  Γέφυρα, ενώ ολοκληρώθηκαν και οι παρεμβάσεις ασφαλτόστρωσης στη Νέα Έφεσο μπροστά από το γήπεδο της ΕΠΣ Πιερίας.

Το βιβλιοπωλείο Νέστωρ προτείνει:



Στις 5 Ιουλίου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα beach Wrestling


Στις 5 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στην Κατερίνη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Wrestling από την ΕΟΦΠ.

Διαβάστε εδώ την προκύρηξη με όλες τις λεπτομέρειες.: http://wrestlinghellas.gr/images/stories/Anakoinwseis/beach%20wrestling%202015%20mw.pdf


Στις 31 Μαΐου θα γίνει το αντίστοιχο πρωτάθλημα των εφήων παίδων/νεανίδων κορασίδων, εδώ:

http://www.fightsports.gr

Ηλεκτρονική θεώρηση βιβλιαρίων υγείας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για προστατευόμενα μέλη


Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ανακοίνωσε την πλήρη εφαρμογή της ηλεκτρονικής απογραφής προστατευόμενων μελών (συζύγων και τέκνων) και την απόδοση της ασφαλιστικής ικανότητας στους...
άμεσα ασφαλισμένους του (εργαζόμενους και συνταξιούχους).

Η ηλεκτρονική απογραφή δεν απαιτεί τη φυσική προσέλευση των ασφαλισμένων στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και βάζει τέλος στο φαινόμενο της ταλαιπωρίας χιλιάδων ασφαλισμένων.

Η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ είναι διαθέσιμη στο διαδικτυακό ιστότοπο www.ika.gr / Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες / Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προς Ασφαλισμένους-Συνταξιούχους / Απογραφή και Απόδοση Ασφαλιστικής Ικανότητας Έμμεσα Ασφαλισμένων.


Στην ίδια ηλεκτρονική υπηρεσία παρέχονται διευκρινίσεις και όλες οι σχετικές πληροφορίες που αφορούν στις διαδικασίες πιστοποίησης των χρηστών


asfalisinet

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας και το 15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης "ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΣΟΣ"


«Δημιουργώ για το Δάσος»


Για μας, το καλοκαίρι ξεκίνησε! Ελάτε να συζητήσουμε για την πυροπροστασία των δασών μας.

Το 15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης και η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας σας προσκαλούν την Παρασκευή 29 Μαΐου 2015, από 09:00 έως 13:30, στην κεντρική πλατεία Κατερίνης, στην εκδήλωση «Δημιουργώ για το Δάσος».

Θα παρουσιαστούν έργα, κατασκευές και δρώμενα των μαθητών/τριων του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης που θα αφορούν την δημοφιλή δράση «Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο Δάσος 2015» που οργανώνεται για 8η συνεχή χρονιά από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας. Ταυτόχρονα, μέλη της συντονιστικής επιτροπής της ΕΟΔνΠ θα διανέμουν έντυπο υλικό για την πυροπροστασία των δασών μας και θα ενημερώσουν τους πολίτες για την φετινή δράση.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν 450 μαθήτριες και μαθητές από 6 Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας. Μικροί και μεγάλοι, θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε ομαδικά παιχνίδια και στην κατασκευή 4 πινάκων ζωγραφικής μεγάλων διαστάσεων, οι οποίοι θα δημοπρατηθούν με στόχο την ενίσχυση του Κοινωνικού Ιατρείου/Φαρμακείου «Αλέκος Φτίκας».


Πληροφορίες: 6981 66 51 58 WhatsUp

Ακόμα μια επιστολή διαμαρτυρίας γονέα για τα νέα όρια φοίτησης...

Ακόμα μια επιστολή διαμαρτυρίας γονέα για τα νέα όρια φοίτησης λάβαμε και σας την παρουσιάζουμε σήμερα στην "ΑΛΗΘΕΙΑ" λίγες ώρες πριν συζητηθεί το σχέδιο στην ΔΕΠ (Δημοτική Επιτροπή Παιδείας). Αν και έχουμε πληροφορίες ότι τελικά η συζήτηση μπορεί και να αναβληθεί.. Θα γνωρίζουμε σε λίγο και θα σας ενημερώσουμε.

Διαβάστε την επιστολή:


Όπως βλέπετε στο χάρτη που σας επισυνάπτω τα νέα όρια φοίτησης για το 2ο Δημοτικό (κόκκινο χρώμα) κόβουν την Νοταρά στη μέση ακριβώς 2 πολυκατοικίες πριν την δική μου.

Ενώ λοιπόν είμαστε σε απόσταση μόλις 2 οικ. τετρ. από το 2ο (οπού πηγαίνει το παιδί μου νηπιαγωγείο), με την μητέρα του να εργάζεται απέναντι, και χωρίς δρόμους με ιδιαίτερη κίνηση μεταξύ σχολείου -σπιτιού, μας στέλνουν στο 3ο Δημ. Σχ., σχεδόν 6 οικ.τετρ. μακριά, με τον δρόμο της Αγ. Παρασκευής ανάμεσα (που σημαίνει ότι το παιδί θα πρέπει να περνάει την Αγ. Παρασκευή καθημερινά τα επόμενα χρόνια, ειδικά όταν θα αρχίσει να πηγαίνει μόνος του!!)

Η υποδοχή των Ευρωπαϊκών Σχολείων στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS+ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)


Μια από τις ποιο όμορφες εκδηλώσεις της φετινής χρονιάς είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν όσοι και όσες βρέθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 21 Μαΐου στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης.
Ο Διευθυντής, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και τα παιδιά του Σχολείου καλωσόρισαν τις ξένες αποστολές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+.

Υπέροχη Ελληνική μουσική, θεατρικά σκέτς και χοροί από τους μαθητές/τριες του Σχολείου μάγεψαν τους επισκέπτες αλλά και όσους ήταν παρών εκεί.
Παρότι κάποια στιγμή άρχισε να ψιχαλίζει κανένας δεν έφυγε από την θέση του και παρακολούθησαν την εκδήλωση έως το τέλος.
Στην συνέχεια στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου δώθηκε θεατρική παράσταση από τους μαθητές στα αγγλικά.
Ενώ για το κλείσιμο της βραδιάς εκτός από τον μπουφέ την παράσταση έκλεψαν τα.. ψητά στα κάρβουνα!


ΕΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Θρησκευτική -Τουριστική -Ορειβατική Εξόρμηση στα Μετέωρα.

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (30-31/5 -1/6) έχουμε προγραμματίσει 3ήμερη εξόρμηση στα Μετέωρα  με διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο & Κάμπινγκ.
  . Για την καλύτερη οργάνωση της εξόρμησης, σας παρακαλούμε να  δηλώστε εγκαίρως την εγγραφή σας ,έτσι ώστε να προβούμε στις απαραίτητες κρατήσεις.
 Η έγκυρη δήλωση συμμετοχής και κράτησης στην εξόρμηση  μας επισφραγίζεται με την καταβολή  του ποσού [ 15 ευρώ].
Δηλώσεις συμμετοχής και προκαταβολές στα γραφεία του συλλόγου
Αλ. Ζαΐμη 3 (Δευτέρα -Τετάρτη 20:00 -21:00 ) τηλ., fax.: 23510-23102 κιν: 6977587345

Email: eoskaterinis@gmail.com       Email: ttekiridis@gmail.com

74 Χρόνια από τη ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ. Οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Ανδρομάχη Κατερίνης.



Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με την Προϊστάμενη της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς του υπουργείου Πολιτισμού στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας





Επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας πραγματοποίησε η Προϊστάμενη της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΟΠΑΙΘ, κ. Έλενα  Κόρκα.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου,  υποδέχτηκε στο γραφείο της στην έδρα της Π.Ε.Πιερίας την κ. Κόρκα που συνοδευόταν από την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πιερίας, κ.  Έλενα Παπασταύρου.

Οι τρόποι ανάδειξης του παραδοσιακού τοπίου του Ολύμπου διερευνήθηκαν στη διάρκεια της συζήτησης, ενώ προτάθηκε  να πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τη συμμετοχή των τοπικών φορέων και παρουσία της κ. Κόρκα  με θέμα την αξιοποίηση και προβολή του πολιτιστικού πλούτου της Πιερίας προς όφελος της περιοχής.


Στη συνάντηση παρέστησαν ο Δήμαρχος Κατερίνης, κ. Σάββας Χιονίδης, ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, κ. Κώστας Δημόπουλος,  ο  Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού, κ. Ευάγγελος Λαγδάρης, ο Αντιδήμαρχος Κατερίνης, κ. Χρήστος Λεμονόπουλος και ο Ειδικός Συνεργάτης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Δημήτρης Ρουκάς.


Η Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης στον Όλυμπο


Μια πρωτόγνωρη εμπειρία έζησε ομάδα φιλοξενουμένων ΑμεΑ της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης , εχθές 21/05/2015 με την επίσκεψή τους στους πρόποδες του Ολύμπου και συγκεκριμένα στο ρέμα της Αγίας Κόρης. Την ομάδα κατηύθυνε ο Βασίλης Σίμος, οδηγός καταβάσεων φαραγγιών Ολύμπου, ο οποίος προσφέρθηκε αφιλοκερδώς να βοηθήσει για την πραγματοποίηση της εν λόγω εκδρομής. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος, ο οποίος είναι βαθιά γνώστης και με μεγάλη εμπειρία στις διασώσεις και έρευνες στον Όλυμπο από την πολύχρονη διαδρομή του στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης, οδήγησε με ασφάλεια, μαζί με τους συνοδούς της Μέριμνας, μέσα από μια μαγευτική και πανέμορφη διαδρομή στο δάσος, διάρκειας 15 περίπου λεπτών, σ΄ένα εξαιρετικής ομορφιάς τοπίο όπου δέσποζαν οι καταρράκτες του ρέματος. Εκεί έγινε επίδειξη κατάβασης του καταρράκτη από τον κ. Σίμο και τον βοηθό του κ. Θάνο, επίσης έμπειρο διασώστη καθώς και ελεύθερη πτώση στη μικρή λίμνη που σχηματιζόταν κάτω από τον καταρράκτη. Ήταν μια μοναδική εκδρομή και ελπίζουμε να επαναληφθεί σύντομα με άλλη ομάδα φιλοξενουμένων της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης, η οποία (Πρόεδρος, Δ.Σ., εργαζόμενοι και γονείς) ευχαριστεί από καρδιάς τον κ. Σίμο και τον κ. Θάνο για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Η Ελένη Τσολάκη στην Κατερίνη την Κυριακή 31/5 στα Θαλασσοπούλια.



ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΙΕΡΟΥ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΜΑΞΙΜΟΒΙΤΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΑΓΚΑΗΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Ιερά Μητρόπολις Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος
Ιερός Ναός Αγίας Άννης Κατερίνης

ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΙΕΡΟΥ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΜΑΞΙΜΟΒΙΤΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΑΓΚΑΗΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ 
ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στα Θυρανοίξια του νέου Παρεκκλησίου που δημιουργήθηκε εντός του 
Ιερού Ναού Αγίας Άννης Κατερίνης. 
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΜΑΪΟΥ ΣΤΙΣ 6:30 Μ.Μ.
(Θα τεθεί σε προσκύνηση τεμάχιο 
από τα Άμφια του Αγίου Ιωάννου) 

Εκ του Ιερού Ναού


Οι πρώτοι επισκέπτες της ανταλλακτικής βιβλιοθήκης στην αυλή του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης

Την ανταλλακτική βιβλιοθήκη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, στον φιλόξενο χώρο του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης, επισκέφτηκαν την Πέμπτη 21 Μαΐου μαθητές και μαθήτριες του 11ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης παρουσία των εκπαιδευτικών του σχολείου, στα πλαίσια της προώθησης της φιλαναγνωσίας.

Ποιοι εκλέγονται από την Πιερία ως αντιπρόσωποι για το 17ο συνέδριο της ΟΛΜΕ.



Από την ΚΕΠ (ΚΙΝΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ) :

Μπουλούμης Δημήτρης.
Βαρδακώστας Γιώργος.

Από την ΔΑΚΕ Δ.Ε. :

Σιαμάγκας Θόδωρος.
Τόκας Αστέριος του Ιωάννη.

Από την ΑΑΚ (ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ) :

Ντελής Μιχάλης.
Συμεωνίδης Στάθης.

Οι ψήφοι που έλαβαν συνολικά οι παρατάξεις είχαν ως εξής:
 Α.Α.Κ. (185)
 Κ.Ε.Ε. (161)
ΔΑΚΕ (133)




Καλημέρα, Παρασκευή σήμερα 22/05/2015