Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Χάρης Τζαμακλής: Γιατί πρέπει να πούμε την Κυριακή ΟΧΙ.

 Σε λίγες ώρες οι Έλληνες πολίτες καλούνται στην κάλπη για να αποφασίσουν στη βάση της αρχής της λαϊκής κυριαρχίας και του Συντάγματος αν αποδέχονται την πρόταση των δανειστών για συνέχιση της λιτότητας και της ύφεσης χωρίς αναπτυξιακή προοπτική και χωρίς κούρεμα του μη βιώσιμου χρέους. 
      Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου οι Έλληνες πολίτες με την ψήφο τους έδωσαν εντολή στο ΣΥΡΙΖΑ να διαπραγματευθεί εντός της ευρωζώνης για τον τερματισμό της λιτότητας και της φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας. Αυτήν την εντολή ο ΣΥΡΙΖΑ την υπηρέτησε και την υπηρετεί μέσα σε αντίξοες συνθήκες, μέσα σ’ ένα εχθρικό περιβάλλον, μέσα σ’ έναν δυσμενή συσχετισμό δυνάμεων με όπλα την αλήθεια, τη θέληση του λαού και την υπεράσπιση του δικαίου. Η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία δεν συνιστά απόσειση των ευθυνών της Κυβέρνησης, αλλά αναβάπτιση και άμεση νομιμοποίηση για εξάντληση όλων των δυνατοτήτων.    
Ποιες είναι αυτές οι δυνατότητες;

Μήνυμα Νικου Μακρίδη για το δημοψήφισμα της Κυριακής / Νέα Εποχή για την Κατερίνη

«Μήνυμα ενότητας Νίκου Μακρίδη για το δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής».
 Φίλες και Φίλοι,
μέσα σε αυτή τη κρίσιμη στιγμή για το Ελληνικό Έθνος, θέλω ν’ απευθύνω έκκληση προς όλους τους πολίτες του τόπου μας αλλά και της χώρας μας, να προσέλθουν με αίσθημα ευθύνης και ομοψυχίας αυτή τη Κυριακή στις κάλπες, ώστε να αποφασίσουμε για το μέλλον της χώρας μας.
Την επόμενη μέρα, ανεξαρτήτου αποτελέσματος, καλούμαστε όλοι εμείς, με  εθνική ομοψυχία, συμπόνια και ομόνοια -απέναντι στα προβλήματα που μας απασχολούν - να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε.
Όταν ο λαός είναι μονιασμένος,  καταπολεμούνται οι καχυποψίες, συνταιριάζονται οι απόψεις και γεφυρώνονται τα χάσματα. Έτσι, δεν υπάρχουν διαιρέσεις, αποστάσεις και κομματικοποιήσεις, συνθήκες δηλαδή που υποσκάπτουν τις λειτουργίες της δημοκρατίας.
Μέσα από την ενότητα και την εθνική ομοψυχία οδηγούμαστε στο διάλογο,  ο οποίος προάγει το δημοκρατικό πολίτευμα, γιατί ακριβώς αυξάνει τη συνεννόηση και τη συνεργασία ενώ βοηθά στις αμοιβαίες υποχωρήσεις και στη λήψη ομόφωνων αποφάσεων για φλέγοντα θέματα σε δύσκολους καιρούς όπως αυτούς που διανύουμε.
Δεν υπάρχει πατριώτης ή μη πατριώτης. ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ...  και θα τους αποδείξουμε για μια ακόμα φορά μέσα από την ιστορία που γράφει η χώρα μας, πως οι Έλληνες μπροστά στα δύσκολα ξέρουν να μάχονται ο ένας δίπλα στον άλλον, με μόνο συμφέρον την αρετή!


Μακρίδης Νίκος
Δημοτικός Σύμβουλος -

Επικεφαλής συνδυασμού «Νέα Εποχή για την Κατερίνη»

Σε λίγο φωτορεπορτάζ από την σημερινή συγκέντρωση του ΟΧΙ στην Κατερίνη!


Καταγγελία της ΤΕ Πιερίας του ΚΚΕ για την απαράδεκτη στάση εκλεγμένου με την πλειοψηφούσα παράταξη στο Δ. Κατερίνης



Η Τ. Ε Πιερίας του ΚΚΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη και κατάπτυστη συμπεριφορά του εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου κ. Τσουκάνη, που ανήκει στην πλειοψηφούσα παράταξη στο Δήμο (επικεφαλής Σ. Χιονίδης), ο οποίος ξεχνώντας ότι είναι αιρετός σύμβουλος κι ότι ο δήμος δεν είναι μαγαζί του, επιτέθηκε απρόκλητα σε κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής του ΚΚΕ που περιόδευε, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους και παρευρισκόμενους στο χώρο του Δημαρχείου για τις θέσεις του αναφορικά με το δημοψήφισμα και τις εξελίξεις.
Ας μας απαντήσει ο κύριος Τσουκάνης, είναι μόνο προνόμιο της ΚΕΔΕ, του δημάρχου και της παράταξής του να παίρνουν θέση για το δημοψήφισμα; Ποιος του έχει δώσει το δικαίωμα να απαγορεύει τη διάδοση ιδεών στο χώρο του δημαρχείου;
Ας μας απαντήσει ο κύριος δήμαρχος, επικροτεί την τακτική του εκλεγμένου του συμβούλου;
            Το ΚΚΕ ποτέ δεν τρομοκρατήθηκε από τέτοιες ενέργειες και σε καμία περίπτωση τέτοιες συμπεριφορές δεν το πτοούν από το να συνεχίσει την προσπάθεια του να έρχεται σε επαφή με το λαό, να πρωτοστατεί στην πάλη για την υπεράσπιση των εργαζομένων, στην οργάνωσή τους για τη συνολική ρήξη και αποδέσμευση από την ΕΕ, με το λαό στην εξουσία, σε ρήξη με την εξουσία του κεφαλαίου και των μονοπωλιακών ομίλων.  Για τα κέρδη του κεφαλαίου και των μονοπωλιακών ομίλων, νοιάζεται τόσο ο κ. Τσουκάνης και οι υπέρμαχοι του ναι, που με την πολιτικές τους επιλογές έχουν στραγγαλίσει το λαό  όσο και όσοι σπέρνουν αυταπάτες, υποστηρίζοντας ένα κάλπικο ΟΧΙ που είναι ένα μεγάλο ΝΑΙ στο μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ και στην κλιμάκωση της επίθεσης σε βάρος του λαού.
            Το ΚΚΕ καλεί το λαό να μην επιλέξει ανάμεσα στη Σκύλλα και στη Χάρυβδη, να «ακυρώσει» αυτό το δίλημμα, ψηφίζοντας στην κάλπη την πρόταση του.


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ,
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ,
ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ



Γραφείου Τύπου Τ.Ε Πιερίας του ΚΚΕ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο ΕΜΠΟΡΙΟ και την ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ( Σ.Ε.Ε.Π.Υ. ΠΙΕΡΙΑΣ)


Το Σωματείο Εργαζομένων στο Εμπόριο και την Παροχή Υπηρεσιών  τάσσεται ενάντια σε μέτρα που μειώνουν τα εισοδήματα των εργαζομένων,  αυξάνουν τις κοινωνικές αδικίες και υποβαθμίζουν τις δομές του κοινωνικού κράτους.Τώρα που είμαστε ξανά απέναντι σε νέα υφεσιακά και μνημονιακά μέτρα καλούμε τους συναδέλφους μας να τα καταψηφίσουν ψηφίζοντας ΟΧΙ και δίνοντας ηχηρή απάντηση σε ένα ακόμα εκβιαστικό τελεσίγραφο των δανειστών που με το Capital control και την αήθη προπαγάνδα των καναλιών προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό.
Η δημοκρατία δεν μπορεί να εκβιάζεται.
Ενώνουμε τη φωνή μας με την φωνή εκατομμυρίων Ελλήνων και Ευρωπαίων πολιτών λέγοντας:

Η Επιτροπή ακτινιδιοπαραγωγών Πιερίας Στηρίζει το ΟΧΙ

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ ΚΑΙ ΑΦΟΒΑ ΤΟ ΟΧΙ

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟ ΝΑΙ
-         Εξομοίωση της φορολογίας των αγροτών με τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις
Α) Αύξηση του συντελεστή φορολόγησης από 13% σε 26%
Β) Αύξηση της προκαταβολής φόρου από 27,5% στο 100%
Γ) Κατάργηση της απαλλαγής από φόρο των επιδοτήσεων που ίσχυε για ποσό εως 12000 ευρώ
Δ) Κατάργηση των επιδοτήσεων για το φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο ντίζελ για τους αγρότες
Ε) Καλύτερη στόχευση και μείωση στην επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης για τον προϋπολογισμό του 2016

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΥΠΟΣΤΕΙΤΕ
ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΨΗΦΙΖΩ ΟΧΙ


Η Επιτροπή Ακτινιδιοπαραγωγών Πιερίας

Ας μη ζητάμε οδηγίες χρήσης για το μέλλον.Την Κυριακή ψηφίζουμε ΟΧΙ. Τόσο απλά, ΟΧΙ.

Οχι. Δε μένετε μόνο εσείς Ευρώπη. Κι εμείς μένουμε Ευρώπη. Σε μια Ευρώπη όμως δίκαιη, σε μια Ευρώπη ισότιμη, σε μια Ευρώπη των λαών. Σε μια Ευρώπη που σκέφτεται.
Το ερώτημα λοιπόν δεν είναι Ευρώ ή Δραχμή όπως προσπαθεί να το παρουσιάσει σύσσωμη η αντιπολίτευση. Εξάλλου τέτοιο δίλημμα ουδέποτε τέθηκε. Μην σας φοβίζει η φτηνή τους δεξιά προπαγάνδα.
Το διακύβευμα είναι πολύ μεγαλύτερο. Είναι εκείνο το κλασσικό και κοινότυπο ερώτημα.
«Τα λεφτά σου ή τη ζωή σου;». Κι η απάντηση μου στο τι θέλω να κρατήσω ήταν για εμένα πάντοτε απλή.
- «Το Ευρώ σου ή τη ζωή σου;»
- «Τη ζωή μου ρε.Τη ζωή μας. Και την ελευθερία μας.»
Θα μου πεις, πως έτσι το μέλλον είναι αβέβαιο. Ναι. Φυσικά και είναι αβέβαιο. Ακριβώς. Έτσι είναι το μέλλον. Απρόβλεπτο.  Έτσι χτίζεται. Χωρίς ρίσκο, αλλαγές δε γίνονται. Ας μη ζητάμε οδηγίες χρήσης για το μέλλον. Δεν υπάρχουν, δεν υπήρξαν ποτέ στην Ιστορία.
Χρειάζεται να δώσουμε μάχες. Με ήττες, με νίκες, ξανά με ήττες. Έτσι οι λαοί κι οι κοινωνίες ζυμώνονται. Μονάχα με διάλογο, με γνώση, με σωστή ενημέρωση. Διάβασα πρόσφατα ότι «Δεν κερδίζεις το μέλλον απλώς γιατί κάποιος στο υποσχέθηκε. Και σίγουρα δεν το κερδίζεις γιατί σου το υποσχέθηκε αυτός που σε εκβιάζει.»

Την Κυριακή ψηφίζουμε ΟΧΙ. Τόσο απλά, ΟΧΙ.


Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης

Συνδιοργανώσεις ΟΠΠΑΠ & Μουσικού Σχολείου Κατερίνης


Ένα όμορφο καλοκαιρινό μουσικό ταξίδι και παράλληλα μία καλλιτεχνική πρόταση με την Ορχήστρα και  τη Χορωδία Ευρωπαϊκής Μουσικής του Σχολείου, ένα αφιέρωμα σε αγαπημένες μελωδίες Ελλήνων και ξένων συνθετών με θέμα και φόντο την Πανσέληνο, συνδιοργάνωσαν το Μουσικό Σχολείο και ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.

Κατάμεστο το Ανοικτό Θέατρο Πάρκου από τους φίλους της Μουσικής που απόλαυσαν δημοφιλείς συνθέσεις και τραγούδια με σημείο αναφοράς το φεγγάρι: Fly me to the moon, Χάρτινο το φεγγαράκι, Φεγγάρι μάγια μου ’κανες, Moon river, Canzone del mal di luna, Το φεγγάρι κάνει βόλτα κ.ο.κ. ήταν ορισμένες μόνο από τις συνθέσεις, που έριξαν φως στη νύχτα και διαμόρφωσαν μουσική ατμόσφαιρα μοναδική και υποβλητική.

Κείμενα σχετικά με την θεματική ενότητα της βραδιάς διάβασε ο Δημήτρης Σιακάρας, σκηνοθέτης – ηθοποιός του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, ο οποίος υπέγραψε και την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Δημήτρης Κυριακού, ο οποίος μίλησε συνοπτικά για την ταυτότητα των εκδηλώσεων του Σχολείου, που ουσιαστικά αποτέλεσαν έναν αποχαιρετισμό της τρέχουσας σχολικής περιόδου, ενώ ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές.

ΔΑΚΕ ΠΙΕΡΙΑΣ: Στο διχαστικό δημοψήφισμα απαντάμε ΝΑΙ στην Ελλάδα ΝΑΙ στην Ευρώπη


Εμείς αποφασίζουμε …
ΝΑΙ στην Ελλάδα, ΝΑΙ στην Ευρώπη
Διανύουμε ήδη την πιο κρίσιμη εβδομάδα της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας. Η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέχθηκε στην εξουσία τάζοντας «λαγούς με πετραχήλια» στον δοκιμαζόμενο από τις ολέθριες συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών ελληνικό λαό.
Για πέντε, σχεδόν, μήνες «διαπραγματεύτηκε» με περισσή υποκρισία, με «δημιουργική ασάφεια» και με ατελείωτη διγλωσσία για να καλύψει την παντελή ανυπαρξία στρατηγικού σχεδίου και μεταρρυθμιστικών προτάσεων. Η αρχική συμπάθεια στην Ευρώπη έγινε πλήρης απομόνωση.
Και έρχονται τώρα, χωρίς να αναλαμβάνουν την παραμικρή ευθύνη για το σημείο που οδήγησαν τη χώρα και «πετάνε το μπαλάκι» και πάλι στον ελληνικό λαό, θέτοντας σε δημοψήφισμα μια πρόταση των «θεσμών» που πλέον δεν υπάρχει στο τραπέζι.

Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης Δήμου Κατερίνης. Το Σάββατο 04 και την Κυριακή 05 Ιουλίου στον Κορινό & την Ολυμπιακή Ακτή

Mουσικοχορευτικά σχήματα από τις εξής χώρες: Ουγγαρία, Τουρκία, Βουλγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία, Γεωργία και Ελλάδα λαμβάνουν μέρος στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης, που διοργανώνει ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας, υπό την αιγίδα του Δήμου Κατερίνης.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν  το Σάββατο 04 και την Κυριακή 05 Ιουλίου στον Κορινό και την Ολυμπιακή Ακτή αντίστοιχα.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Η «ΑΛΗΘΕΙΑ» στο UNDER19 CHAMPIONSHIP GREECE 2015

Η «ΑΛΗΘΕΙΑ» θα είναι σε όλους τους αγώνες του UNDER19 που θα γίνουν στην πόλη μας, και καθημερινά θα σας μεταφέρει τον παλμό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου με συνεντεύξεις, φωτογραφίες και βίντεο για να έχετε την καλύτερη ενημέρωση!  
Ξεκινάμε την Δευτέρα 6/7 με τον αγώνα Αυστρία-Γαλλία στις 9:00 το βράδυ.

Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ "ΑΛΗΘΕΙΑΣ"

23 ώρες έμειναν για να λήξει η ψηφοφορία της «ΑΛΗΘΕΙΑΣ» και το αποτέλεσμα δείχνει να διαμορφώνεται καθαρά προς το ΟΧΙ.
Μέχρι στιγμής έχουμε:
ΝΑΙ: 38%
ΟΧΙ: 56%

Με ανακοίνωση της η ΑΘ-10 (Σύνδεσμος Φιλάθλων Ηρακλή Θεσσαλονίκης) παίρνει θέση για τις τελευταίες εξελίξεις εν όψει του δημοψηφίσματος και στέλνει το μήνυμα για ΟΧΙ

ΟΧΙ
Σε όλες τις μάχες των καιρών μας, ήμασταν παρόντες, σε κάποιες από αυτές μάλιστα ήμασταν οι πρωταγωνιστές. Ήρθε η στιγμή ίσως για την κρισιμότερη μάχη, τουλάχιστον σε ψυχολογικό επίπεδο. Παρόλο που το δημοψήφισμα διχάζει όπως και να χει την ελληνική κοινωνία εμείς παίρνουμε θέση σαφή και ξεκάθαρη!!!
ΟΧΙ!!!
Δεν ξέρουμε ποιά θα είναι η επόμενη μέρα με το ΟΧΙ, δεν συμφωνούμε καν μεταξύ μας στο ποιά θέλουμε να είναι η επόμενη μέρα. Σε αυτό που συμφωνούμε όμως είναι στο τι δεν θέλουμε και αυτό που δεν θέλουμε συμπυκνώνεται στο ΝΑΙ!
Δεν θέλουμε άλλες αδικίες σε βάρος των φτωχών για το όφελος των πλουσίων.
Δεν θέλουμε να μαζεύουμε λεφτά για να βγάζουμε φίλους μας από τα κρατητήρια λόγω χρεών.
Δεν θέλουμε να χάσουμε άλλους φίλους μας οι οποίοι μετανάστευσαν.
Δεν θέλουμε άλλο τα κανάλια της διαπλοκής να ορίζουν το μέλλον μας.
Δεν θέλουμε άλλη "δημοκρατία" τέτοιου είδους.
Δεν θέλουμε να ξαναδούμε τα ξεπλύματα εργατοπατέρες της γσεε να στρατεύονται με τους βιομηχάνους ζητώντας από τον λαό να ψηφίσει αυτά εναντίων των οποίων υποτίθεται αγωνιζόταν με εθιμοτυπικές απεργίες.
Δεν θέλουμε να χαντακωθεί κάθε διεκδίκηση για τις επόμενες δεκαετίες και μάλιστα με την έγκριση του ελληνικού λαού.
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΟ "ΣΩΣΙΜΟ"!!!
Με το ΟΧΙ ο λαός κάνει ένα άλμα προς τα εμπρός, ένα άλμα που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να το εκμεταλλευτεί κανένα κόμμα και καμιά κυβέρνηση γιατί πολύ απλά το άλμα αυτό ξεπερνά πλέον το πολίτικο σύστημα ολόκληρο.

Με το ΟΧΙ σπάμε το φόβο και οι κυβερνήσεις φοβούνται τους λαούς που δεν φοβούνται!!!

Ο Σύλλογος Κοκκινοπλιτών Πιερίας "Ο ΟΛΥΜΠΟΣ" στο Πολιτιστικό Διήμερο "Σβορώνια 2015" ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Σε μια ιδιαιτέρως όμορφη πολιτιστική εκδήλωση συμμετείχε η Ενήλικη Χορευτική ομάδα του Συλλόγου μας, το βράδυ του Σαββάτου 27 Ιουνίου 2015. Πρόκειται για το Πολιτιστικό Διήμερο "Σβορώνια 2015", μια διοργάνωση που με ιδιαίτερo μεράκι και ζήλο προετοίμασαν για όλους εμάς τα μέλη και οι φίλοι του Μορφωτικού Συλλόγου Σβορώνου "Ο Σβορώνος", χαρίζοντάς μας δυο βραδιές γεμάτες παραδοσιακή μουσική, χορό και καλό φαγητό. Η παρουσία του χορευτικού μας υπήρξε δυναμική, ξεσηκώνοντας το κέφι και τη διάθεση των παρευρισκομένων, ενώ εκ μέρους του ΔΣ του Συλλόγου μας παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος κ. Σιαμάτρας Δημήτριος, η Γραμματέας κ. Μέγα Ελένη και η Ταμίας κ. Γατσιού-Λέγκα Πόπη. Ο οικοδεσπότης Σύλλογος θέλοντας να μας ευχαριστήσει για τη θετική μας ανταπόκριση και συμμετοχή, μας προσέφερε ένα βιβλίο στο οποίο παρουσιάζεται η Ιστορία του Σβορώνου.

Θεοφάνης Γκατζής: Πατριωτικό μας καθήκον η υπερψήφιση του ΟΧΙ

Αρκετές φορές στη διάρκεια του βίου μας  καλούμαστε να πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις  που επηρεάζουν βραχυχρόνια και μακροχρόνια τη ζωή μας!Την Κυριακή θα πάρουμε την κρισιμότερη ,ίσως,απόφαση της ζωής μας που θα έχει σημαντική επίδραση  στο παρόν και στο μέλλον της πατρίδας  μας!Το πατριωτικό λοιπόν καθήκον μας είναι να ψηφίσουμε Όχι σε μια συμφωνία λαιμητόμο που θα καταβαραθρώσει το βιοτικό μας επίπεδο!Ψηφίζουμε ΟΧΙ επιθυμώντας  να υπάρξει μια βιώσιμη συμφωνία που θα καθιστά το χρέος μας ελέγξιμο καθότι το δημόσιο χρέος,όπως υποστηρίζει και το ΔΝΤ σε σημερινή έκθεσή του χρειάζεται  κούρεμα 30% για να καταστεί βιώσιμο!Εν κατακλείδι στηρίζουμε το ΟΧΙ , ώστε  να δώσουμε το ΜΗΝΥΜΑ ,ότι οι  Έλληνες επιθυμούμε μια Ευρώπη των εθνών και όχι μια δεσποτική γερμανική Ευρώπη που αδιαφορεί για την εξαθλίωση που προκαλεί στους λαούς η πολιτική λιτότητας που επιβάλλει και το μόνο που της ενδιαφέρει είναι να μετατρέψει τα Ευρωπαϊκά κράτη σε αποικίες χρέους!!


Θεοφάνης Θ.Γκατζής
Οικονομολόγος-Διεθνολόγος
Μέλος της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας
ethnikosagwn.blogspot.gr

Facebook: Θεοφάνης Γκατζής

5ος Δρόμος Μουσών


Επαναχορηγείται η σύνταξη του ΟΓΑ σε 30.000 υπερήλικες

Επαναχορηγείται η σύνταξη του ΟΓΑ σε 30.000 υπερήλικες , Έλληνες και ομογενείς, η οποία είχε περικοπεί από την 1η Ιανουαρίου 2013 και αποκαθίσταται μια ακραία και απάνθρωπη κοινωνική αδικία σε βάρος ενός τμήματος ηλικιωμένων , που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και οικονομικής εξαθλίωσης

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ: Τώρα μιλάμε εμείς και λέμε ΟΧΙ

Ναι, εμείς. Η ομάδα των πολιτών που εδώ και 5 χρόνια, στον τόπο μας, αγωνίζεται ενάντια στην φτώχια και στην εξαθλίωση για να κρατηθεί ζωντανό το δικαίωμα και η ελπίδα των ανθρώπων να αλλάξουν ζωή: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Ιατρείο, Φαρμακείο, Αγορές Χωρίς Μεσάζοντες και δεκάδες άλλες δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα που ανακούφισαν χιλιάδες συμπολίτες μας και ενίσχυσαν τον κοινωνικό ιστό της πόλης.
Θεωρούμε, πως σήμερα, μπροστά σε ετούτη την δύσκολη και κρίσιμη στιγμή, δεν έχουμε το δικαίωμα να κρατήσουμε «ίσες αποστάσεις», ούτε και την πολυτέλεια να μείνουμε απαθείς και αμέτοχοι απέναντι σε αυτόν τον νέο εφιάλτη που θα φέρει ακόμη πιο επώδυνα μέτρα.
Δεν έχουμε το δικαίωμα, την επόμενη Δευτέρα, να ανοίξουμε κανονικά το Κοινωνικό Φαρμακείο, σαν να μην έχει συμβεί τίποτε.
Δεν έχουμε το δικαίωμα να δώσουμε καμία «παράταση» ζωής ούτε να μονιμοποιήσουμε την ύπαρξη των κοινωνικών δομών της ομάδας, παρακολουθώντας ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας να λέει ΝΑΙ στην περαιτέρω εξαθλίωση του ελληνικού λαού.
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας επέλεξε συνειδητά και είπε το δικό της ΟΧΙ πριν πολλά χρόνια. Μίλησε με ξεκάθαρο λόγο για τις παθογένειες του πολιτικού μας συστήματος, για τα λάθη, το πελατειακό σύστημα, τις ψευδαισθήσεις μιας καταναλωτικής και σπάταλης κοινωνίας. Μίλησε για την διαφθορά, για την διαπλοκή, για την εκποίηση του δημόσιου πλούτου,  για την κουλτούρα που ενδιαφέρεται μόνο για τον εαυτό της, για το βόλεμα και την αρπαχτή.
Μίλησε! Και ποτέ δεν στάθηκε μόνο στα λόγια. Αγωνίστηκε με γνώμονα πάντα την ενίσχυση των αδύναμων συμπολιτών μας και αυτό θα συνεχίσει να κάνει στο μέλλον.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας δεν φοβάται! Βασίζεται στην αλληλεγγύη των μελών της, λέει ξεκάθαρα ΟΧΙ και καλεί την τοπική κοινωνία να μείνει ψύχραιμη, ενωμένη  και με ωριμότητα να αντιμετωπίσει την εθνική αυτή δοκιμασία που θα επηρεάσει το μέλλον της πατρίδας μας.

"Μυστήριο στην αυλή". Το νέο μυθιστόρημα για παιδιά της Έυα Κασιάρου.

Ο εντεκάχρονος Νάσος ζει με τον πατέρα του σ’ ένα σπίτι στην άκρη της πόλης. Ένα πρωί βρίσκει στην αυλή τους τραυματισμένο και λιπόθυμο τον ταχυδρόμο Θανάση Μαντρουλάκη. 
Καλεί αμέσως την αστυνομία. Οι γιατροί που εξετάζουν τον ταχυδρόμο εκτιμούν πως πάλεψε με κάποιο μεγαλόσωμο άγριο ζώο και τραυματίστηκε γύρω στα μεσάνυχτα…

Τι γύρευε ο Θανάσης Μαντρουλάκης, μέσα στη νύχτα, στo σπίτι του Νάσου; Τι δουλειά έκανε προτού γίνει ταχυδρόμος; Ποιος ήταν ο Μαύρος Λύκος που απειλούσε τον ταχυδρόμο και τι ήθελε απ’ αυτόν;
Πώς θα λυθεί αυτό το μυστήριο, που γίνεται όλο και πιο περίπλοκο;

Ένα μυθιστόρημα με συναρπαστική πλοκή, που παράλληλα θίγει με υπευθυνότητα κάποια ευαίσθητα ζητήματα.


Το έργο τιμήθηκε με το Β΄ Βραβείο Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού Νεανικού Βιβλίου (IBBY Κύπρου) 2013.

Η μανα ειναι κρύο νερό, και στο ποτήρι δεν μπαίνει. Η μάνα να μη γίνεται, η μάνα να μη γίνει. Η μάνα είναι βράχος, η μάνα είναι βουνό. Στη δύσκολη την ώρα μάνα, μάνα, μανούλα μου θα φωνάζεις. Η μάνα είναι το στήριγμα της χαράς, το κλαδί. Της μάνας η αγάπη δε βρίσκεται στη Γη. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρίτσας " Ο ΟΛΥΜΠΟΣ " διοργανώνει μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο "ΜΑΝΑ ΜΟΥ, ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΜΑΝΑ", την Τρίτη 7 Ιουλίου 2015 και ώρα 19:30 στην κεντρική πλατεία του χωριού.


Θεοφάνης Γκατζής: Στηρίζουμε το ΟΧΙ στην υποτέλεια και την εξαθλίωση του ελληνικού λαού!

Μπροστά στις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε όλοι μας αξίζει να σημειωθεί,ότι η συμπαιγνία της εγχώριας επιχειρηματικής και πολιτικής ελίτ,που υποδύονται το ρόλο του εφιάλτη και του Νενέκου, με τους σκληροπυρηνικούς της Ευρωζώνης (βλέπε Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας  Σόιμπλε) τελικά οδήγησε  στην μη σύναψη συμφωνίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών, με απόρροια την προκήρυξη δημοψηφίσματος.Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές  για τον τόπο μας  ,όλοι  οι Έλληνες ενωμένοι ,επιβάλλεται να αντιδράσουμε στην καταστρατήγηση των αρχών της ισότητας και της αλληλεγγύης που διέπουν  την τωρινή  λειτουργία της Ευρωζώνης, οι αποφάσεις της οποίας χαρακτηρίζονται από το αποφασίζομεν και διατάσσομεν και να πράξουμε το εθνικό μας καθήκον στηρίζοντας το ΟΧΙ στην υποτέλεια και την εξαθλίωση του λαούς μας ,που θα δώσει το μήνυμα ,ότι οι Έλληνες επιθυμούν να παραμείνουν μέλος σε  μια Ευρωζώνη της ισότητας και της αμοιβαίας εξάρτησης  με σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες!!
Θεοφάνης Θ.Γκατζής
Οικονομολόγος-Διεθνολόγος
ethnikosagwn.blogspot.gr
Mέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πιερίας
Μέλος της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας

Facebook: Θεοφάνης Γκατζής