Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Αστέριος Κρίτογλου (Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας): ΚΑΛΩ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΕΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ!


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: 

Ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κύριος Αστέριος Κρίτογλου δηλώνει αποκλειστικά στην "ΑΛΗΘΕΙΑ" την πρόθεση του να παραχωρήσει  δωρεάν γραφεία στο Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων και Κηδεμόνων του Δήμου Κατερίνης (και κατά επέκταση σε όλους τους Συλλόγους Γονέων της Κατερίνης, αφού αυτούς εκπροσωπεί η Ένωση) σε περίπτωση που ο Δήμος Κατερίνης δεν συνεχίσει να παραχωρεί τον χώρο που "συνεδριάζει.." τώρα η Ένωση Γονέων!


Μόλις πληροφορήθηκε από την "ΑΛΗΘΕΙΑ" το πρόβλημα που υπάρχει με τα γραφεία της Ένωσης και χωρίς δεύτερη σκέψη μας δήλωσε ότι καλεί την Ένωση να έρθει στα γραφεία που υπάρχουν στον 3ο όροφο που στεγάζεται το κτήριο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και να συνεδριάζει εκεί!

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι είναι σπάνιο και δεν θυμόμαστε άλλη φορά Διευθυντής Εκπαίδευσης να προσφέρει τα γραφεία της υπηρεσίας του για να στεγάσει Ενώσεις ή Συλλόγους Γονέων!
Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" θέλει να συγχαρεί τον κύριο Κρίτογλου για την πρωτοβουλία του αυτή που δείχνει την ευαισθησία του απέναντι στους γονείς της Κατερίνης και την πρόθεση του να είναι κοντά στους Συλλόγους Γονέων.

Περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την απάντηση του Δ.Σ. της Ένωσης.

Επίσης στην σύντομη συζήτηση που είχαμε μαζί του μας ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο προγραμματισμός για την χωροταξική ανακατανομή των ορίων φοίτησης των δημοτικών σχολείων της πόλης μας και περιμένει με ενδιαφέρον τις προτάσεις της Ένωσης Γονέων αλλά και γενικότερα των γονέων για να τις μελετήσει.
Μας είπε ότι καθημερινά συσκέπτεται για αυτό το θέμα με τους Διευθυντές όλων των δημοτικών σχολείων της πόλης μας και ότι επίσης δεν θα επηρεαστούν ιδιαίτερα οι οργανικότητες των σχολείων και πως πρόθεση του είναι να υπάρχουν στην Κατερίνη 12θέσια σχολεία (εκτός βέβαια από τα νέα σχολεία που είναι ήδη έτοιμα).
Επίσης ότι πρόθεση του είναι και ήταν να υπάρχουν τμήματα των 20 μαθητών/τριών σε όλα τα δημοτικά σχολεία της πόλης μας.

Τέλος δεσμεύτηκε να παραχωρήσει τις επόμενες ημέρες αποκλειστική συνέντευξη στην "ΑΛΗΘΕΙΑ" όπου θα αναφερθεί στο έργο του όλα αυτά τα χρόνια που είναι Διευθυντής Εκπαίδευσης στον νομό μας, αλλά και να μας δώσει και νέες ειδήσεις.