Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Το Δημοτικό Σχολείο Πλάτων στο Σλουπσκ της Πολωνίας. (Φωτογραφίες)



Το Δημοτικό Σχολείο Πλάτων συμμετέχει ως εταίρος στο πρόγραμμα Erasmus+ΚΑ2 με τίτλο "A healthy mind in a healthy body" και το οποίο έχει διάρκεια δύο έτη. Στα πλαίσια του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στο Σλουπσκ της Πολωνίας από τις 13 μέχρι τις 18 Απριλίου 2015 η πρώτη διακρατική συνάντηση με τους εταίρους μας από Πολωνία, Ρουμανία, Τουρκία και Λιθουανία.

Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης συζητήθηκαν μεταξύ άλλων οι στόχοι του προγράμματος που συνίστανται κυρίως στην ενημέρωση των μαθητών της Ευρώπης σχετικά με τις αρχές ενός υγιεινού τρόπου ζωής καθώς και στην βελτίωση των διατροφικών τους συνηθειών. Καθορίστηκαν επίσης με ακρίβεια τα επόμενα βήματα υλοποίησης του προγράμματος, ενώ πραγματοποιήθηκε συνάντηση των εταίρων με το δήμαρχο της πόλης Robert Biedron, επίσκεψη στο νοσοκομειακό σχολείο της περιοχής καθώς και διάφορες εξορμήσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Η συνάντηση, στην οποία το σχολείο μας εκπροσώπησαν οι εκπαιδευτικοί Καπέτης Ευάγγελος, Πίτσιας Γιάννης, Ιορδανίδου Ελένη και Μαλιάρα Δήμητρα, στέφθηκε με επιτυχία σηματοδοτώντας μια αισιόδοξη και αποτελεσματική συνεργασία.