Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015

Το αδιαχώρητο πριν από λίγο στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης για τις πατάτες του.. ένα ευρώ! (Από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν.Πιερίας)250 τσουβάλια πατάτες θα μοίραζε η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, 1000 και παραπάνω πολίτες βρέθηκαν σήμερα στον Καπνικό Σταθμό..

Η ουρά ήταν τόσο μεγάλη που για κάποια στιγμή έκλεισε ο δρόμος μπροστά από τον Καπνικό.

Όπως ήταν λογικό δημιουργήθηκαν μικροεντάσεις και σπρωξίματα στην ουρά από τον κόσμο που ήθελε να πάρει ένα τσουβάλι πατάτες με ένα ευρώ.

Εντύπωση μας έκανε όταν από τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας ανακοινώθηκε ότι όποιος προσφερθεί να βοηθήσει στις εργασίες στον Καπνικό Σταθμό θα παραλάβει δωρεάν πατάτες, δεν προσφέρθηκε ούτε ένας πολίτης..
Μιλήσαμε με το μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας τον κ. Γιώργο Κωτίδη που μας είπε:

«Μετά από επαφή ενός παραγωγού από το Νευροκόπι με έμπορο της πόλης και αφού του κατέβασε την τιμή πάρα πολύ, και αναγκάστηκε να πει ο άνθρωπος ότι δεν τα δίνω σε αυτή την εξευτελιστική τιμή και θα τα προσφέρω δωρεάν στον κόσμο. Ήρθε ο παραγωγός σε επαφή μαζί μας επειδή γνωρίζει ότι έχουμε δίκτυο διανομής και συμφωνήσαμε μαζί του να τα προσφέρουμε στον κόσμο της Κατερίνης στην συμβολική τιμή του ενός ευρώ το τσουβάλι ώστε να ενισχύσουμε τις δομές εδώ στον Καπνικό Σταθμό, με  τσάπες, εργαλεία, χορτοκοπτικά και διάφορα άλλα.


Κάτι ανάλογο είχε γίνει πριν τρία χρόνια και στην Θεσσαλονίκη στην πλατεία Αριστοτέλους αν θυμάστε.Μετά λύπης μου δυστυχώς διαπιστώνω ότι όταν χρειαζόμαστε βοήθεια από τον κόσμο για πολύ απλές δουλειές (κόψιμο χόρτα, βάψιμο κτλ) δεν εμφανίζεται κανείς.


Σήμερα που η τιμή είναι συμβολική (ένα ευρώ!) βλέπεται τι γίνεται..


Όλοι είναι εδώ για να πάρουν πατάτες!


Έκανα ένα κάλεσμα, όποιος από τον κόσμο θέλει να βοηθήσει αλλά δεν προσφέρθηκε κανένας.

Όλοι θέλουν να πάρουν φθηνά και τζάμπα, αλλά για βοήθεια κανείς τους!Ο καθένας κοιτάει την πάρτη του και δυστυχώς αυτό σαν κοινωνία το πληρώνουμε συνέχεια!

Αν ανεβάσουμε την τιμή από το τσουβάλι τώρα σε 5-6 ευρώ, θα φύγουν όλοι!Ας μην έχουμε παράπονο για αυτά που μας συμβαίνουν από τους άλλους, αυτοί που φταίνε είμαστε μόνο εμείς!»