Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Παρουσίαση του βιβλίου «Στον ανεμοστρόβιλο του ξεριζωμού», της Δήμητρας Καπελούζου.(όπου η συγγραφέας με μια μυθιστορηματική απόδοση της αυτοβιογραφίας των νεανικών χρόνων, του σημαντικού για τη Βόρειο Ελλάδα πόντιου δημοσιογράφου, Σάββα Ι. Κανταρτζή (1900-1985), δίνει μια μαρτυρία ζωής και προσφέρει στον αναγνώστη ένα διαχρονικό μήνυμα ελπίδας.)



Ο Ποντιακός Σύλλογος Κατερίνης, «Παναγία Σουμελά», και οι Εκδόσεις Διώνη παρουσίασαν το βιβλίο της Δήμητρας Καπελούζου με τίτλο «Στον ανεμοστρόβιλο του ξεριζωμού» που έγινε το Σάββατο 4 Απριλίου 2015 στις 7 το βράδυ στην Πολιτιστική Στέγη του Συλλόγου στην Κατερίνη.



Το βιβλίο αυτό είναι μια προσφορά και συμμετοχή στη μνήμη του Πόντου και της τραγικής εμπειρίας που βίωσε ο ποντιακός λαός. Όλα τα ιστορικά γεγονότα που οδήγησαν στη δραματική κατάληξη του ξεριζωμού αυτού του λαού από την πατρογονική του γη, ξετυλίγονται μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, όπου η συγγραφέας Δήμητρα Καπελούζου με μια μυθιστορηματική απόδοση της αυτοβιογραφίας των νεανικών χρόνων, του σημαντικού για τη Βόρειο Ελλάδα πόντιου δημοσιογράφου, Σάββα Ι. Κανταρτζή (1900-1985), δίνει μια μαρτυρία ζωής και προσφέρει στον αναγνώστη ένα διαχρονικό μήνυμα ελπίδας.


Το βιβλίο παρουσίασαν:
Ο Γιάννης Καζταρίδης, Φιλόλογος και Ιστορικός Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,
Ο Αντώνης Κάλφας, Ποιητής, Φιλόλογος.
Ο Δημήτριος Δημηνάς, Δικηγόρος και Επιμελητής Ανηλίκων,
ενώ τον συντονισμό έκανε η Δημοσιογράφος Χριστίνα Σιδηροπούλου.

Στην κάμερα και στο μοντάζ ήταν ο Γιώργος Οικονομίδης σε μια παραγωγή της διαδικτυακής www.sporeas.tv
***********

Το φωτορεπορτάζ της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ" από την παρουσίαση: