Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΑΝΤΩΝΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ


Όπως μας βολεύει....

Συνάδελφοι,

Μου προκάλεσε έκπληξη και μειδίαμα η επιστολή της αιρετού του ΠΥΣΠΕ  και επί σειρά ετών προέδρου του συλλόγου εκπ/κών του νομού μας. Μάλλον λόγω της επιλεκτικής αμνησίας που την χαρακτηρίζει, όπως ξέχασε για τρία συνεχόμενα έτη να υποβάλλει την φορολογική δήλωση του συλλόγου εκπ/κών, ως όφειλε, ξέχασε και τον τρόπο επιλογής των εκπ/κών που συμμετείχαν στα προηγούμενα και επί σειρά ετών  διευρυμένα υπηρεσιακά συμβούλια, τον πολιτικό-συνδικαλιστικό χώρο στον οποίο αυτοί ήταν προσκείμενοι και την “αποστολή”  την οποία επιτέλεσαν στην επιλογή συγκεκριμένων δ/ντών σε συγκεκριμένα σχολεία. Ξέχασε επίσης να μας πει ότι οι αναφερόμενοι στην επιστολή της διευθυντές, που συμμετέχουν στο σημερινό ΠΥΣΠΕ (κ. Χ. και η κ. Ε.) είναι ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ και ανήκουν στον κομματικό φορέα στον οποίο ανήκει και η ίδια.


 Η πρακτική που εφάρμοσε στη συνδικαλιστική της  πορεία, δεν της δίνει το δικαίωμα να κάνει τέτοιου είδους σχόλια και παρατηρήσεις, αφού στο “σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί”. Ο λόγος για τον οποίο έστειλε την επιστολή της είναι καθαρά αποπροσανατολιστικός, όπως άλλωστε το συνηθίζει..
Αντί λοιπόν να μπει στην ουσία του θέματος και να μας πει την προσωπική της άποψη για τον καινούριο τρόπο επιλογής των δ/ντών των σχολείων με την καθοριστική συμμετοχή του συλλόγου διδασκόντων, διυλίζει τον κώνωπα και καταπίνει την κάμηλο, επικρίνοντας τον τρόπο επιλογής των συναδέλφων στα διευρυμένα υπηρεσιακά συμβούλια, τα οποία στην παρούσα επιλογή δ/ντών έχουν απλά τον ρόλο του εγγυητή της διαδικασίας και όχι του αξιολογητή.
Αγαπητοί συνάδελφοι, είναι η πρώτη φορά που οι σύλλογοι διδασκόντων έχουν την δυνατότητα να λάβουν ενεργό μέρος στη επιλογή του δ/ντή του σχολείου τους και να καθορίσουν έτσι σε μεγάλο βαθμό την λειτουργία των σχολικών μονάδων που υπηρετούν. Είναι η πρώτη φορά που παρακάμπτεται το διευρυμένο κομματικό υπηρεσιακό συμβούλιο επιλογής και ο σύλλογος διδασκόντων υποδεικνύει, ποιον συνάδελφο θεωρεί άξιο, ικανό, δημοκρατικό, καταλληλότερο για διευθυντή.
Απευθύνομαι ξεχωριστά στον καθένα σας.
Η ψήφος σου συνάδελφε έχει δύναμη. Ο κλάδος πέρασε μέσα από τη λαίλαπα της αξιολόγησης και “πέσανε οι μάσκες” για κάποιους. Τώρα ξέρεις!!!  Λάβε υπόψη σου και “μαύρισε” όλους αυτούς που ήταν υπέρμαχοι της αξιολόγησης-χειραγώγησης που θα οδηγούσε στην απόλυση συναδέλφων. “Μαύρισε” όλους αυτούς που βιάστηκαν να επιβάλουν το παρουσιολόγιο (για το οποίο δεν υπήρχε διευκρινιστικό πλαίσιο) μόνο και μόνο για να γίνουν αρεστοί στην διοίκηση, ώστε στην συνέχεια να ανταμειφθούν με “καλό βαθμό”. “Μαύρισε” όλους αυτούς που από μόνοι τους έθεσαν τον εαυτό τους απέναντι στους συναδέλφους και έσπευσαν να εγγραφούν στην “Ένωση Δ/ντών”, αφού φαίνεται ότι θεωρούν τον εαυτό τους ικανό για “ισόβιο διευθυντή”. “Μαύρισε” όλους αυτούς που προσπάθησαν να παρακάμψουν  τους συλλόγους διδασκόντων και τις συλλογικές αποφάσεις, χρησιμοποιώντας πλάγια μέσα, προωθώντας τις θέσεις της  διεύθυνσης και του υπουργείου, πραγματοποιώντας ακόμη και κρυφές συναντήσεις με τους σχολικούς Συμβούλους ενάντια στις αποφάσεις της ΔΟΕ. Κάποιοι μάλιστα από αυτούς ήταν και “συνδικαλιστές”. Αυτοί χρειάζονται και το περισσότερο “μαύρισμα”.

Συνάδελφε, ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ ΝΑ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΗ. Μην υποκύπτεις σε πιέσεις κομματικών-συνδικαλιστικών στρατών. Έχουμε δει την ζημιά την οποία μας έχουν προκαλέσει για να αποκομίσουν οι εκπρόσωποί τους και οι φίλοι τους προσωπικά οφέλη.
Για το καλό όλων μας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Αντώνης Μητρόπουλος

Ανεξάρτητο μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Πιερίας