Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Παρουσιάσθηκε στην Κοζάνη ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 44ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ στο «κτήμα Βογιατζή» στον Βελβεντό

     
   Στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου «κτήμα Βογιατζή» ιδιοκτησίας των αδελφών Ιωάννη και Νικολάου Βογιατζή, χορηγών του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου, που εδρεύει στον Βελβεντό Κοζάνης, η διοίκηση του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, παρουσίασε το απόγευμα της Τετάρτης 17 Ιουνίου 2015, στα Μέσα Ενημέρωσης Δ. Μακεδονίας, το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων του αξιόλογου από κάθε πλευρά πολιτιστικού θεσμού της Πιερίας.
  Προλογίζοντας και συντονίζοντας την παρουσίαση, η γενική γραμματέας του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Μαρίκα Φωτοπούλου αφού ευχαρίστησε τους οικοδεσπότες και όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, επισήμανε: «Οι αδελφοί Ιωάννης και Νικόλαος Βογιατζής είναι και φέτος χορηγοί μας, αλλά το κυριότερο είναι διαχρονικοί φίλοι και υποστηρικτές του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ. Όπως επίσης είναι και αξιοσήμαντοι λειτουργοί του Διονύσου του Θεού του κρασιού και της θεατρικής έκφρασης. Η επιλογή του Βελβεντού και της Κοζάνης γενικότερα, οφείλεται στα κοινά στοιχεία και στην κοινή ταυτότητα των Νομών της Πιερίας και της Κοζάνης.

  Μας συνδέουν τα Πιέρια όρη με τις Πιερίδες Μούσες, το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης που μας τιμά χρόνια τώρα με μοναδικές και αξέχαστες παραστάσεις, η ισχυρή και δυναμική παροικία των Καταφυγιωτών στην πόλη της Κατερίνης, καθώς επίσης και η επιλογή της Πιερίας από τους  Κοζανίτες και τους  δυτικομακεδόνες γενικότερα ως ο τόπος καλοκαιρινής τους αναψυχής.»
  Ο Ιωάννης Βογιατζής αφού αναφέρθηκε στην προσωπική του διαδρομή και συμμετοχή ως εθελοντής από το ξεκίνημα του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ (το έτος 1971)  δίπλα στον πρωτεργάτη του θεσμού  Κλέαρχο Γώττα, είπε: « Η Κοζάνη για την οικογένεια μου είναι ο τόπος καταγωγής και η Πιερία η συνέχεια. Θεωρώ ότι τα οινοποιεία είναι χώροι πολιτισμού. Οι τόποι που αναδεικνύουν την τέχνη του κρασιού. Προς αυτή την κατεύθυνση πορευόμαστε διοργανώνοντας σειρά εκδηλώσεων, με πρόσφατη την φιλοξενία στις εγκαταστάσεις μας του επιστημονικού συμποσίου «Οίνον ιστορώ-Βελβεντό το οινοφόρο» με αναφορά στην ιστορία του κρασιού στη Δυτική Μακεδονία.

  Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ είναι ένα πολύ αξιόλογο φεστιβάλ. Κάνω έκκληση στους Κοζανίτες να το παρακολουθούν, γιατί έχει την ιδιαιτερότητα να πραγματοποιείται σε αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους και όχι σε γήπεδα.»
  Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Παύλου Τσότσου: « Συγχαίρω τους αδελφούς Βογιατζή, γιατί πέρα από ικανοί επιχειρηματίες, είναι και αξιοζήλευτοι κοινωνοί του πολιτισμού. Γνωρίζω ότι το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ είναι αξιόλογο, θαυμάσιο και ποιοτικό. Προσφέρει τις καλύτερες καλλιτεχνικές δημιουργίες και εύχομαι έτσι να συνεχίσει. Από την περιοχή μας αλλά και ευρύτερα από τη Δυτική Μακεδονία θα έχετε διαρκή στήριξη, αρκεί να γίνεται εγκαίρως γνωστό το πρόγραμμα των παραστάσεων. Σας συγχαίρω για το έργο σας και εύχομαι καλή επιτυχία. Σαφώς στηρίζουμε τέτοιες εκδηλώσεις.»
  Ο κύκλος της παρουσίασης του προγράμματος του 44ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ έκλεισε με την τοποθέτηση του προέδρου του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ Γρηγόρη Παπαχρήστου, που τόνισε: «Αγαπητοί φίλοι και φίλες της Κοζάνης. Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ, αποτελεί πλέον  πολιτιστικό γεγονός πανελλήνιας εμβέλειας. Μετά  την παρουσίαση του καλλιτεχνικού προγράμματος μας, σε Κατερίνη, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, σήμερα βρισκόμαστε στην Κοζάνη. Στον όμορφο Βελβεντό φιλοξενούμενοι στις καταπληκτικές εγκαταστάσεις του οινοποιείου αδελφών Βογιατζή.


  Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ για 44η χρονιά θα παρουσιάσει εκδηλώσεις υψηλής καλλιτεχνικής αξίας στους ιστορικούς χώρους του αρχαίου Δίου, του κάστρου του Πλαταμώνα, της αρχαίας Πύδνας, του βυζαντινού ναού της Παναγίας στην Κονταριώτισσα. Θα φέρει κοντά πολιτισμούς άλλων λαών. Φέτος θα γνωρίσουμε την ιστορία και την κουλτούρα μιας αφρικανικής χώρας, του Μαρόκου.  Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι  τελευταία το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ αναγνωρίστηκε και συγκαταλέγεται πλέον στα πιστοποιημένα φεστιβάλ της Ευρώπης, αναγνώριση που προέρχεται από τον οργανισμό EUROPE FESTIVAL. Επιπρόσθετα κρίθηκε το δεύτερο καλύτερο Ελληνικό φεστιβάλ μετά από αυτό της Επιδαύρου Σας περιμένουμε λοιπόν, το καλοκαίρι στην όμορφη Πιερία και συγχρόνως στις πλούσιες εκδηλώσεις του 44ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ.»
  Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ρεσιτάλ μουσικής που παρουσίασαν η Μαρίκα Φωτοπούλου (τραγούδι και βιολί) και ο Κωνσταντίνος Καψάλης (τραγούδι και κιθάρα) καθώς και με προσφορά εδεσμάτων και κρασιών από τους ιδιοκτήτες του «κτήματος Βογιατζή».
  Παρόντες στην παρουσίαση του προγράμματος από τη διοίκηση του ΟΡ.ΦΕ.Ο., ο πρόεδρος Γρηγόρης Παπαχρήστος, ο αντιπρόεδρος Πλάτων Τασχουνίδης, η γενική γραμματέας Μαρίκα Φωτοπούλου και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου Ζαφείρω Κουσιοπούλου και Περικλής Χατζηγιάννης.
  Επίσης την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας και αρκετοί Κοζανίτες και Πιεριείς.