Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Η «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ


   Εκτιμώντας και αναγνωρίζοντας την πάνω από τέσσερεις δεκαετίες άοκνη και αφιλοκερδή προσφορά του Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη στην Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης και γενικότερα στον πολιτισμό της Πιερίας και όχι μόνο, ο Ποντιακός Σύλλογος Κατερίνης «Παναγία Σουμελά» τίμησε τον άνθρωπο που συνέβαλε καθοριστικά στην πολιτισμική διαδρομή της Πιερίας.
   Η βράβευση παρουσία πολυπληθέστατου κοινού, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Αυγούστου 2015, με αφορμή το διήμερο 23ο Ποντιακό παραδοσιακό πανηγύρι, το οποίο ο ιδιαίτερα δραστήριος σύλλογος το αφιερώνει στην Παναγία και το υλοποιεί με σεβασμό στην ιστορία και την παράδοση.
   Προλογίζοντας ο πρόεδρος του Ποντιακού Συλλόγου Κατερίνης Αριστείδης  Κασιμίδης, αναφέρθηκε στην ομόφωνη απόφαση με την οποία η διοίκηση της «Παναγίας Σουμελά» τιμά τον Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη, επισημαίνοντας:


  «Τιμούμε απόψε έναν, επιτρέψτε μου να προσφωνήσω αγαπητό φίλο, εξέχων μέλος της κοινωνίας μας και εκλεκτό συμπολίτη μας, που επί πολλά χρόνια και από διάφορες θέσεις υπηρέτησε με υποδειγματική συνέπεια την Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης. Έναν άνθρωπο ουσιαστικό και ανιδιοτελή, συνθετικό και διακριτικό, επιφανή, γαλήνιο και ευαίσθητο, που όχι μόνο δεν έχει δώσει δικαίωμα, δεν άφησε ψεγάδι στην πορεία του, αλλά επιτέλεσε ένα σπουδαίο έργο για τον πολιτισμό του τόπου μας. Στο ευρύ του φάσμα καταξίωσε την Ε.Π.Μ. όχι μόνο ως κορυφαίο θεσμό της Πιερίας, αλλά και πανελλαδικά.
   Πιστεύουμε ότι αποτελεί το ωραίο παράδειγμα, το πρότυπο της μίμησης, τον πολίτη της προσφοράς και της γνώσης. Τον ευχαριστούμε πολύ.»
   Βαθιά συγκινημένος ο κ. Κωνσταντινίδης αφού εξέφρασε τις προσωπικές του ευχαριστίες στον πρόεδρο κ. Κασιμίδη και τη διοίκηση του Συλλόγου, τόνισε: «Με χαρά και τιμή παραλαμβάνω αυτή τη διάκριση από ένα τόσο δραστήριο σωματείο της Κατερίνης που επιτελεί εδώ και πολλά χρόνια αυτό το αξιοζήλευτο έργο που ως κοινωνοί αυτού του τόπου το γνωρίζουμε και το επαινούμε. Οφείλουμε όλοι και ιδιαίτερα οι νέοι μέσα από μια κοινή συστράτευση να διασώσουμε, να διατηρήσουμε και να διαδώσουμε όλα τα χαρακτηριστικά του Ελληνικού πολιτισμού. Σας ευχαριστώ πολύ από βάθους καρδιάς για την ιδιαίτερη τιμή που μου κάνατε.»