Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ…..ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥΣ 7 ΜΗΝΕΣ ΔΡΟΜΟΣ



 Το εκλογικό αποτέλεσμα συνολικά, αποτυπώνει μεταξύ άλλων και το επίπεδο της ταξικής πάλης στην χώρα μας. Οι ψηφοφόροι παγιδευμένοι στην μέγγενη του <<μικρότερου κακού>>, αυταπατών και ψεύτικων διλημμάτων, όπως <<μνημόνιο - αντιμνημόνιο>>, <<ευρώ η δραχμή>>, <<παλιό  - νέο>>, ψήφισαν την εφαρμογή και προώθηση των μέτρων των μνημονίων, μέτρα λαιμητόμοι για την εργατική - λαϊκή οικογένεια.
 Ο κόσμος - ψηφοφόροι, σε μια λογική <<δεύτερης ευκαιρίας>>, έβγαλε πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί πίστεψε τα ψέματα του, για ήπια εφαρμογή των μέτρων των μνημονίων, για το παράλληλο πρόγραμμα, που θα μαλακώσει κάπως την σκληρότητα των μέτρων, για τα περιβόητα ισοδύναμα. Από κάθε άποψη τα ψέματα και οι αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ, κυριάρχησαν και έδωσαν στην νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ.

 Το συνολικό αποτέλεσμα είναι αρνητικό για τα εργατικά -  λαϊκά συμφέροντα. Τα <<μνημόνια>> αποτελούν εκείνα τα εργαλεία, που σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, θα δώσουν την δυνατότητα σε συσσωρευμένα κεφάλαια των καπιταλιστών, να επενδυθούν για να δίνουν το προσδοκώμενο κέρδος. Αυτό προϋποθέτει υποτίμηση της τιμής της εργατικής δύναμης, αποψίλωση κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων, υπονόμευση κοινωνικών – λαϊκών δικαιωμάτων, μια συνολικότερη υποτίμηση του βιοτικού επιπέδου της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.
 Ο Αρμαγεδδών των αντιλαϊκών μέτρων είναι προς πυλών. Θα είναι σφοδρός και θα έχει την σφραγίδα κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και όλων εκείνων των δυνάμεων που καλλιεργούν την λογική του ευρωμονόδρομου, του βάρβαρου, καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Των δυνάμεων που καλλιεργούν συστηματικά την ανάθεση, την μοιρολατρία, την ηττοπάθεια στον λαό, που ζητούν την <<συμμόρφωση>> του, στις επιταγές της Ε.Ε. και της αξιώσεις των κεφαλαιοκρατών.
 Σημαντικό βαθμό για το συνολικό αρνητικό αποτέλεσμα για τον λαό, είναι και η κατάσταση του εργατικού - λαϊκού κινήματος - συνδικαλισμού. Οι δυνάμεις του ρεφορμισμού, του κοινωνικοεταιρισμού, της συναλλαγής, της εξαγοράς και εργατοπατερισμού, που εκφράζονται διαχρονικά από της δυνάμεις της <<ΠΑΣΚΕ>> και <<ΔΑΚΕ>> κυρίως, με το σιγοντάρισμα τους, από της  δυνάμεις του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ παλιότερα, ΣΥΡΙΖΑ σήμερα,  κατάφεραν να αποψιλώσουν τα ταξικά χαρακτηριστικά και κυρίως το περιεχόμενο των εργατικών διεκδικήσεων και των αγώνων του εργατικού κινήματος. Με αποτέλεσμα να απαξιώσουν το συνδικαλιστικό κίνημα στα μάτια των εργαζομένων, να το απονευρώσουν, να το γεμίσουν αυταπάτες και ψευδαισθήσεις, όπως, ότι ο <<διάλογος>> με τους εργοδότες και το αστικό κράτος, μπορεί να βρίσκονται λύσεις και υπέρ των μεγαλοεργοδοτών - καπιταλιστών και υπέρ των εργαζομένων. Το ψέμα και οι αυταπάτες και εδώ κυριάρχησαν χρόνια, παρόλα που το ΠΑΜΕ, ξεσκέπασε στα μάτια των εργαζομένων την απάτη των <<κοινωνικών διαλόγων>>.
 Ο λαός να μην περιμένει τίποτα από την νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και κυρίως μην μείνει αμέτοχος στις πολιτικοκοινωνικές εξελίξεις. Και από το τμήμα του λαού που τους ψήφισε η από το τμήμα του λαού, που ψήφισαν, τι άλλες μνημονιακές πιρουέτες που βρίσκονται στο αστικό κοινοβούλιο, η από τον κόσμο που επέλεξε να απέχει από της εκλογές. Στην καταιγίδα των νέων αντιλαϊκών μέτρων, με πρώτο αυτό του ασφαλιστικού, ο λαός πρέπει να βρίσκεται σε αγωνιστική εγρήγορση και ετοιμότητα, για να εμποδίσει, να μην διευκολύνει με την στάση του στην ψήφιση και εφαρμογή των μέτρων.
 Σε αυτήν την κατεύθυνση το ΚΚΕ θα δράσει, με τα μέλη και τα στελέχη του, μέσα από το εργατικό - λαϊκό κίνημα, της ταξικές οργανώσεις, της αγωνιστικές αντιμονοπωλιακές συσπειρώσεις. Γιατί τίποτα δεν τελείωσε ακόμα, τίποτα δεν αρχίζει τώρα. Συνεχίζουμε μέχρι την πραγματική λαϊκή νικά.
Η Λαϊκή νίκη, που περνάει μέσα από την ανατροπή, για αποδέσμευση από την Ε.Ε., με εργατική - λαϊκή εξουσία, μονομερή διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, των μεγάλων καπιταλιστικών επιχειρήσεων, με κεντρικό, επιστημονικό, πανεθνικό, σχεδιασμό της παραγωγής και κατανομής, που στο επίκεντρο και κριτήριο ανάπτυξης θα είναι η ικανοποίηση όλων των σύγχρονων λαϊκών - κοινωνικών αναγκών και όχι τα κέρδη των καπιταλιστών.

Σουκατζίδης Απόστολος