Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Συνεργασία του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων & Μουσείου Μανιταριών και της ΟΛΥΜΠΟΣ


Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών και η ΟΛΥΜΠΟΣ αποφάσισαν να συνεργαστούν. Το αντικείμενο συνεργασίας αφορά τη συμμετοχή μαθητών στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου. Η γνωστή Γαλακτοβιομηχανία η οποία φημίζεται για την κορυφαία ποιότητα και την υψηλή διατροφική αξία των προϊόντων της, αποφάσισε να χρηματοδοτήσει τη συμμετοχή 1500 παιδιών από όλη την Ελλάδα στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου.


Αυτή η δωρεάν συμμετοχή, αποδεικνύει έμπρακτα και για άλλη μια φορά, ότι η ΟΛΥΜΠΟΣ συνεχίζει το έργο της κοινωνικής προσφοράς, γεγονός που αποκτά ιδιαίτερη αξία, όταν γίνεται σε περίοδο μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Γίνεται, δε, ακόμη μεγαλύτερη αφού αναφερόμαστε σε μία εταιρεία η οποία παράγει τα προϊόντα της μόνο στην Ελλάδα και μόνο από ελληνικές πρώτες ύλες. Όταν μάλιστα συνεργασίες σαν αυτή αφορούν μία εταιρεία παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων, που στηρίζεται στις αγνές φυσικές πρώτες ύλες και ενός Μουσείου, που η προστασία της φύσης είναι πρώτο του μέλημα, τότε η συνεργασία αυτή δεν μπορεί παρά να είναι παραγωγική και ιδιαίτερα αποτελεσματική.

Σήμερα, που η ενίσχυση της ευαισθητοποίησης των ανθρώπων και ιδιαίτερα των νέων για το περιβάλλον, αποτελεί προτεραιότητα πρώτου μεγέθους, τέτοιου είδους προσφορές σηματοδοτούν την ανάγκη συμμετοχής όλων στη μεγάλη προσπάθεια προστασίας του.


Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών πιστό στη φιλοσοφία και τις αξίες του, επιδιώκει κάθε συνεργασία που συμβάλλει σε αυτήν την κατεύθυνση, αλλά και διευκολύνει την πρόσβαση, ιδιαίτερα των μαθητών, σε μια μαθησιακή διαδικασία όπου κυριαρχούν οι αρχές της περιβαλλοντικής ευαισθησίας και δράσης. Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε δημόσια την ΟΛΥΜΠΟΣ και να τη συγχαρούμε για τις πρωτοβουλίες της.