Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Συνάντηση των τεσσάρων βουλευτών στο Επιμελητήριο. Μέτωπο για το Τελωνείο



Σε συνέχεια της έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με πρωτοβουλία του Επιμελητηριου Πιερίας και αφορούσε την ενδεχόμενη συγχώνευση και μεταφορά του Τελωνείου Κατερίνης σε άλλη περιοχή, συναντήθηκαν χθες Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015, ο Προεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου με τους Βουλευτές της Πιερίας.


Στη συνάντηση στην οποία ανταποκρίθηκαν τόσο οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Μπέττυ Σκούφα, Χάρης Τζαμακλής και Αστέριος Καστόρης όσο και ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Κουκοδήμος, συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Στέφανος Μπιτόπουλος και ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Γιώργος Ζώβας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ανέπτυξε στους Βουλευτές τους έντονους προβληματισμούς του επιχειρηματικού κόσμου και σκιαγράφησε τη διαφαινόμενη δυσμενή κατάσταση στην οποία θα βρεθεί το επιχειρείν της Πιερίας στο ενδεχόμενο μεταφοράς του Τελωνείου. Παρέδωσε επίσης το ψήφισμα που συνυπέγραψαν οι φορείς του νόμου που συμμετείχαν στην πραγματοποιηθείσα κοινή σύσκεψη και ζήτησε από τους Βουλευτές να το συνυπογράψουν αφενός και αφετέρου να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να μην πληγεί περισσότερο ο επιχειρηματικός κόσμος.


Είναι σαφές πως τα προβλήματα που θα δημιουργήσει η απώλεια του Τελωνείου είναι τεράστια, ενώ το κόστος που θα κληθούν να επιβαρυνθούν οι εξαγωγικές επιχειρήσεις της Πιερίας θα είναι υπερπολλαπλάσιο από τις μηδαμινές δαπάνες που θα εξοικονομήσει το κράτος από την απευκταία μεταφορά του, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηχριστοδούλου.