Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Αγροτικό Τμήμα Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ. Ενημερωτικές επαφές με αγρότες

Συνάντηση με αγρότες  και εκπροσώπους φορέων τους είχε την περασμένη Παρασκευή στην Κονταριώτισσα κλιμάκιο του Αγροτικού Τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους θέματα που τους αφορούν και να τους ενημερώσει  για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και τους σχεδιασμούς της για το μέλλον του αγροτικού τομέα.


Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο πρώην Δημαρχείο στην Κονταριώτισσα, μετείχε και ο βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Στέργιος Καστόρης , ο οποίος αναφέρθηκε στο νέο φορολογικό νόμο για τους αγρότες και στις προσπάθειες της κυβέρνησης  για δίκαιη και με κοινωνικό πρόσημο φορολόγηση, που θα ανταποκρίνεται στα πραγματικά εισοδήματα και τις φοροδοτικές ικανότητες  του καθένα ξεχωριστά. «Στόχος να μην επωμιστούν οι μικροί αγρότες τα βάρη των μεγαλοαγροτών , όπως γινόταν μέχρι σήμερα» τόνισε  ο κ. Καστόρης, επισημαίνοντας πως ανάλογη θα είναι και η αντιμετώπιση της ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ.
Αναφέρθηκε ακόμη στην πληρωμή των επιδοτήσεων, που έχει προγραμματιστεί για τις  4 του Δεκέμβρη, καθώς και  στις οφειλές της πολιτείας προς τους αγρότες προηγούμενων ετών (2012-2013-2014) που αναμένεται να καταβληθούν έως το τέλος του Δεκέμβρη.
Ενημέρωσε τέλος τους αγρότες για την τροπολογία που κατέθεσαν οι βουλευτές του νομού στο νομοσχέδιο για τις γαίες, προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα των εγγυητικών επιστολών των αγροτών που κινδύνευαν (με ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων) να καταπέσουν .
Στη συνάντηση κατατέθηκαν και καταγράφηκαν πολλές αξιόλογες προτάσεις από τους συμμετέχοντες αγρότες, τις οποίες το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε να αξιοποιήσει.
Παρόμοιες συναντήσεις και επαφές στο πλαίσιο του ανοιχτού διαλόγου του ΣΥΡΙΖΑ και των βουλευτών του με τον αγροτικό κόσμο, θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα και σε άλλες περιοχές του νομού.
ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Αγροτικό Τμήμα