Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ «ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ Η ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΝ ΕΜΠΟΔΙΑ ?
Η  <<εργατική ταξική ενότητα>> οικοδόμων Κατερίνης που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, καταγγέλλει στους εργαζόμενους του κλάδου και συνολικότερα σε όλους τους εργαζόμενος του νομού, εκείνη την πλειοψηφία στο Δ.Σ. οικοδόμων Κατερίνης, που έβαλαν εμπόδια στο να μην γίνει συζήτηση, για την οργάνωση της απεργίας στις 12 Νοεμβρίου.


Με τον πρόεδρο του σωματείου οικοδόμων Κατερίνης (ΠΑΣΚΕ) (παρεμπιπτόντως δεν γνώριζε ότι η ΓΣΕΕ είχε αποφασίσει εδώ και μια βδομάδα Πανελλαδική Πανεργατική απεργία) Γιάννη Καραΐσκο να κόβει και τον γραμματέα του σωματείου οικοδόμων Κατερίνης Διονυσιάδη Σίμο(ΣΥΡΙΖΑ) να ράβει μετέτρεψαν την συζήτηση για την απεργία σε επίθεση εις βάρος του ΠΑΜΕ με κακοήθειες και λάσπη (Το ΠΑΜΕ είναι δεύτερη ΓΣΣΕ, εμείς είμαστε μόνο με τους οικοδόμους και όχι με όλους τους εργάτες, δεν μας νοιάζουν οι άλλοι και αυτά που λέτε). Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να χαλκεύσουν αποφάσεις της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας που συσπειρώνετε στο ΠΑΜΕ, ότι δεν έχει κατεύθυνση να συμμετάσχουν τα σωματεία που είναι στην δύναμη της Ομοσπονδίας στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Εδώ τρόμαξαν και τα ίδια τα ψέματα.
Η επίθεση αυτή ήρθε, μετά την τοποθέτηση των 2 εκλεγμένων με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΜΕ, την <<εργατική ταξική ενότητα>> οικοδόμων Κατερίνης, που τοποθετήθηκαν συνολικά για τα προβλήματα της εργατικής τάξης, τμήμα τους που είναι και οι οικοδόμοι.
Τοποθετήθηκαν για την κλιμακούμενη επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι στα δικαιώματα και συνολικότερα στην ζωή τους  και με την συγκυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ). Πολιτική, αντιδραστική, ταξική, συνέχεια των προκατόχων τους (ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ) που κατήγγειλαν αντιπολιτευτικά και συνεχίζουν την ίδια πολιτική, με την ψήφιση του τρίτου μνημονίου, των προαπαιτούμενων μέτρων. Που μαζί με τους 500 εφαρμοστικούς νόμους των προηγούμενων <<μνημονίων>>, κάνουν αφόρητη την ζωή της εργατικής τάξης, των οικοδομών.
Οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΜΕ, αφού σκιαγράφησαν την πολιτικοοικονομική κατάσταση και πόσο ζοφερή είναι για τους εργαζομένους, μίλησαν για την διάλυση από ότι έχει μείνει από το σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης, με στόχο την  πλήρη παράδοση της ασφάλισης των εργαζομένων σε επιχειρηματικά συμφέροντα, για της συντάξεις πείνας, για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, για την φοροληστεια, τον ΕΝΦΙΑ που χαρατσώνει την εργατική – λαϊκή οικογένεια, την υπονόμευση των συλλογικών συμβάσεων, για τα μεροκάματα πείνας, την προστασία των ανέργων του κλάδου.
 Για όλα τα παραπάνω οι εκλεγμένοι του ΠΑΜΕ ζήτησαν να γίνει Γ.Σ.(Γενική Συνέλευση) του σωματείου, να συζητηθούν εκεί. όλα τα θέματα με τους εργαζόμενους, τους ανέργους, να παρθούν μέτρα για την συμμετοχή στην απεργία και να μπει σε  ψηφοφορία το απεργιακό πλαίσιο του ΠΑΜΕ και την συμμετοχή των οικοδόμων  στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, που πρότειναν οι δυνάμεις της <<εργατικής ταξικής ενότητας >> οικοδόμων Κατερίνης.
Τι φόβισε τον Πρόεδρο του σωματείου οικοδόμων Κατερίνης Γιάννη Καραΐσκο και τον γραμματέα του σωματείου Σίμο Διονυσιάδη και προβόκαραν της ξεκάθαρες τοποθετήσεις των εκλεγμένων του ΠΑΜΕ, για την οργάνωση της απεργίας και το αγωνιστικό απεργιακό πλαίσιο, που βοηθάει, στη αγωνιστική, ταξική συσπείρωση των εργαζομένων , των  ανέργων του κλάδου ? 
Τους φοβίζει η οργάνωση των εργατών, οι μαζικές διαδικασίες, η συμμετοχή των εργατών , οι συζητήσεις με τους εργαζόμενους μέσα από Γ.Σ., γιατί θα αποκαλυφθεί η γύμνια των επιχειρημάτων τους, η στήριξη τους στην πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα και της κατακτήσεις των εργαζόμενων, θα αποκαλυφθεί ο ρόλος τους σαν τμήμα του συμβιβασμένου φιλοεργοδοτικού – φιλοκυβερνητικού συνδικαλισμού, που απονευρώνει και απομαζικοποιεί το εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα.
Αυτές οι δυνάμεις βάζουν φρένο στην δράση των σωματείων, διώχνουν κόσμο με της τακτικές και συμπεριφορές, απαξιώνουν στα μάτια των εργαζομένων, το εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα. Δεν είναι μόνο αφερέγγυοι, είναι επικίνδυνοι για τους αγώνες και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Η μόνη τους έγνοια, πως μονίμως με ψέματα και λάσπη να επιτίθονταν στο ΠΑΜΕ και να βάζουν εμπόδια στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων.
Η <<ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ>> ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ θα ενημερώσει ζωντανά τους εργαζόμενους και ανέργους του κλάδου, για τον ρόλο των συμβιβασμένων φιλοκυβερνητικών φιλοεργοδοτικών αυτών δυνάμεων, αλλά κυρίως θα συζητήσει για την ανάγκη της συμμετοχής στην απεργία στις 12 Νοεμβρίου, στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ,  ΣΤΙΣ 10 ΚΑΙ 30 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.
Η απεργία να αποτελέσει βήμα κλιμάκωσης της πάλης των εργαζομένων, πολύμορφων δραστηριοτήτων, αγώνων και κινητοποιήσεων, που θα συσπειρώνει εργάτες σε ταξική κατεύθυνση, θα μπαίνουν εμπόδια  εφαρμοζόμενη  πολιτική, για διεκδικήσεις με βάση της σύγχρονες κοινωνικές μας ανάγκες , για την αντεπίθεση.


<<ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ>> ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ