Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΓΕΟΝΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΑΣ κ. ΑΓΑΘΟΝΙΚΟΥ

Την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου εορτάστηκε η Εορτή Ανακομιδής του ι. Λειψάνου του Αγίου Μάρτυρος Αγαθονίκου από την Καβάλα στην Κατερίνη.
Την ημέρα αυτή είχε επιλέξει ως ημέρα των Ονομαστηρίων του, εδώ και πολλά χρόνια, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας πρ. Κίτρους κ. Αγαθόνικος.


Το πρωί της κυριώνυμης ημέρας, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, όπου φυλάσσεται το ι. λείψανο, τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο.
Προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ενώ συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης καί Βάρης κ. Παύλος και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος.
Τον θ. λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος, ο οποίος αναφέρθηκε στον εορταζόμενο Άγιο Μάρτυρα, όσο και στον άγοντα τα ονομαστήριά του σεπτό Ιεράρχη.
Πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος ευχαρίστησε τους συνεορταστάς Αρχιερείς, καθώς με την παρουσία τους λάμπρυναν την τοπική εορτή και τίμησαν τον Προκάτοχό του, Γέροντα Μητροπολίτη κ. Αγαθόνικο.
Με την ευκαιρία των Ονομαστηρίων του, οι συμμετέχοντες στον εορτασμό Αρχιερείς επισκέφθηκαν στο Μητροπολιτικό Μέγαρο τον εορτάζοντα Γέροντα Μητροπολίτη κ. Αγαθόνικο.