Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ


Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, γυναίκες, νέοι και νέες, 
Η κυβέρνηση συνεχίζει τον αντιλαϊκό της κατήφορο, αντιγράφοντας τους προκατόχους της, έχοντας ως όπλο το ψέμα, κάνοντας το μαύρο άσπρο, ψηφίζοντας  στη βουλή νομοσχέδια με διαδικασίες fast track. Παράλληλα εντείνει και τον αυταρχισμό χρησιμοποιώντας και τα ΜΑΤ όπως για παράδειγμα στη βιομηχανία τροφίμων Χάρμα, για να  εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.


Ο νέος κρατικός προϋπολογισμός είναι κομμένος και ραμμένος στα συμφέροντα  του κεφαλαίου. Φορτώνει νέα φορολογικά βάρη στη λαϊκή οικογένεια ενώ δίνει  νέες προκλητικές φοροαπαλλαγές και ζεστό χρήμα στους επιχειρηματικούς ομίλους   στο όνομα της ανάπτυξης. Μειώνει τις κοινωνικές δαπάνες όπως είναι οι συντάξεις, δαπάνες για την υγεία, επιδόματα κλπ, ανοίγοντας το δρόμο με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα φέρουν στη βουλή για να διαλύσουν παραπέρα το ασφαλιστικό μας σύστημα.
Μην επιτρέψουμε την κυβέρνηση, την Ε.Ε. να διαλύσουν ότι απέμεινε από τα  ασφαλιστικά, μισθολογικά, συνδικαλιστικά και λοιπά δικαιώματα μας που δεν πρόλαβαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Μπορούμε να εξαναγκάσουμε την κυβέρνηση και τους κεφαλαιοκράτες σε υποχώρηση, αρκεί να απαντήσουμε μαζικά, ταξικά, οργανωμένα μέσα από το ταξικό  συνδικαλιστικό κίνημα, απομονώνοντας τον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό και, με κοινωνική συμμαχία να πάρουμε τον πλούτο που παράγουμε στα χέρια μας.
Καμία υποχώρηση! Κανένας συμβιβασμός με τους δυνάστες του λάου παλιούς και νέους! Ήρθε η ώρα οι εργάτες να απαντήσουν ταξικά ενωτικά αυτό που τρέμουν η κυβέρνηση και η εργοδοσία. Διεκδικούμε. Να αποσυρθεί το αντιασφαλιστικό  νομοσχέδιο. Επαναφορά των συντάξεων στα επίπεδα του 2009 με όλες τις απώλειες. Σύνταξη στα 60 για τους άντρες στα 55 για τις γυναίκες. Υπογραφή Σ.Σ.Ε. με αυξήσεις και επαναφορά  των μισθών στα επίπεδα του 2009 με όλες τις απώλειες. Κατάργηση των ατομικών συμβάσεων  εργασίας. Φορολογία 45% στο μεγάλο κεφάλαιο. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις. Καμία διακοπή στο  ρεύμα, το νερό στη λαϊκή οικογένεια που αδυνατεί να πληρώσει. Καμία κατάσχεση της πρώτης κατοικίας. Όλοι στην απεργιακή  Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις  10:30 στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης.

ΠΑΜΕ  ΠΙΕΡΙΑΣ


ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ 
Εργαζόμενοι εργαζόμενες στο εμπόριο, στις υπηρεσίες, στην παραγωγή,
Ψηλά  το κεφάλι! Εμπρός στον  αγώνα! Μην τσιμπάτε, μην υποκύπτουμε στο  φόβο που σπέρνουν η κυβέρνηση, η Ε.Ε.  και η εργοδοσία. Η λυκοσυμμαχία  κυβέρνησης, Ε.Ε. και κεφαλαιοκρατών έφερε στη βουλή  έναν  προϋπολογισμό  με βάση τις  κατευθύνσεις  του 3ου μνημονίου που ψήφισαν όλα τα αστικά κόμματα. Ένας προϋπολογισμός κομμένος και ραμμένος στην υπηρεσία των επιχειρηματικών  ομίλων. Φορτώνει με νέα βάρη την εργατική λαϊκή οικογένεια. Με μείωση των μισθών, των συντάξεων, αύξηση της φορολογίας, μείωση των κοινωνικών δαπανών  όπως είναι τα επιδόματα και άλλα. Αντίθετα πολλαπλασιάζουν τους μηχανισμούς  για  την ενίσχυση  των φοροαπαλλαγών και τη  διανομή του κρατικού προϋπολογισμού στους επιχειρηματικούς ομίλους με στόχο  την ανάκαμψη της  κερδοφορίας. Το επόμενο βήμα  της κυβέρνησης και του κουαρτέτου είναι η  ψήφιση  του νέου αντιασφαλιστικού εκτρώματος που προβλέπει σύνταξη  στα 67 για όλους. Πλήρη σύνταξη  με 40  εργάσιμα χρόνια την οποία μετατρέπουν σε ένα  επίδομα πρόνοιας. Αντίστοιχη  πορεία  θα έχει και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αφού θα ενισχύονται οι μηχανισμοί  μέσα από τους οποίους οι εργαζόμενοι θα   αγοράζουν  τις υπηρεσίες υγείας. Βαδίζουμε  ολοταχώς για νοσοκομεία  και γενικότερα για δομές υγείας που θα μετατρέπονται επιχειρήσεις. Η κατάσταση δεν έχει τελειωμό αφού ετοιμάζονται και νέα αντιλαϊκά μέτρα, όπως είναι τα εργασιακά, ο συνδικαλιστικός νόμος, κα.
Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες 
Υπάρχει λύση! Αυτήν είναι  έξω από τη λογική της μείωσης των  απαιτήσεων μας,  του φόβο , του τίποτα δε γίνεται, όλοι ίδιοι είναι, κ.α. Έξω από τη λογική  της ανάθεσης στην εκάστοτε κυβέρνηση να μας σώσει και τελικά να εφαρμόζει την ίδια αντιλαϊκή πολίτικη που τσακίζει  τη ζωή μας. Η μόνη λύση που μπορεί να φέρει αποτέλεσμα είναι ο αγώνας! Αυτός  μπορεί  να βάλει φρένο σε κυβέρνηση και εργοδοσία. Αρκεί να έχει ξεκάθαρους στόχους διεκδίκησης και αιτήματα  που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας. Το παράδειγμα σε επιχείρηση ανακύκλωσης στα Γιάννενα να πάρει πίσω τις 17 απολύσεις και  να μην  υπογράψουν ατομικές  συμβάσεις  με μειώσεις μισθών οι εργαζόμενοι μας δείχνει το δρόμο. Να γιατί οι εργαζόμενοι πρέπει  να αγκαλιάσουν το Συνδικάτο, να ριζώσει στους τόπους δουλειάς, να  δημιουργήσουμε  Σωματειακές  Επιτροπές  που θα συγκρουστούμε  με την  πολίτικη της κυβέρνησης  και της εργοδοσίας. Να προτάξουμε τις δικές μας ανάγκες για σταθερή και μόνιμη δουλειά, υπογραφή  Σ.Σ.Ε. με αυξήσεις, ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, μέτρα ασφάλειας, δωρεάν υγεία, παιδεία, σπάσιμο της τρομοκρατίας, επαναφορά όσων μας πήραν από το 2009 μέχρι σήμερα. 
Με την  Απεργία 3 Δεκέμβρη  πρέπει να απαντήσουμε στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς  της κυβέρνησης και της εργοδοσίας που θέλουν εργάτες φθηνούς, αναλωσίμους  για ακόμα περισσότερα κέρδη! 
Όλοι στην απεργία και την Απεργιακή Συγκέντρωση του  ΠΑΜΕ στις  10:30π.μ. στην  κεντρική πλατεία Κατερίνης.