Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Η… σφαγή των πολυτέκνων!!!


Χιλιάδες οικογένειες δεν έλαβαν το επίδομα τέκνων λόγω του ότι έχουν παιδιά που σπουδάζουν και τους ζητήθηκε αφού πρώτα τους… έκοψαν το επίδομα, να παρουσιάσουν δικαιολογητικά που να αποδεικνύουν το αυτονόητο, ότι τα παιδιά τους είναι όντως φοιτητές.

Ο ΟΓΑ δεν ενημέρωσε πρώτα τις οικογένειες ότι χρειάζονται αυτά τα δικαιολογητικά (βεβαιώσεις σπουδών κ.α.) όπως έπρεπε να κάνει ώστε χθες 30 Δεκεμβρίου να μπουν στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα επιδόματα αυτά.

Πρώτα έκοψε τα επιδόματα και μετά ανακοίνωσε ότι χρειάζονται δικαιολογητικά για να πάρουν τα χρήματα οι πολύτεκνοι αλλά και οι τρίτεκνοι!



Ενώ οι αιτήσεις έγιναν ηλεκτρονικά ο ΟΓΑ δεν μπήκε στον κόπο να κάνει διασταύρωση των στοιχείων και ζητά να το κάνουν τώρα οι οικογένειες.

Το θέμα είναι και ότι αυτή η διαδικασία που ζητάνε τώρα από τις οικογένειες είναι χρονοβόρα και κανείς δεν ξέρει πότε τελικά θα δοθούν τα επιδόματα!

Η «ΑΛΗΘΕΙΑ» μίλησε με την Πρόεδρο των πολυτέκνων νομού Πιερίας κ. Ασημίνα Πούλιου, που επιβεβαίωσε το γεγονός της… σφαγής των πολυτέκνων και τριτέκνων οικογενειών δυο ημέρες πριν βγει η χρονιά.
Μάλιστα η κ. Πούλιου μας ανέφερε ότι έγινε αποδέκτης τηλεφωνημάτων εκατοντάδων οικογενειών που κόπηκαν από τον ΟΓΑ για τον παραπάνω λόγο, και ότι σε κάποιες από αυτές μπήκαν επιδόματα της τάξης των 20 και 30 ευρώ…

Η κ. Πούλιου μας ανέφερε χαρακτηριστικές περιπτώσεις οικογενειών που περίμεναν χθες σαν μάνα εξ ουρανού τα χρήματα από το επίδομα τέκνων για να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ και τέλη κυκλοφορίας αλλά και για να πάρουν δώρα στα παιδιά τους…

*Πάντως επικοινώνησαν μαζί μας και δικαιούχοι που αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα τις προηγούμενες χρονιές και μας ενημέρωσαν ότι γνώριζαν εξ αρχής ότι χρειάζονται αυτά τα δικαιολογητικά και ότι το πρόβλημα δεν είναι τωρινό. Το πρόβλημα οφείλεται στο ότι ο ΟΓΑ δεν μπορεί ακόμα να διασταυρώσει τα στοιχεία του με αυτά των πανεπιστημίων και για αυτό θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να προσκομίζουν μόνοι τους τις βεβαιώσεις σπουδών.