Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Σύμπραξη οργανωμένων κατά της Κάρτας Φιλάθλου (Το ενθαρρυντικό θα ήταν αν έκαναν παρόμοιες ενέργειες και για πιο σημαντικότερα θέματα, πχ μνημόνια μήπως;)



Οι οργανωμένοι οπαδοί πολλών ομάδων συμπράττουν και καταδικάζουν τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης σχετικά με την Κάρτα Φιλάθλου.

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν και παραθέτουν τα κυριότερα σημεία της Γνωμοδότησης της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για την Κάρτα Φιλάθλου, την οποία όπως τονίζεται, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού έσπευσε να κουκουλώσει, με παράταση της εφαρμογής της «Κάρτας Φιλάθλου»:


Όπως ήταν αναμενόμενο, μετά και τη Γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού έσπευσε να κουκουλώσει, με παράταση της εφαρμογής της «Κάρτας Φιλάθλου», το νομικό ατόπημα στο οποίο υπέπεσε με την απόπειρα εφαρμογής του Αντισυνταγματικού αυτού νομοθετήματος.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ότι η ενέργεια αυτή και η ανακοίνωσή της αποτελεί την πρώτη νίκη μας σε βάρος του μέτρου. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ότι Η ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ, όπου ως Πρωτοβουλία Αντι-Κάρτα παρασταθήκαμε και δώσαμε τον αγώνα μας, δεν «νουθετεί απλά και δίνει κατευθυντήριες γραμμές και υποδείξεις με τη Γνωμοδότησή της», αλλά ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΜΕ λοιπόν τα κυριότερα σημεία της Γνωμοδότησης:

- Απερρίφθησαν τα αιτήματα των SuperLeague και ΕΣΑΚΕ για τη συλλογή και τήρηση αρχείου προσωπικών δεδομένων (ΣΥΝΕΠΩΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΚΑΡΤΑ ΦΙΛΑΘΛΟΥ! Πολύ θα θέλαμε να δούμε την αντίδραση των ΠΑΕ!)

-Δεν Υφίσταται καν προηγούμενη Νομική Εξουσιοδότηση (Τυπικός Νόμος) ώστε να δικαιούται η Πολιτεία να εξετάζει τη συλλογή προσωπικών δεδομένων. Ιδιαίτερα όταν πυρήνας της διασύνδεσης είναι ο ΑΜΚΑ και το Εθνικό Ποινικό Μητρώο με τις βάσεις δεδομένων. (ΣΥΝΕΠΩΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΗ ΝΟΜΙΜΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ και ΜΗ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΟΥ ΑΜΚΑ)

- Ο παραπάνω τρόπος με τον οποίο αποπειράται το Υπουργείο να συλλέγει τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των Φιλάθλων επέχει σοβαρό κίνδυνο αποκάλυψής τους στις ΠΑΕ και ΚΑΕ και παρεπόμενα και στους ιδιώτες διαχειριστές της βάσης δεδομένων.

- Σε κάθε περίπτωση τα ελάχιστα προσωπικά δεδομένα των φιλάθλων που έχουν προμηθευτεί ηλεκτρονικό εισιτήριο, θα πρέπει να διατηρούνται στο κεντρικό σύστημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου για εύλογο χρονικό διάστημα (15 ημερών)

- η Διοίκηση κρίνεται «σκόπιμο να επανεξετάσει την όλη ρύθμιση της κάρτας φιλάθλου» καθώς ο νόμος αναφέρεται μόνο στην καθιέρωση ηλεκτρονικού εισιτηρίου και προσανατολίζεται προς αυτήν. (ΣΤΗ ΔΕ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΟ - ΧΩΡΙΣ ΑΜΚΑ)

Ακόμα πιο συνταρακτική είναι η άποψη της μειοψηφίας της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα αναφέρει: «η εφαρμογή της υποχρεωτικής προμήθειας της κάρτας φιλάθλου …. παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας των δεδομένων σε σχέση με τον επιδιωκόμενο σκοπό …» και «συνιστά δυσανάλογο περιορισμό του δικαιώματος στην ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας που δεν δικαιολογείται λόγω προσβολής των δικαιωμάτων άλλων ή παραβίασης του Συντάγματος ή των χρηστών ηθών..».

Η Γνωμοδότηση καταλήγει στο ότι η προτεινόμενη ρύθμιση της Κάρτας Φιλάθλου συνεπάγεται μίας επέμβασης στα θεμελιώδη δικαιώματα που κατοχυρώνονται στα άρθρα 5 και 9 του Συντάγματος, χωρίς η Πολιτεία να έχει φροντίσει με απόλυτη βεβαιότητα για την προστασία των πολιτών.

Μετά τα παραπάνω ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΣΑΦΕΣ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΑΜΚΑ του για να εκδώσει ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ όμως εμείς επιμένουμε να αναρωτιόμαστε:

-ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ να είναι ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ όταν βάλλονται τα Ανθρώπινα Δικαιώματα; -ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΑΠΑΘΗΣ όταν γίνεται προσπάθεια το ΑΜΚΑ να γίνει ο πυρήνας διασύνδεσης όλων των προσωπικών μας δεδομένων; -ΠΟΙΟΣ από εμάς ΜΠΟΡΕΙ να είναι ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ, όταν ΕΠΙΛΕΓΕΙ να ΜΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ την αγαπημένη του ΟΜΑΔΑ για να μην συναινέσει στα παραπάνω ατοπήματα;

Εμείς, ως Πρωτοβουλία Αντι-Κάρτα, θα συνεχίσουμε τους αγώνες εντός και εκτός του φυσικού μας χώρου – της εξέδρας – μέχρι να καταστεί σαφές σε όλους ότι η Κάρτα Φιλάθλου είναι ένα μέτρο που δεν θα περάσει. Καλούμε όλους τους πολίτες, οπαδούς και μη, να συνταχθούν στον αγώνα για την υπεράσπιση των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων μας. Οι φίλαθλοι είναι μόνο η αρχή.

ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΣΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ

Πρωτοβουλία Συνδέσμων Αντι-Κάρτα anti-karta.gr

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ (ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ) ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΘΥΡΑ 10 (ΗΡΑΚΛΗΣ) ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ (ΚΑΒΑΛΑ) ΘΥΡΑ 7 (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ) ΚΡΗΤΕΣ (Ο.Φ.Η.) Σ.Φ. ΑΛΚΑΖΑΡ (ΛΑΡΙΣΑ) Σ.Φ. ΒΕΡΟΙΑΣ QUEEN’S BOYZ (ΒΕΡΟΙΑ) Σ.Φ. ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΥ LOCOS AMARILLOS – GATE 1 (ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ) Σ.Φ. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝ GUERREROS (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ) ARIS1914 CLUB (ΑΡΗΣ) AZZURA FAMILLIA (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ) BLUE SARDINES (ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ) CHE GUEVARA CLUB (ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ) FENTAGIN (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ) GREEN GHETTO CLUB (AΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ) MALAVETAS (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ) MONSTERS (ΛΑΡΙΣΑ) NAVAJO (ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ) NO GATE 1977 (ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ) NORTENOS (ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ) ORIGINAL 21 (Α.Ε.Κ.) PANTHERS (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ) SAKAFLIADES (ΤΡΙΚΑΛΑ) SUPER 3 (ΑΡΗΣ) ULTRAS GATE 3 (ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ) WARRIORS (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ)»