Σάββατο 23 Απριλίου 2016

“Η Παράδοση στο Ποτάμι” με ιππικούς αγώνες στις 2 Μαΐου στο Ανατολικό

Τη Δευτέρα 2 Μαΐου 2016, ο Κοινωνικός & Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Δέλτα μαζί με την Δημοτική Κοινότητα Ανατολικού και με την συνεργασία τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανατολικού "Η Βαλμάδα", διοργανώνουν την καθιερωμένη εκδήλωση "Η Παράδοση στο Ποτάμι".

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:


• 07:30 π.μ Ακολουθία Θείας Λειτουργίας και περιφορά της εικόνας στον χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου

• 10:30 π.μ Έναρξη εκδηλώσεων με παραδοσιακά παιχνίδια

• 11:00 π.μ Χορευτικά από: Τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Ανατολικού, το Πολιτιστικό Πνευματικό Κέντρο Κυμίνων και τον Σύλλογο Δράσεων και Πολιτισμού Χαλάστρας από τα παιδικά τμήματα

• 12:30 π.μ Ιππικοί Αγώνες

Η διοργάνωση γίνεται σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανατολικού "Η Βαλμάδα".

Η συγκεκριμένη εκδήλωση αναβίωσε το 2005 και αποτελεί έθιμο προς τιμή του Αγίου Γεωργίου καθώς το πανηγύρι γινόταν επί πολλά χρόνια στο Ανατολικό μέχρι και την δεκαετία του ’70. Στόχος της αναβίωσης ήταν και είναι η ανάδειξη του φυσικού κάλλους της περιοχής που φιλοξενεί πολλά είδη πουλιών και υδρόβιων φυτών. Χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης περιοχής μας είναι το παραποτάμιο δάσος της Λεύκας. Επίσης, το λιβάδι όπου γίνονται οι εκδηλώσεις φιλοξενεί ένα μικρό και χαριτωμένο ζωάκι, τον λαγόγυρο, είδος προστατευόμενο μόνο εδώ μπορεί να το συναντήσει κανείς όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.