Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση στελεχών Γραφείων Νεότητας στην Ι. Μ. Κίτρους

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση στελεχών Γραφείων Νεότητας στην Ι. Μ. Κίτρους Ολοκληρώθηκε η συνάντηση στελεχών Γραφείων Νεότητας στην Ι. Μ. Κίτρους

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 7 Μαΐου στην Κατερίνη η διήμερη συνάντηση στελεχών Γραφείων Νεότητας, στην οποία συμμετείχαν 80 περίπου νέοι (Υπεύθυνοι Ιερείς Νεότητας και λαϊκά στελέχη) από τις Ιερές Μητροπόλεις Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, Λευκάδος και Ιθάκης, Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, και Λαρίσης και Τυρνάβου και Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. 


Η δεύτερη ημέρα ξεκίνησε με Θεία Λειτουργία στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου Κατερίνης και πρωινό στην ενοριακή αίθουσα, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος εξέφρασε και πάλι τις ευχαριστίες του προς όλους τους συμμετέχοντες και έδωσε συμβουλές και παραινέσεις στα στελέχη. Τέλος, παρεκάλεσε να μεταφέρουν στους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες τους τα σέβη και την ευγνωμοσύνη του για την ευλογία που έδωσαν, ώστε να συμμετάσχουν στη διήμερη επιμορφωτική διοργάνωση.

Κατόπιν στις αίθουσες του Πνευματικού Κέντρου της Ι. Μητροπόλεως «Ο Άγιος Φώτιος» συνεχίστηκαν με επιτυχία οι ομάδες εργασίας και τα εργαστήρια. Συνολικά έγιναν εισηγήσεις για δώδεκα ενδιαφέροντα θέματα: Διαχείριση ομάδας, Χριστός και κόσμος, μεταδίδοντας το μήνυμα του Ευαγγελίου σε σύγχρονους νέους, Εκκλησιαστική Κατασκήνωση: Πρόταση καινής ζωής, Η συνεργασία των στελεχών, Λειτουργική αγωγή, Κατασκήνωση στην πόλη, Πολιτιστικές δράσεις στην κατήχηση, Ψυχαγωγία και κατήχηση, Αξιοποίηση της τεχνολογίας, Τρόποι προσέγγισης των νέων, και, Αθλητισμός-αθλοπαιδιές.

Το μεσημέρι παρατέθηκε γεύμα, στο τέλος του οποίου όλοι οι συμμετέχοντες τραγούδησαν, ενώ τα νεώτερα στελέχη έπαιξαν κατασκηνωτικά παιχνίδια.


Η διήμερη συνάντηση, επισφραγίστηκε με απογευματινή επίσκεψη στην Άνω Μηλιά, όπου όλοι οι συμμετέχοντες προσκύνησαν τον τόπο κηρύγματος του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, συγκεκριμένα το δένδρο με τον Σταυρό του Αγίου και το ομώνυμο Παρεκκλήσιο.