Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

ΔΑΣ Συνταξιούχων ΙΚΑ Κατερίνης: Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ...


Η πρόταση που κατέθεσε η ΔΑΣ (Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία) στο Δ.Σ του σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Κατερίνης, η οποία δεν συζητήθηκε ποτέ.

‘‘Το ΔΣ του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Κατερίνης, καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τους βουλευτές της που ψήφισαν και το νόμο-λαιμητόμο που τσακίζει συντάξεις και υγεία, αλλά και το φορολογικό νομοσχέδιο που έρχεται να ρημάξει ό,τι απέμεινε από το πενιχρό μας εισόδημα. 
 

Ευθύνες για την υπάρχουσα κατάσταση δεν έχει όμως μόνο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και οι προκάτοχοί τους που ψήφισαν τα προηγούμενα μνημόνια, για να έρθουν όλοι μαζί να ψηφίσουν και το 3ο, το οποίο υπηρετεί τις ανάγκες ανάκαμψης των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου.

Το ΔΣ του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Κατερίνης, καλεί τους συνταξιούχους αλλά και τους εργαζόμενους να οργανώσουμε την πάλη μας ώστε να μην περάσουν στην πράξη τα τρία μνημόνια και οι νόμοι-λαιμητόμοι, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Στο χέρι μας είναι να ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική, διεκδικώντας:

o Να επιστραφούν εδώ και τώρα όσα μας έκλεψαν από το 2010 μέχρι σήμερα

o Καμία περικοπή στις συντάξεις κύριες και επικουρικές

o Επαναφορά 13ης, 14ης σύνταξης

o Δωρεάν υγεία για όλους τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους

o Στελέχωση των δομών υγείας με όλο το απαραίτητο εργατικό και επιστημονικό δυναμικό (Νοσοκομεία, ΠΕΔΥ)

o Αύξηση των κρατικών δαπανών για την υγεία’’

Η ΔΑΣ συνταξιούχων ΙΚΑ Κατερίνης απευθύνεται σε όλους τους συνταξιούχους της Πιερίας και τους ενημερώνει για την απαράδεκτη στάση της πλειοψηφίας του ΔΣ του σωματείου μας, που ΧΩΡΙΣ καν να συνεδριάσει δημοσιοποίησε μια ψευτοκαταγγελία ως απόφαση ΔΣ, η οποία αποδίδει την αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων (του κεφαλαίου), στο πελατειακό κράτος. Παράλληλα αρνήθηκε να βάλει σε συζήτηση την πρότασή μας που αφορούσε τη δημοσιοποίηση της προαναφερθείσας ανακοίνωσης-καταγγελίας της ΔΑΣ.

Αλήθεια κύριοι της πλειοψηφίας του ΔΣ, η περικοπή των συντάξεων, των παροχών υγείας, η ψήφιση όλων των αντιλαϊκών νόμων, η κατάργηση των Σ.Σ.Ε., οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, η απαλλαγή του μεγάλου κεφαλαίου από τη φορολογία, η αύξηση των ορίων ηλικίας για τη σύνταξη κ.α., είναι αποτέλεσμα του πελατειακού κράτους; Όχι βέβαια! Είναι στοχευμένες πολιτικές, που όλες οι κυβερνήσεις εφαρμόζουν, με σκοπό την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Για να το πετύχουν όμως αυτό θέλουν εργαζόμενους με μισθούς πείνας και συνταξιούχους με συντάξεις φτωχοκομείου.

Αυτές είναι κύριοι τις πλειοψηφίας του Δ.Σ. οι αιτίες που οδηγούν το λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση και, όχι η παραπληροφόρηση που επιχειρείται μέσα από την ανακοίνωσή σας.

ΔΑΣ Συνταξιούχων ΙΚΑ Κατερίνης