Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Ένας καλλιτέχνης που ζει στην Πιερία «ΑΓΓΙΖΕΙ» την Παγκοσμιότητα! Ο Παγκόσμιος Οργανισμός της Unesco βραβεύει τον Άρχοντα Αγιογράφο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ. Κωνσταντίνο Ξενόπουλο.

Ένας καλλιτέχνης που ζει στην Πιερία «ΑΓΓΙΖΕΙ» την Παγκοσμιότητα! Ο Παγκόσμιος Οργανισμός της Unesco βραβεύει τον Άρχοντα Αγιογράφο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ. Κωνσταντίνο Ξενόπουλο.

Η «Πιερική Αλήθεια» βρέθηκε και πάλι στον χώρο του καλλιτέχνη, Άρχοντα Αγιογράφο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ. Κωνσταντίνου Ξενόπουλου.

Αυτή την φορά για έναν άλλο λόγο.

Όχι για να δείξουμε το έργο του, αλλά γιατί μας ήρθε ένα δελτίο τύπου της εταιρείας «Artion Rate» που είναι γνωστή για την Έκθεση Προϊόντων του Αγίου Όρους.


Ο ίδιος δεν θέλησε να μας πει κάτι τώρα. Υποσχέθηκε όμως για μετά το πέρας της εκθέσεως του να μας μιλήσει.

Προσκάλεσε την «Πιερική Αλήθεια» στην εκδήλωση βράβευσης του που θα γίνει στο Hotel Hyatt Regency, και με μεγάλη χαρά και τιμή φυσικά δεχτήκαμε την πρόσκληση και θα είμαστε εκεί για να σας μεταφέρουμε με την κάμερα της «ΑΛΗΘΕΙΑΣ» την μεγάλη αυτή βραδιά τιμής και αναγνώρισης του έργου του συμπολίτη μας.



Στην εκδήλωση θα παρευρίσκονται τα μεγαλύτερα ονόματα της πολιτικής, οικονομικής και επιχειρηματικής ζωής και όχι μόνο της χώρας μας.

Βίντεο, συνεντεύξεις, φωτογραφίες και πολλές εκπλήξεις από την εκδήλωση στο Hotel Hyatt Regency που κεντρικό πρόσωπο της θα είναι ο συμπολίτης μας Άρχοντας Αγιογράφος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ. Κωνσταντίνος Ξενόπουλος, θα αποτελούν το ρεπορτάζ της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ" το οποίο θα σας παρουσιάσουμε μετά το πέρας της εκδήλωσης!

Ακολουθεί το δελτίο τύπου:


Ο Άρχοντας Αγιογράφος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, Κωνσταντίνος, είναι γνωστός στο περιβόλι της Παναγίας ως γνήσιο τέκνο του Αγίου Όρους και της Αθωνιάδας Εκκλησιαστικής Ακαδημίας. Με την ευλογία της Παναγίας και τις παραινέσεις των Αγίων Πατέρων υπηρετεί την αγιογραφία στον κόσμο μεταφέροντας με την τέχνη του το γνήσιο και αυθεντικό του Όρους.

Η συνεργασία του με την Έκθεση Προϊόντων Αγίου Όρους απέδωσε καρπούς πολλούς και, συν Θεώ, ωφέλιμους. Με μια σειρά σεμιναρίων προσωπικής διδασκαλίας στην τεχνική της αγιογραφίας, εκθέσεων των έργων του και με την προώθηση των βιβλίων του, πλήθος κόσμου έχει γνωρίσει βιωματικά την βυζαντινή τέχνη του Αγίου Όρους.

Στις 22 Μαΐου 2016 ο Παγκόσμιος Οργανισμός της Unesco βραβεύει τον Κωνσταντίνο Ξενόπουλο για την προσφορά του στην τέχνη και στον πολιτισμό. Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Hotel Regency τελεί υπό την αιγίδα της Unesco, του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Ελληνοιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και του Προξενείου της Ιταλίας, του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου και της Έκθεσης Προϊόντων Αγίου Όρους.

Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαΐου 2016 και ώρα 20:00 στην αίθουσα  Ballroom 1. Παράλληλα στην αίθουσα Pre-function θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά έργα του με θέματα από την αγιορείτικη ζωή  και αγιογραφίες βυζαντινής τεχνοτροπίας και ρωσικής αναγέννησης από τον Άγιον Όρος. Η παρουσίαση θα διαρκέσει από 20 έως 22 Μαΐου 2016.

Τα έργα που παρουσιάζει για πρώτη φορά ο Άρχοντας Αγιογράφος είναι φιλοτεχνημένα ως έξεργα. Σε ένα αρμονικό πάντρεμα της βυζαντινής αγιογραφίας με την ζωγραφική και στον συνδυασμό αυτών με άλλες τεχνικές όπως το ψηφιδωτό, ο αγιογράφος αποδίδει με απτό τρόπο την αγιορείτικη ζωή. Οι παραστάσεις και τα πρόσωπα που εικονίζονται δεν είναι αποκύημα της φαντασίας του καλλιτέχνη αλλά βιωματικές εμπειρίες που κατατίθενται με την χάρη του Θεού. Άλλωστε πολλοί από τους εικονιζόμενους μοναχούς είναι παλιοί γνώριμοι του αγιογράφου.

Ευχόμαστε να ευλογήσει ο Θεός τον χαρισματικό καλλιτέχνη και αυτή η βράβευση του Άρχοντα Αγιογράφου να τονώσει το ενδιαφέρον των ανθρώπων ανά τον κόσμο για την βυζαντινή τέχνη.