Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Πήρε ο άνεμος τα όνειρα μας... Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης η δημιουργία Αιολικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας στα βουνά της Πιερίας μας. (ΒΙΝΤΕΟ)


Μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση χθες το βράδυ στο Δημαρχείο Κατερίνης, με την αντιπολίτευση σύσσωμη να διαφωνεί, πολίτες να διαμαρτύρονται και την ένταση να χτυπάει κόκκινο, οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας του συνδυασμού του κ. Σάββα Χιονίδη έδωσαν την συγκατάθεση τους για την δημιουργία Αιολικού Πάρκου στα Πιέρια.


Σήμερα η "ΑΛΗΘΕΙΑ" θα σας παρουσιάσει μια σειρά από βίντεο με τις τοποθετήσεις από το χθεσινοβραδινό Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης για την εγκατάσταση των ανεμογεννήτριων στα Πιερία Όρη τόσο από την πλειοψηφία του Δήμου Κατερίνης, την αντιπολίτευση και των πολιτών που βρέθηκαν χθες το βράδυ στο Δημαρχείο Κατερίνης.


Εντύπωση προκάλεσε η απουσία από την αίθουσα του Δημάρχου Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη και η μη τοποθέτηση του για ένα τόσο σημαντικό θέμα, (ο κ. Χιονίδης εμφανίστηκε προς το τέλος της συζήτησης, αλλά δεν μίλησε...) ιδιαίτερα όταν υπάρχουν αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία.


Εντύπωση μας προκάλεσε για μια ακόμη φορά η σιωπή των συμβούλων της πλειοψηφίας για τόσο σημαντικά θέματα...

Δεν είναι κατανοητό τουλάχιστον για εμάς εκλεγμένοι σύμβουλοι να μην τοποθετούνται για θέματα που επηρεάζουν και βρίσκουν αντίθετη την τοπική κοινωνία.


Επίσης εντύπωση μας προκάλεσε όταν για ένα τόσο σημαντικό θέμα που αφορά το περιβάλλον και την Πιερία μας δεν ήταν παρών περισσότεροι πολίτες τόσο από την συγκεκριμένη περιοχή αλλά και από την Κατερίνη, αλλά και σύλλογοι και οργανώσεις. Μάλλον για αυτούς όλα είναι μια χαρά...


Η αντιπολίτευση και οι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν και επισήμαναν ότι η δημιουργία Αιολικού Πάρκου στα Πιέρια Όρη θα επιφέρει μεγάλη περιβαντολογική και οικολογική καταστροφή στη συγκεκριμένη τοποθεσία.


Στη ερώτηση τους τι άλλαξε σε σχέση με σήμερα όταν πριν δυο χρόνια το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης απέρριψε την πρόταση για το Αιολικό Πάρκο, πειστική απάντηση δεν δόθηκε από την πλειοψηφία...

Στον αντίποδα η πλειοψηφία επισήμανε τα αντισταθμιστικά οφέλη που θα προέλθουν από την δημιουργία του Αιολικού Πάρκου στα Πιέρια Όρη και την ανάπτυξη που θα έρθει στην συγκεκριμένη περιοχή.


Τελικώς με τον "Άλλο Δρόμο" να αποχωρεί από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, την "Νέα Εποχή" και την "Λαϊκή Συσπείρωση να ψηφίζουν κατά, το θέμα πέρασε με τις ψήφους της πλειοψηφίας.


*Κατά την διάρκεια της ημέρας δείτε στην "ΑΛΗΘΕΙΑ" περισσότερα για την χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, φωτογραφίες και βίντεο.

Κανταρτζής Μιχάλης.