Ενημερωτική εκδήλωση, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής, συνδιοργανώνουν το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και η Fair Trade Hellas.
Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016 στην αίθουσα Seth Frank της Σπουδαστικής Εστίας Aliki Perroti, της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.
Κατά τη διάρκειά της, θα αναπτυχθεί το θέμα της υπεύθυνης κατανάλωσης, ο τρόπος που μπορεί η διατροφή να συμβάλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η ανάπτυξη της αστικής γεωργίας, η μείωση της σπατάλης του φαγητού στην Ελλάδα και άλλα ενδιαφέροντα ζητήματα. Οι μαθητές του δημοτικού σχολείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής θα ετοιμάσουν μια έκπληξη-κέρασμα με «δίκαια» υλικά, ενώ στο διάλειμμα θα σερβιριστούν καφές, σοκολάτα και τσάι δίκαιου εμπορίου (fairtrade).
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
10.00 Προσέλευση - εγγραφές
10.30 Εισαγωγή /καλωσόρισμα, Κέλλυ Γαρυφαλλή, Υπεύθυνη ευρωπαϊκών προγραμμάτων – Fair Trade Hellas, Κατερίνα Ρουμελιώτη, Υπεύθυνη Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης & Ευρ. Προγραμμάτων ΑΓΣ
11.00 «Ηθική κατανάλωση: Διέξοδος από την κρίση!», Μαρία Εμμανουηλίδου, Travel and tourism management program Leader, Perrotis College
11.20 ''To 'Kλίμα' μετά το Παρίσι: Προκλήσεις για την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια'', Δρ. Σταύρος Μαυρογένης, Ερευνητής ΕΚεΠΕΚ Παντείου Παν/μιου
11.40 Fair Coffee Break
12.00 "Μπορεί η διατροφή μας να συμβάλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής;", Κων/νος Αμπελιώτης, Αν.Καθηγητής Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
12.20 «Δράσεις για την ανάπτυξη της αστικής γεωργίας στο Δήμο Θεσσαλονίκης», Βαγγέλης Ματζίρης, Δασολόγος- Περιβαλλοντολόγος MSc, PhD – Προϊστάμενος Τμήματος Συντήρησης Κήπων Δήμου Θεσσαλονίκης
12.40 "Το Μπορούμε: ο πιο εύκολος τρόπος μείωσης της σπατάλης φαγητού στην Ελλάδα!", Αλέξια Μοάτσου, Ιδρυτικό Μέλος Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Μπορούμε
13.00 ''Υπεύθυνη Κατανάλωση: Πώς μπορεί μία εφαρμογή για κινητά να μας βοηθήσει; - Map Your Meal'', Κέλλυ Γαρυφαλλή, Υπεύθυνη ευρωπαϊκών προγραμμάτων - Fair Trade Hellas
Τη συζήτηση θα συντονίσει η επ.καθηγήτρια Γεωπονικής του ΑΠΘ, Μαρία Παρταλίδου,
Κατά τη διάρκειά της, θα αναπτυχθεί το θέμα της υπεύθυνης κατανάλωσης, ο τρόπος που μπορεί η διατροφή να συμβάλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η ανάπτυξη της αστικής γεωργίας, η μείωση της σπατάλης του φαγητού στην Ελλάδα και άλλα ενδιαφέροντα ζητήματα. Οι μαθητές του δημοτικού σχολείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής θα ετοιμάσουν μια έκπληξη-κέρασμα με «δίκαια» υλικά, ενώ στο διάλειμμα θα σερβιριστούν καφές, σοκολάτα και τσάι δίκαιου εμπορίου (fairtrade).
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
10.00 Προσέλευση - εγγραφές
10.30 Εισαγωγή /καλωσόρισμα, Κέλλυ Γαρυφαλλή, Υπεύθυνη ευρωπαϊκών προγραμμάτων – Fair Trade Hellas, Κατερίνα Ρουμελιώτη, Υπεύθυνη Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης & Ευρ. Προγραμμάτων ΑΓΣ
11.00 «Ηθική κατανάλωση: Διέξοδος από την κρίση!», Μαρία Εμμανουηλίδου, Travel and tourism management program Leader, Perrotis College
11.20 ''To 'Kλίμα' μετά το Παρίσι: Προκλήσεις για την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια'', Δρ. Σταύρος Μαυρογένης, Ερευνητής ΕΚεΠΕΚ Παντείου Παν/μιου
11.40 Fair Coffee Break
12.00 "Μπορεί η διατροφή μας να συμβάλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής;", Κων/νος Αμπελιώτης, Αν.Καθηγητής Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
12.20 «Δράσεις για την ανάπτυξη της αστικής γεωργίας στο Δήμο Θεσσαλονίκης», Βαγγέλης Ματζίρης, Δασολόγος- Περιβαλλοντολόγος MSc, PhD – Προϊστάμενος Τμήματος Συντήρησης Κήπων Δήμου Θεσσαλονίκης
12.40 "Το Μπορούμε: ο πιο εύκολος τρόπος μείωσης της σπατάλης φαγητού στην Ελλάδα!", Αλέξια Μοάτσου, Ιδρυτικό Μέλος Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Μπορούμε
13.00 ''Υπεύθυνη Κατανάλωση: Πώς μπορεί μία εφαρμογή για κινητά να μας βοηθήσει; - Map Your Meal'', Κέλλυ Γαρυφαλλή, Υπεύθυνη ευρωπαϊκών προγραμμάτων - Fair Trade Hellas
Τη συζήτηση θα συντονίσει η επ.καθηγήτρια Γεωπονικής του ΑΠΘ, Μαρία Παρταλίδου,