Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Πρόστιμα του Δήμου Κατερίνης για ανακριβείς δηλώσεις τ.μ. σε παροχές ρεύματος για τέλη καθαριότητας, φωτισμού και δημοτικού φόρου.

Πρόστιμα του Δήμου Κατερίνης για ανακριβείς δηλώσεις τ.μ. σε παροχές ρεύματος για τέλη καθαριότητας, φωτισμού και δημοτικού φόρου.
Προ δυσάρεστης εκπλήξεως βρέθηκαν αρκετοί ιδιοκτήτες διαμερισμάτων σε οικοδομές της πόλης μας μετά από ελέγχους των υπηρεσιών του Δήμου Κατερίνης στα δηλωθέντα τ.μ. από τα οποία προκύπτουν τα δημοτικά τέλη.


Ύστερα από επιστολές του Δήμου Κατερίνης σε πολυκατοικίες με τις οποίες καλούσαν τους ιδιοκτήτες παροχών ρεύματος να δηλώσουν τα τ.μ. τους και την διασταύρωση που έγινε προέκυψαν διαφορές και εκτός από τις διαφορές βεβαιώθηκαν και τα ανάλογα πρόστιμα.

Έτσι καλούνται οι ιδιοκτήτες εφόσον δεν κάνουν προσφυγή μέσα σε 30 ημέρες κατά τις απόφασης να πληρώσουν την διαφορά και το πρόστιμο και αν δεν το πράξουν θα χρεωθούν και με τις ανάλογες προσαυξήσεις.

Οι έλεγχοι που πραγματοποιούν οι υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης αφορούν τα έτη 2009-2014.

Πολλοί ιδιοκτήτες δεν γνώριζαν για αυτούς τους ελέγχους και έτσι βρέθηκαν προ δυσάρεστης εκπλήξεως αφού ξαφνικά καλούνται να πληρώσουν πρόστιμα τα οποία δεν τα υπολόγιζαν.

Μιλήσαμε με τον Αν. Διευθ. Οικονομικών του Δήμου Κατερίνης κ. Κωνσταντίνο Κιτιξή που μας είπε ότι οι ενέργειες αυτές του Δήμου Κατερίνης γίνονται προς τη αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου καθώς αρκετοί ιδιοκτήτες δεν δηλώνουν τα πραγματικά τ.μ. ώστε να έχουν μείωση στα δημοτικά τέλη την στιγμή που άλλοι ιδιοκτήτες δηλώνουν τα πραγματικά τ.μ. και φορολογούνται για αυτά.

Επίσης ο κ. Κιτιξής μας είπε ότι παρόμοιοι έλεγχοι γίνονται σε πολλές οικοδομές και επιχειρήσεις της πόλης μας, καθώς τους έχει αποσταλεί εδώ και ένα χρόνο επιστολή που τους ζητάει να δηλώσουν ξανά στον Δήμο τα τ.μ. τους και όπου εντοπιστεί διαφορά θα πληρώσουν τα ανάλογα πρόστιμα.



* Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" παρακολουθεί το θέμα και θα σας ενημερώσει μόλις υπάρχει κάτι νεώτερο.