Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Η επικεφαλής των Πρασίνων στην Ευρωβουλή κ. Rebbeca Harms στα Πιέρια Όρη για το θέμα των ανεμογεννητριών.

Η επικεφαλής των Πρασίνων στην Ευρωβουλή κ. Rebbeca Harms στα Πιέρια Όρη για το θέμα των ανεμογεννητριών.
Στο καταφύγιο της Άνω Μηλιάς βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι η επικεφαλής των Πρασίνων στην Ευρωβουλή κ. Rebbeca Harms όπου και ενημερώθηκε από την Επιτροπή Αγώνα κατά των Ανεμογεννητριών στα Πιέρια Όρη.
Στην ενημέρωση ήταν παρών ο καθηγητής ΑΠΘ κ. Ζάγκας ειδικός σε θέματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενώ στην κ. Harms δόθηκαν έγγραφα και μελέτες για τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στα Πιέρια Όρη.


Η κ. Harms συνομίλησε με όλους τους παρευρισκόμενους, πολίτες και φορείς και παρότι όπως μας είπε δεν είναι κατά των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, είναι ιδιαίτερα αρνητική στο να τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες στα Πιέρια Όρη.

Η κ. Harms δεσμεύτηκε να μελετήσει όλα τα στοιχεία που της έδωσαν και να ενημερώσει την Επιτροπή Αγώνα για τις ενέργειες της και σύντομα θα έχουν νέα της όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

Η Επιτροπή Αγώνα ξενάγησε την κ. Harms στην περιοχή που προβλέπεται να εγκατασταθούν οι ανεμογεννήτριες και η κ. Harms δήλωσε έκπληκτη με την ομορφιά της περιοχής και για ακόμη μια φορά εξέφρασε την αντίθεση της για την τοποθέτηση τους.

Το παρών στην συνάντηση έδωσαν εκτός από την Επιτροπή Αγώνα και τον κ. Ζάγκα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας κ. Σκούφα και Καστόρης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κατερίνης κ. Χαϊλατζίδου, Αρβανίτη από τον "ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ", ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κυριακίδης, ο Ηλίας Τσολακίδης από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας, τοπικοί σύμβουλοι, πλήθος κόσμου, φορείς και τοπικοί σύλλογοι.

Στη συνάντηση δεν μπόρεσε να παρευρεθεί ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Τζαμακλής λόγω ασθένειας.

Στη συνάντηση όπως μας ενημέρωσαν τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα, δεν έδωσαν το παρόν αν και καλέστηκαν ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης καθώς και τα μέλη της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, η Αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου και οι περιφερειακοί σύμβουλοι και ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κουκοδήμος.

Η Επιτροπή Αγώνα ευχαρίστησε τον κ. Ηλία Τσολακίδη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας για την συνεργασία τους ώστε να έρθει η κ. Harms στα Πιέρια Όρη και να συνομιλήσει μαζί τους.