Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016

Συνέντευξη στην "ΑΛΗΘΕΙΑ" του Περιφερειακού Συμβούλου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της Ελληνικής Αυγής, Νικόλαο Χρυσομάλλη.

Συνέντευξη στην "ΑΛΗΘΕΙΑ" του Περιφερειακού Συμβούλου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της Ελληνικής Αυγής, Νικόλαο Χρυσομμάλη.
Συνέντευξη παραχώρησε στην "ΑΛΗΘΕΙΑ" ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρική Μακεδονίας και επικεφαλής της Ελληνικής Αυγής, Νικόλαος Χρυσομάλλης.

Ο κ. Χρυσομάλλης απάντησε στις ερωτήσεις μας και κυρίως σε θέματα που απασχολούν την Πιερία καθώς και για το προσφυγικό.

Διαβάστε τι δήλωσε στην "ΑΛΗΘΕΙΑ" ο κ. Χρυσομάλλης:


"ΑΛΗΘΕΙΑ": Ποια η άποψη σας για τα διόδια στον Νομό Πιερίας (υπόψιν λειτουργούν δυο σταθμοί διοδίων στο Αιγίνιο και στην Λεπτοκαρυά), και τι ενέργειες έχετε κάνει για αυτό το θέμα;

Όπως γνωρίζετε το θέμα της εγκατάστασης και λειτουργίας σταθμών διοδίων δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Περιφερειακού Συμβουλίου, αλλά επειδή είναι ένα θέμα που απασχολεί και ταλαιπωρεί όλους τους κατοίκους των περιοχών που γειτνιάζουν με την εθνική οδό, δεχόμαστε σε κάθε μας επίσκεψη σε αυτές τις περιοχές τα δικαιολογημένα παράπονα των κατοίκων. Από τη μεριά μας τα προωθήσαμε στον πολιτικό μας φορέα, το Λαϊκό Σύνδεσμο Χρυσή Αυγή, όπου και κατατέθηκαν και θα συνεχίζουν να κατατίθενται σχετικές ερωτήσεις στο κοινοβούλιο, πιέζοντας συνεχώς για την άρση του ληστρικού παραλογισμού των ιδιωτικών διοδίων.

Η Ελληνική Αυγή και ο πολιτικός της φορέας Χρυσή Αυγή, δεν είναι δυνάμεις διαμαρτυρίας και αντιμετωπίζουμε τέτοια ζητήματα με σοβαρότητα. Θα θυμάστε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δημιουργήσει το κίνημα «Δεν Πληρώνω», προτρέποντας τους πολίτες να μην πληρώνουν τα διόδια, αλλά μόλις έγινε κυβέρνηση, όχι μόνο ξέχασε όσα έλεγε, αλλά και εγκατέλειψε τους κατοίκους που δεν πλήρωναν διόδια, με αποτέλεσμα αυτοί σήμερα να έχουν χρεωθεί με πρόστιμα χιλιάδων ευρώ, που απλά βεβαιώθηκαν στην εφορία.

Για μας η προσέγγιση είναι διαφορετική. Είναι γνωστή η κόντρα μας με τους «εθνικούς εργολάβους», όπως ο Μπόμπολας, οι οποίοι μέσω νόμου για τις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, κατασκεύασαν την ΕΟ Αθηνών – Θεσσαλονίκης, με χρήματα που δανείστηκαν από τον ελληνικό λαό και τώρα είναι οι κατά νόμο ιδιοκτήτες του δρόμου, για τον οποίο απαιτούν δυσβάσταχτα τέλη. Αυτούς τους νόμους τους ψήφισαν όλα τα υπόλοιπα κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής. Αυτούς τους νόμους σκοπεύουμε να τους καταργήσουμε μόλις πάρουμε από το λαό την εντολή να κυβερνήσουμε

"ΑΛΗΘΕΙΑ": Ποια η άποψη σας για τις ανεμογεννήτριες που πρόκειται να εγκατασταθούν στα Πιέρια Όρη και τι ενέργειες έχετε κάνει για αυτό το θέμα;

Σε ότι αφορά την εγκατάσταση ανεμογεννητριών θα πρέπει να σας πω ότι έχω προσωπικά ιδιαίτερα αρνητική στάση ή έστω τρομερά επιφυλακτική και αυτό γιατί, παρά το γεγονός ότι η αιολική ενέργεια ανήκει στις ανανεώσιμες και καθαρές πηγές ενέργειας, η εγκατάσταση των τεράστιων φτερωτών δημιουργεί πολλά προβλήματα στο περιβάλλον. Ενδεικτικά μόνο θα σας πω ότι υπάρχουν πολλές και σοβαρές μελέτες για τις αρνητικές επιπτώσεις των τεράστιων ανεμογεννητριών οριζόντιου άξονα, όπως είναι αυτές που εγκαθίστανται παντού στην Ελλάδα. Οι ίδιες μελέτες προτείνουν τις χαμηλού προφίλ ανεμογεννήτριες κάθετου άξονα, ως φιλικότερες για το περιβάλλον, αλλά δυστυχώς δεν τις είδαμε πουθενά.

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο το θέμα έρχεται κάθε φορά για την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και η θέση μας είναι κατά τεκμήριο αρνητική, ειδικά αν πρόκειται να εγκατασταθούν σε καλλιεργήσιμη γη. Θα πρέπει να ξέρετε ότι εκτός από τη δέσμευση γης, οι συγκεκριμένες ανεμογεννήτριες προκαλούν αλλαγές στο μικροκλίμα της περιοχής και αποτελούν παγίδες θανάτου για τα πουλιά, γεγονός που κάνει την εγκατάστασή τους απαγορευτική κοντά σε προστατευόμενες περιοχές. Επίσης η εγκατάσταση και η συντήρησή τους απαιτεί έργα οδοποιίας και κίνηση βαρέων οχημάτων, που πολλές φορές δεν λαμβάνονται υπ‘ όψιν στο τελικό περιβαλλοντικό κόστος. Εναλλακτικά φανταστείτε μικρές ανεμογεννήτριες κάθετου άξονα, με ύψος 1 – 1,5 μέτρο, τοποθετημένες κατά μήκος της εθνικής οδού για παράδειγμα, που εξωτερικά δεν θα διαφέρουν από τα κολωνάκια οδοσήμανσης και θα μπορούν να παράγουν πολλαπλάσια ηλεκτρική ενέργεια εκμεταλλευόμενες το ρεύμα αέρα που δημιουργούν τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Τέτοιες ανεμογεννήτριες θα μπορούσαν να εγκατασταθούν ακόμα και σε αστικό περιβάλλον, χωρίς καμία περιβαλλοντική επίπτωση.

"ΑΛΗΘΕΙΑ": Η άποψη σας για την εγκατάσταση των προσφύγων στον Νομό Πιερίας (Πέτρα, Κτήμα Ηρακλή).

Η Χρυσή Αυγή και η Ελληνική Αυγή είναι οι μοναδικοί πολιτικοί φορείς με συγκεκριμένη εθνική θέση για το λαθρομεταναστευτικό. Επιτρέψτε μου να ξεκαθαρίσω ότι για μας η συντριπτική πλειοψηφία όσων μας ήρθαν εξ ανατολών δεν είναι πρόσφυγες, αλλά οικονομικοί μετανάστες και μάλιστα μπήκαν παράνομα στη χώρα μας. Την ίδια άποψη εξάλλου έχουν και όλες οι σοβαρές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, γι’ αυτό και σφραγίζουν τα σύνορά τους, αρνούμενες να τους δεχτούν. Δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσω περισσότερο σε αυτό και απλά θα σας παραπέμψω στο ποιους θεωρεί «πρόσφυγες» η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και οι λοιπές διεθνείς συνθήκες και οι οποίοι σαφώς δικαιούνται προστασίας και περίθαλψης.

Η περίπτωση μας είναι τελείως διαφορετική. Η Ελλάδα μετατρέπεται σε μια αποθήκη ψυχών, σε ένα τεράστιο hot spot, από το οποίο θα επιλέγονται κάποιοι ελάχιστοι για προώθηση στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά οι πολλοί προορίζονται να εγκατασταθούν μόνιμα εδώ, με βάση ένα φρικτό σχέδιο αντικατάστασης πληθυσμού.

Για όλες τις περιπτώσεις εγκατάστασης λαθρομεταναστών οπουδήποτε στην περιοχή μας καταθέσαμε σχετικές ερωτήσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο και εκδώσαμε σχετικές ανακοινώσεις καταγγέλλοντας τις ανθελληνικές πολιτικές όλων των υπολοίπων κομμάτων και παρατάξεων. Το μόνο που έχουν να μας απαντήσουν στα λογικά και τεκμηριωμένα επιχειρήματά μας είναι οι άναρθρες κραυγές τους περί ρατσισμού.

Η άποψή μας είναι σαφής και ξεκάθαρη. Σφράγισμα των ελληνικών συνόρων και εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας που προβλέπει τόσο την επιβολή ποινικών κυρώσεων όσο και την επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών στις χώρες προέλευσης τους. Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους τους πολίτες ότι όλοι αυτοί που μπήκαν στην Ελλάδα και καταγράφηκαν εδώ αρχικά, ακόμα και αν με κάποιο τρόπο καταφέρουν να φύγουν, σε περίπτωση που συλληφθούν σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα, θα μας επιστραφούν, χρεώνοντάς μας μάλιστα και τα έξοδα μεταφοράς τους. Αυτά προβλέπει η συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ. Τόσο η σημερινή κυβέρνηση, όσο και η προηγούμενη καθώς και ο υποκριτικός πολιτικαντισμός της διοίκησης Τζιτζικώστα, που άλλα λένε στους πολίτες και άλλα πράττουν όταν κλείνουν οι κάμερες, έχουν υποθηκεύσει το μέλλον της Ελλάδας και θέτουν σε θανάσιμο κίνδυνο την ύπαρξη μας ως Έθνος

"ΑΛΗΘΕΙΑ": Η άποψη σας για την φοίτηση προσφυγόπουλων στα σχολεία;

Για μια ακόμη φορά θα υπογραμμίσω ότι δεν πρόκειται, στη συντριπτική τους πλειοψηφία τουλάχιστον, για προσφυγόπουλα. Εν πάση περιπτώσει όμως πρόκειται για παιδιά και αυτό μας κάνει ιδιαίτερα ευαίσθητους. Πρέπει να γνωρίζετε ότι πολλά από αυτά τα παιδιά είναι ασυνόδευτα και κανονικά, εφαρμόζοντας τους ελληνικούς νόμους, θα έπρεπε να διαχωριστούν από τους υποτιθέμενους κηδεμόνες τους γιατί πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης.

Θα ξεκαθαρίσω επίσης ότι όσα ακούγονται περί νομικής υποχρέωσης του ελληνικού κράτους για παροχή εκπαίδευσης στα παιδιά των λαθρομεταναστών είναι απλά ανοησίες. Τόσο το Σύνταγμα των Ελλήνων (άρθρο 16, παρ 2 και 4), όσο και ο νόμος πλαίσιο για την εκπαίδευση, ο ν. 1566/85, είναι απολύτως σαφείς περί των υποχρεώσεων του κράτους και οι οποίες αφορούν μόνο τους Έλληνες. Πέραν τούτου όμως υπάρχουν πληροφορίες ότι η Ύπατη Αρμοστεία έχει καταβάλλει μεγάλα ποσά για τη δημιουργία εκπαιδευτικών δομών ακριβώς γι’ αυτά τα παιδιά. Η υποχρέωση που ανέλαβαν οι κυβερνόντες, εισπράττοντας τα χρήματα, ήταν να παρέχουν εκπαίδευση και αυτό γιατί όπως σας ανέφερα ήδη, οι άνθρωποι αυτοί προορίζονται για να μείνουν μόνιμα εδώ, κάτι που εμάς μας βρίσκει εντελώς αντίθετους. Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε τη δημιουργία εκπαιδευτικών δομών εντός των hot spots, αλλά κάποιοι φωστήρες των αρμόδιων υπουργείων το βρήκαν «ρατσιστικό» και ακριβότερο από το να φέρουν τα παιδιά στα δημόσια σχολεία των περιοχών που είναι εγκατεστημένα. Προφανώς το ενδιαφέρον τους για τα ελληνόπουλα, για τα οποία μάλιστα έχουν και σαφέστατη νομική υποχρέωση να τους παρέχουν εκπαίδευση, είναι μηδαμινό έως ανύπαρκτο. Αναρωτιέμαι αν στα σχολεία που πάνε τα δικά τους παιδιά θα φοιτήσει έστω και ένα «προσφυγόπουλο», όπως επιμένετε να λέτε.

"ΑΛΗΘΕΙΑ":  Θα είστε υποψήφιος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές όποτε και αν πραγματοποιηθούν στον Νομό Πιερίας;

Αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να σας το απαντήσω αυτή τη στιγμή και σαφέστατα δεν είναι δική μου απόφαση. Στη Χρυσή Αυγή ξέρετε λειτουργούμε λίγο διαφορετικά από ότι στα υπόλοιπα κόμματα. Εμείς θέτουμε τον εαυτό μας στην υπηρεσία του Κινήματος και ο Αγώνας μας είναι ανεξάρτητος από τη θέση που θα κληθούμε να υπηρετήσουμε. Αυτή τη στιγμή είμαι περιφερειακός σύμβουλος, επικεφαλής της Ελληνικής Αυγής για την Κεντρική Μακεδονία, Γραμματέας της Τ.Ο. Πιερίας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Χρυσής Αυγής. Ασχολούμαι με τα αυτοδιοικητικά της περιφέρειας και την κομματική οργάνωση της Πιερίας, από όπου και κατάγομαι.

"ΑΛΗΘΕΙΑ": Τι ενέργειες (ερωτήσεις, ανάδειξη θεμάτων κ.α) έχετε κάνει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όπου είστε περιφερειακός σύμβουλος και έχουν σχέση με την Πιερία;

Στα δύο περίπου χρόνια αυτοδιοικητικής παρουσίας έχουμε αναδείξει ένα πλήθος θεμάτων σχετικών με την Πιερία. Όσα από αυτά άπτονταν της κεντρικής πολιτικής σκηνής, τα προωθούσαμε με μορφή ερωτήσεων στη βουλή, ενώ όσα ήταν αρμοδιότητας της αυτοδιοίκησης τα φέρναμε στο περιφερειακό συμβούλιο. Ενδεικτικά μόνο θα σας πω ότι ασχοληθήκαμε με παράνομες αμμοληψίες στην περιοχή του δήμου Δίου, με την κατασκευή του δρόμου Ν. Εφέσου – Κονταριώτισσας, με το κλείσιμο του Ιερατικού Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κατερίνης, με το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Πιερίας και πολλά ακόμα για τα οποία έχουμε εκδώσει ανακοινώσεις και δελτία τύπου, αλλά επιτρέψτε μου να πω με την ευκαιρία, ελάχιστα έχουν δημοσιευτεί μέχρι τώρα από τους αποδέκτες, οι οποίοι συνεργούν στο παράνομο σχέδιο της επιβολής της δικτατορίας της σιωπής σε βάρος μας. Εμείς εξακολουθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και θα εξακολουθήσουμε να στέλνουμε ενημέρωση για τη δράση μας, εκθέτοντας όλους αυτούς που λειτουργούν αντιδημοκρατικά. Σε κάθε περίπτωση όμως δε μένουμε σε αυτό και φροντίζουμε να ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας με προσωπικές επαφές και να είστε σίγουρος ότι το εκτιμούν, αναγνωρίζοντάς μας ως τη μόνη πολιτική δύναμη που στέκεται πραγματικά στο πλευρό τους.

"ΑΛΗΘΕΙΑ": Τι πρόκειται να γίνει με τον Γιώργο Παπαδημητρίου και τους 15 που διεγράφησαν από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Κατερίνη; Για ποιο λόγο διεγράφησαν από το κόμμα; Υπάρχει σκέψη για επαναφορά τους στο κόμμα;

Οι αποφάσεις διαγραφής για οποιονδήποτε παίρνονται από τα πειθαρχικά όργανα του Κινήματος και αυτά είναι τα μόνα αρμόδια να δημοσιοποιήσουν οτιδήποτε αφορά κάθε περίπτωση

Θα ήθελα με την ευκαιρία να σας ευχαριστήσω για την επικοινωνία και για το βήμα που δίνεται στη φωνή μας, σε αντίθεση με κάποιους άλλους και θα είμαι πάντα στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστεί*Ο Νικόλαος Χρυσομάλλης γεννήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου 1974 , και κατάγεται από το Παλαιό Ελευθεροχώρι  Πιερίας.
Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων και μάρκετινγκ, και εργάζεται εδώ και 15 έτη στον ιδιωτικό τομέα, στον κλάδο της υγείας και των φαρμάκων.
Το 1994 υπηρέτησε τη θητεία του στον Ε.Σ. ως έφεδρος λοχίας στην ΕΛΔΥΚ. 
Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.
Η πρώτη του επαφή με τον Λαϊκό Συνδέσμο-Χρυσή Αυγή έγινε το 1989, όπου και ασχολείται ενεργά μέχρι και σήμερα ως μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου.
Από το Μάιο του 2014 είναι εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, επικεφαλής της Ελληνικής Αυγής. 
Ο πατέρας του ήταν υποψήφιος με την Χρυσή Αυγή το 1996 στο νομό Πιερίας.Ρεπορτάζ: Μιχάλης Κανταρτζής