Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Η «ΙΡΙΔΑ» ΤΗΣ Ε.Π.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΟ Β΄ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Η «ΙΡΙΔΑ» ΤΗΣ Ε.Π.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΟ Β΄ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Με την έκθεση φωτογραφιών με θεματολόγιο «Ξωκλήσια και λατρευτικοί τόποι της Πιερίας» συμμετείχε η εφορεία φωτογραφίας της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης «Ίριδα», στο Β΄ πανελλήνιο συνέδριο προσκυνηματικών περιηγήσεων που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 25 και 26 Νοεμβρίου 2016 στο ξενοδοχείο poseidon palace της Λεπτοκαρυάς Πιερίας.

Διοργανώθηκε από το συνοδικό γραφείο προσκυνηματικών περιηγήσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα και είχε ως σημείο αναφοράς τις προσκυνηματικές περιηγήσεις ως μοχλός ανάπτυξης και την περίπτωση της Πιερίας.


Την έκθεση που αναδεικνύει και απεικονίζει μέρος από τις λατρευτικές γωνιές της πιερικής γης, επισκέφθηκαν και εξέφρασαν τον θαυμασμό τους τόσο οι σύνεδροι όσο και οι επισκέπτες-παρατηρητές του συνεδρίου.

H φωτογράφηση και καταγραφή των τόπων λατρείας υλοποιήθηκε από τα μέλη της «Ίριδας» με επικεφαλής τον έφορο φωτογραφίας της Ε.Π.Μ. Κατερίνης Νικόλαο Τσάρδα. Εμπεριστατωμένα και με ενδελεχή έρευνα από κοινού, απεικόνισαν μέσω του φωτογραφικού φακού την λατρευτική ταυτότητα της Πιερίας.


Ο πρόεδρος της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, Γρηγόρης Μιτσοκάπας ο οποίος με τη συνεργασία του μέλους της εφορείας φωτογραφίας, Στέλλας Χατζή που επιμελήθηκε την ξενάγηση και αναλυτική παρουσίαση των εκθεμάτων, υποδέχθηκαν και περιήγησαν τους συνέδρους και επισκέπτες στην από κάθε πλευρά ενδιαφέρουσα φωτογραφική έκθεση. Πολύτιμη η βοήθεια και η συνεργασία τους μέλους της ίδιας εφορείας, Στέλλας Τζιτζιλή.