Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Στην μνήμη της Αναστασίας...

Στην μνήμη της Αναστασίας...
Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου πρόκειται να πραγματοποιήσει, σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπ/σης Πιερίας, Αμανατίδου Μαργαρίτα και την Υπεύθυνη Καινοτόμων Δράσεων Β/θμιας Εκπ/σης Πιερίας, Παππά Μυράντα, επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: «Σχεδιάζω, δημιουργώ και μοιράζομαι προγράμματα , δράσεις και καλές πρακτικές».
Η ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε σχολεία της Α/θμιας και της Β/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας. Θα την παρακολουθήσουν 56 εκπ/κοί από την Α/θμια και 8 από τη Β/θμια Εκπ/ση Πιερίας. 


Θα περιλαμβάνει θεωρητικές εισηγήσεις και βιωματική προσέγγιση του θέματος με σχετικά εργαστήρια. Στόχος της ημερίδας είναι να εφοδιαστούν οι εκπαιδευτικούς με εργαλεία χρήσιμα για το σχεδιασμό προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Οι εργασίες της ημερίδας θα διεξαχθούν στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016 από τις 16:00 έως τις 20:30.

Η συγκεκριμένη δράση είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Γεροφωκά Αναστασίας, προηγούμενης υπεύθυνης του ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου, που «έφυγε» από τη ζωή τον περασμένο Αύγουστο.
Είναι η πρώτη ημερίδα, μετά από οχτώ χρόνια, στην οποία η αγαπημένη φίλη, η πολύτιμη συνεργάτης, η ακούραστη δασκάλα δε θα παρευρίσκεται.
Είναι η πρώτη ημερίδα στην οποία δε θα σχεδιάσει, δε θα δημιουργήσει και δε θα μοιραστεί μαζί μας προγράμματα, δράσεις και καλές πρακτικές, σκέψεις και προτάσεις για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση που αγάπησε πολύ και για την οποία εργάστηκε με πάθος.

Πιστεύουμε όμως πως από κάπου θα την παρακολουθεί και θα μας συμπαραστέκεται …


Η Π.Ο. του Κ.Π.Ε. Ανατολικού Ολύμπου