Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016

Αντώνης Δ. Μάντζιος : Οι δημοτικές υπηρεσίες υποχρεούνται να ανταποκρίνονται στα αιτήματα των πολιτών. Δεν είναι υπάλληλοι του δημάρχου.

Αντώνης Δ. Μάντζιος : Οι δημοτικές υπηρεσίες υποχρεούνται να ανταποκρίνονται στα αιτήματα των πολιτών. Δεν είναι υπάλληλοι του δημάρχου.
Με αφορμή επιστολή της Εθελοντικής ομάδας με τίτλο " η μικροψυχία του Δήμου Κατερίνης"

Η στάση του δημάρχου Κατερίνης απέναντι στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Εθελοντικής ομάδας είναι ένα σοβαρό ζήτημα.

Ένα άλλο όμως σοβαρό ζήτημα είναι αν οι υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης αρνήθηκαν να απαντήσουν τουλάχιστον, αν όχι να ανταποκριθούν, σε αίτημα της Εθελοντικής ομάδας όσον αφορά τουλάχιστον την ανάγκη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην περιοχή του Χριστουγεννιάτικου Χωριού.

Επειδή στην αίτηση που δημοσιοποιήθηκε δεν αναφέρεται το συγκεκριμένο αίτημα, ούτε δημοσιοποιήθηκε η συνημμένη επιστολή, θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε αν διατυπώθηκε ρητά το αίτημα για την ανάγκη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην περιοχή, και αν ναι με πιο δικαίωμα δημόσια υπηρεσία δεν απάντησε στο αίτημα.

Ανεξάρτητα από αυτό πάντως εν όψει της δημοσιοποίησης του θέματος οφείλουν οι δημοτικές υπηρεσίες και οι υπάλληλοί της ως δημόσιοι υπάλληλοι να επιληφθούν του θέματος και να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία όσων κυκλοφορούν στην περιοχή πριν θρηνήσουμε θύματα.

Και να γνωρίζουν ότι η υποχρέωσή τους να επιλύσουν το πρόβλημα των πολιτών δεν εξαρτάται από τις διαθέσεις του δημάρχου αλλά είναι υπηρεσιακό τους καθήκον.

Αντώνης Δ. Μάντζιος, οικονομολόγος,

πρώην δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης