Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας για την υπόθεση «Καρυπίδης Α.Ε.Ε.Ε»

Συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας για την υπόθεση «Καρυπίδης Α.Ε.Ε.Ε»
«Στηρίζουμε τους εργαζόμενους» δήλωσε ο εκπρόσωπος της βουλεύτριας Ε. Σκούφα
Σε αδιέξοδο οδηγήθηκε η συνάντηση συμφιλίωσης μεταξύ των εργαζομένων και της διεύθυνσης της εταιρείας «Καρυπίδης ΑΕΕΕ». Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εργασίας καθιστά ως αποκλειστικό υπεύθυνο την διοίκηση της εταιρείας και της καταλογίζει αναλγησία εις βάρος των εργαζομένων.

Στη σύσκεψη συμφιλίωσης που είχε γίνει στο Υπουργείο Εργασίας την περασμένη εβδομάδα συμμετείχε εκπρόσωπος από το γραφείο της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα δια μέσω του οποίου δήλωσε πως: Θα συμπαρασταθούμε άμεσα στους εργαζομένους με όλα τα νόμιμα μέσα. Καλούμε το Υπουργείο Εργασίας να δεσμευτεί ότι εάν βρεθεί νέος αγοραστής/επενδυτής, οι σημερινοί εργαζόμενοι θα απασχοληθούν με τους ίδιους τουλάχιστον μισθούς (ή και ανώτερους στη βάση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας), θα καταβληθούν δε όλοι οι οφειλόμενοι μισθοί.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας αναφέρει χαρακτηριστικά ότι οι προσπάθειες ναυάγησαν, με αποκλειστική ευθύνη της εταιρείας, που για μια ακόμα φορά έδειξε την αναλγησία της απέναντι στους εργαζομένους της, οι οποίοι παραμένουν στην ανέχεια, απλήρωτοι για τόσους μήνες.

Σε ό,τι αφορά τις απαιτήσεις της εταιρείας «Καρυπίδης ΑΕΕΕ», το υπουργείο δηλώνει ότι διαθέτει «όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά τους ψευδείς ισχυρισμούς της για το ύψος των χρεών άλλων εταιρειών προς αυτήν και ότι όλα αυτά θα κατατεθούν για έρευνα στις αρμόδιες αρχές».

Το υπουργείο Εργασίας, επισυνάπτει το πρακτικό συμφιλίωσης «για να αποδειχτεί η πλήρης αλήθεια, την οποία για μια ακόμα φορά απεχθάνεται η εταιρεία "Καρυπίδης ΑΕΕΕ"», συμπληρώνοντας ότι με τη στάση του αποδεικνύει ότι η εργοδοτική αυθαιρεσία δεν θα γίνει ανεκτή.