Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Μ. Σκούφα: «Ήλθε η ώρα να μιλάμε με ανοιχτά χαρτιά». Ομιλία της βουλεύτριας ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων (ΒΙΝΤΕΟ)

Μ. Σκούφα: «Ήλθε η ώρα να μιλάμε με ανοιχτά χαρτιά». Ομιλία της βουλεύτριας ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων
Ομιλία της βουλεύτριας ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων

«Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να μιλάμε με ανοιχτά χαρτιά» είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία της στην Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων η βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα με θέμα το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας...

Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Εθνικός Μηχανισμός Συντονισμού, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής, Ρυθμίσεις για την Κοινωνική Αλληλεγγύη και Εφαρμοστικές Διατάξεις, και ζητώντας από την Νέα Δημοκρατία να πει επιτέλους καθαρά τις θέσεις της για την διαπραγμάτευση και τα εργασιακά.


Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ Ν.Δ ΓΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Η κα Σκούφα κατηγόρησε τη Ν.Δ για προπαγάνδα και για επιλεγμένα στοιχεία τα οποία προβάλλει διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα. Η βουλεύτρια αναφέρθηκε στην προπαγάνδα και τον αντιπολιτευτικό λόγο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ότι επί ημερών Κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - ΑΝ.ΕΛΛ. υπάρχει καθεστώς εργασιακής ζούγκλας, ότι κυριαρχούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, ότι αυξήθηκε η ανεργία, όμως ανέφερε, αυτό που δεν λέει η Ν.Δ είναι ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ τα οποία μιλούν, πρώτα από όλα, για ενίσχυση της πλήρους απασχόλησης κατά ποσοστό 45,53% από το σύνολο των δημιουργηθεισών θέσεων εργασίας μέσα στο 2016, έχουμε και ελαφρά ενισχυμένο ισοζύγιο προσλήψεων και αποχωρήσεων σε σχέση με το 2015 και, μάλιστα, το ισοζύγιο του πρώτου ενδεκάμηνου του 2016 κλείνει με 33.254 νέες θέσεις εργασίας παραπάνω σε σχέση με το 2015.

«Όμως, κύριοι της Ν.Δ., επειδή θεωρώ ότι επιλεγμένα προβάλλετε ορισμένα σημεία της πραγματικότητας και όχι ολόκληρη την πραγματικότητα, θα ήθελα, επιτέλους, να ξεκαθαρίσετε στην Ελληνική Βουλή και απέναντι στους Έλληνες πολίτες, ποια είναι η θέση σας για τη διαπραγμάτευση που διεξάγεται σε σχέση με τα εργασιακά, δηλαδή ποια είναι η θέση σας για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Ποια είναι η θέση σας για το δικαίωμα των εργοδοτών για τις ομαδικές απολύσεις ή για το lock-out, γιατί προσωπικά δεν την έχω κατανοήσει και νομίζω ότι την οφείλετε απέναντι σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Επίσης, ποια είναι η θέση σας για το πώς θα εξασφαλίσετε την άμεση μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, που όλοι συμφωνούμε ότι πρέπει να συμβεί και τι προτείνετε ως αντισταθμιστικά μέτρα; Μήπως προτείνετε περισσότερες απολύσεις από το Δημόσιο; Μήπως προτείνετε περισσότερο πετσόκομμα των συντάξεων; Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να μιλάμε με ανοιχτά χαρτιά» υπογράμμισε η κα Σκούφα.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Είμαστε πολύ περήφανοι, πρόσθεσε η βουλεύτρια, Πιερίας, για την εξαγγελία του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, για την τροπολογία που αφορά την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση σε χαμηλοσυνταξιούχους, δηλαδή σε συνταξιούχους που παίρνουν μέχρι και 850 ευρώ σύνταξη. Αυτοί οι συνταξιούχοι ανέρχονται στο ποσοστό του 60,32% στο σύνολο των συνταξιούχων της χώρας και, ακριβώς, το ότι στοχευμένα ενισχύουμε τους χαμηλοσυνταξιούχους δείχνει και το κοινωνικό πρόσημο της συγκεκριμένης Κυβέρνησης με κορμό την Αριστερά.

ΤΟ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ» ΤΗΣ Ν.Δ ΚΑΙ Η «ΤΡΥΠΑ» ΤΟΥ 1 ΔΙΣ

Αντίθετα, ανέφερε η κα Σκούφα, το δικό σας κοινωνικό μέρισμα δεν προέκυψε από το πλεόνασμα του 2013. Αντιθέτως, καταλογίστηκε στον προϋπολογισμό του 2014 και δημιούργησε μια τεράστια τρύπα ενός δημοσιονομικού κενού της τάξης του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ. Αυτή ήταν η ιστορία και το αποτέλεσμα του δικού σας success story, το οποίο, εκτός των άλλων, έφερε την καινούργια Κυβέρνηση απέναντι σε άδεια ταμεία σε όλα τα υπουργεία.