Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

ΑΠΟΦΑΣΗ 85Ης ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Αθήνα 22/6/2016

ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟΑΠΟΦΑΣΗ 85Ης ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Ο κλάδος των εκπαιδευτικών της Π.Ε. από την πρώτη στιγμή της δημοσίευσης της στάθηκε απέναντι στην εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής και παράνομης Υπουργικής Απόφασης για το νέο τύπο σχολείου καθώς και της παράνομης εγκυκλίου που υλοποιεί τους απαράδεκτους περιορισμούς φοίτησης στα ολοήμερα νηπιαγωγεία και δημοτικά.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΝΕΑΝΙΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ "ΚΙΒΩΤΟΣ" Ι. ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ


ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΩΡΑ 20:30
Γιορτή νεολαίας με ζωντανή Ελληνική & ξένη μουσική στην αυλή της Αγίας Άννης. Θα προσφερθούν δωρεάν σουβλάκια και αναψυκτικά στα παιδιά.

3η ΟΛΥΜΠΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΒΟΛΤΑ !

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ: ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ 3η ΟΛΥΜΠΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΒΟΛΤΑ... και προσκαλούμε όλους τους ποδηλάτες-φυσιολάτρες στον ... ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ,ΟΛΥΜΠΟΣ.

Εκδρομή του Συλλόγου Κοκκινοπλιτών Πιερίας ''Ο Όλυμπος''

Εκδρομή του Συλλόγου Κοκκινοπλιτών Πιερίας ''Ο Όλυμπος''Εκδρομή του Συλλόγου Κοκκινοπλιτών Πιερίας ''Ο Όλυμπος''
Μέλη και φίλοι του Συλλόγου Κοκκινοπλιτών επισκέφτηκαν την Κυριακή τον Κοκκινοπλό, συμμετέχοντας στην εκδρομή που διοργάνωσε ο Σύλλογος με σκοπό να αναβιώσει ένα έθιμο που είναι ταυτισμένο με την ιστορία του τόπου μας.Πραγματοποιήθηκε «άνοιγμα» στο εξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου,όπου τελέστηκε Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια προσφέρθηκε στους παρευρισκομένους παραδοσιακός τραχανάς και γάλα που προετοίμασαν με αγάπη και μεράκι μέλη του Συλλόγου μας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ 2016-2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ 2016-2017
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. συζήτησε το θέμα των εγγραφών – μετεγγραφών και με βάση την εμπειρία των προηγούμενων περιόδων οριοθέτησε τις περιόδους εγγραφών- μετεγγραφών των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017 ως ακολούθως.

H Eυανθία Ρεμπούτσικα στην Κατερίνη, συμπράττει με την ορχήστρα ευρωπαϊκής μουσικής του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης

Έργα της γνωστής μουσικοσυνθέτιδας Ευανθίας Ρεμπούτσικα από τις ταινίες «Πολίτικη Κουζίνα» και «Νοτιάς», με την τιμητική συμμετοχή της αγαπημένης δημιουργού, παρουσιάζει το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο του πάρκου της Κατερίνης. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016 και ώρα 21.00, σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

Τα μουσικά έργα της δημοφιλούς δημιουργού θα αποδώσει η ορχήστρα ευρωπαϊκής μουσικής του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, υπό τη διδασκαλία και διεύθυνση του Δημήτρη Καραπινίδη.

ΟΑΕΔ: Στη δημοσιότητα η πρόσκληση για 2.500 προσλήψεις σε hot spot. 40 θέσεις στην Κατερίνη. Από 431 μέχρι 619 ευρώ ο μισθός...

"...Όνειρο ζωής να δουλέψεις σε ένα hotspot για πρόσφυγες με 431 ευρώ για την νεολαία της χώρας μας..."
Τη δημόσια ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για τις 2.500 θέσεις κοινωφελούς εργασίας στα hot spot της χώρας δημοσιοοποίησε ο ΟΑΕΔ. Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση οι αιτήσεις θα γίνονται μόνο µε ηλεκτρονικό τρόπο α̟πό αύριο 24/06/2016 και ώρα 12η µεσηµβρινή έως και 04/07/2016 και ώρα 12η µεσηµβρινή στον διαδικτυακό του του ΟΑΕ∆ www.oaed.gr, χρησιµο̟ποιώντας το σχετικό ̟πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων, εισάγοντας τους κωδικούς ̟πρόσβασης σε αυτή (Ονοµασία Χρήστη και Συνθηµατικό).

Αποστόλου από την Τρίπολη: Πληρωμές 120 εκατ. ευρώ για Leader, ΟΠΑΑΧ, μεταποίηση, Σχέδια Βελτίωσης του προηγούμενου ΠΑΑ


Περισσότερο από 5 ώρες κράτησε ο διάλογος με εκατοντάδες αγρότες και τους φορείς τους στο πλαίσιο ημερίδας που οργάνωσε σήμερα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην Τρίπολη, με κύριο θέμα τις ευκαιρίες του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 - 2020.

Κλιμάκιο της ΛΑΕ Πιερίας στους κερασοπαραγωγούς Ράχης


Την Ράχη Πιερίας και τον συνεταιρισμό κερασοπαραγωγών "Άγιος Λουκάς" επισκέφθηκε κλιμάκιο της ΛΑΕ Πιερίας με τον Θανάση Πετράκο υπεύθυνο αγροτικού της ΛΑΕ, τον συντονιστή της ΛΑΕ Πιερίας, Νίκο Παντελιάδη και τον υπεύθυνο αγροτικού ΛΑΕ Πιερίας Πασχάλη Μπακάλη.

Άρθρο του Χάρη Τζαμακλή για τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο και την Πιερία

Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης ψηφίσθηκε στη Βουλή ο επί μήνες κυοφορούμενος νέος Αναπτυξιακός Νόμος.
Ασφαλώς η νομοθέτηση ενός αναπτυξιακού νόμου από μόνη της δεν αποτελεί πανάκεια για τους επιδιωκόμενους στόχους. Αποτελεί εργαλείο, ο κατάλληλος χειρισμός του οποίου μπορεί να παραγάγει τα επιθυμητά αποτελέσματα σε μεγάλο βαθμό.

Παρουσίαση Βιβλίου Άσης Κιούρα

Παρουσίαση Βιβλίου Άσης Κιούρα
Το Μπαράκι, το βιβλιοχαρτοπωλείο Μολύβι και Χαρτί και οι εκδόσεις Έξη σας προσκαλούν σε μία συνάντηση με τη συγγραφέα Άση Κιούρα με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της βιβλίου "Μια ζωή πολλές στιγμές" στο Μπαράκι (Πλάκα Λιτοχώρου), το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016 και ώρα 19.30.
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με τους αναγνώστες της και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
Πληροφορίες:
Το Μπαράκι 2352022530
Μολύβι και Χαρτί 2351023326

Συγχαρητήριο μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας

Συγχαρητήριο μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας
Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στην αθλήτρια του στίβου, Ελισάβετ Πεσιρίδου, για την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, μετά την εντυπωσιακή κούρσα, που πραγματοποίησε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου στην Πάτρα, τερματίζοντας σε 12.93 στον τελικό των 100 μ. εμπόδια. Εύχομαι από καρδιάς υγεία, δύναμη και καλή επιτυχία τόσο στους Ολυμπιακούς Αγώνες όσο και στο επικείμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Άμστερνταμ.

Από καρδιάς θερμά συγχαρητήρια και στην αθλήτρια, Κατερίνα Δαλάκα, που στέφθηκε πρωταθλήτρια και στα 100μ. και στα 400μ. εμπόδια, που με την επίδοσή της στα 100μ. κέρδισε την παρουσία της στην ομάδα σκυταλοδρομίας των 4χ100 στο Πανευρωπαϊκό του Άμστερνταμ.


Σωματείο Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε.-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Καλούνται όλοι οι συγγενείς και φίλοι των θανόντων μελών του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Πιερίας να παραστούν στην επιμνημόσυνη δέηση η οποία θα τελεστεί την Κυριακή 26 Ιουνίου 2016 στον Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως Κατερίνης. Στη μνήμη των θανόντων και αντί των εξόδων του μνημοσύνου (καφέ κλπ.) το Σωματείο Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. θα καταβάλει χρηματικό ποσό υπέρ των συσσιτίων της Ιεράς Μητροπόλεως.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Καταργούνται 8 δημοτικά και 30 νηπιαγωγεία. Συγχωνεύονται 2 δημοτικά και 44 νηπιαγωγεία

"Στα πλαίσια της ανάπτυξης..."
Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το σχολικό έτος 2016-17 καταργούνται 8 δημοτικά και 30 νηπιαγωγεία, συγχωνεύονται 2 δημοτικά και 44 νηπιαγωγεία, προάγονται 39 δημοτικά και 37 νηπιαγωγεία, υποβιβάζονται 47 δημοτικά και 8 νηπιαγωγεία και ιδρύονται 4 δημοτικά και 1 νηπιαγωγείο
Δείτε εδώ ποια είναι αυτά τα σχολεία...

ΒΡΑΒΕΙΑ-ΑΡΙΣΤΕΙΑ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Δείτε αναλυτικά τα ΒΡΑΒΕΙΑ-ΑΡΙΣΤΕΙΑ του 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ:


Διάκριση για τους μαθητές του 7ου Γυμνασίου


Η εργασία μαθητών του τμήματος Γ4 του 7ου Γυμνασίου με τίτλο :" Η Πιερία από τη σκλαβιά στην απελευθέρωση" με την οποία πήραν μέρος στο 2ο Διαγωνισμό Τοπικής Ιστορίας για μαθήτριες/τές της Γ΄ τάξης Γυμνασίων της Μακεδονίας και της Θράκης : Οι εθνικοί αγώνες των Ελλήνων στη Μακεδονία και τη Θράκη (1821-αρχές 20ού αι.)» που διοργάνωσε το Σωματείο «Οι Φίλοι του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα» και το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, κέρδισε έπαινο. Οι μαθητές που συμμετείχαν στο διαγωνισμό με επιβλέπουσα καθηγήτρια την κ. Ιωάννα Τσαουσίδου είναι οι ακόλουθοι :

Ειδική σήμανση για το νωπό κρέας, τα παρασκευάσματα κρέατος και τα προϊόντα κρέατος βάσει του άρθρου 8 της Aπόφασης της Επιτροπής (ΕΕ) 2015/1500


Για την υπέρβαση ζητημάτων που έχουν ανακύψει με τη σήμανση των σφάγιων σε εφαρμογή του άρθρου 8 της Απόφασης της Επιτροπής (ΕΕ) 2015/1500 «για ορισμένα προστατευτικά μέτρα κατά της οζώδους δερματίτιδας στην Ελλάδα και για την κατάργηση της εκτελεστικής απόφασης (ΕΕ) 2015/1423» και κατόπιν σχετικής εντολής από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάρκο Μπόλαρη, η ειδική σήμανση για το νωπό κρέας, τα παρασκευάσματα κρέατος και τα προϊόντα κρέατος που προέρχονται από τη ζώνη επιβολής περιορισμών έχει ως εξής:

5ο Αντάμωμα Κρητών και Φίλων από τους "Σταυραετούς"

Το 5ο Αντάμωμα Κρητών & Φίλων διοργανώνει το Σάββατο 02 Ιουλίου, στις 20:30 στο δημοτικό σχολείο Ανδρομάχης, ο Σύλλογος Κρητών Ν.Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ».

Νωρίτερα, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση για τους Κρήτες Πεσόντες Μακεδονομάχους Πιερίας και Μακεδονίας 1904 – 1908, στον Iερό Nαό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

Μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης, η πομπή που θα σχηματιστεί θα κατευθυνθεί συνοδεία μουσικών σχημάτων και χορευτικών τμημάτων, στο χώρο του Ανταμώματος, για την έναρξη της εκδήλωσης.


Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΔΙΟΥ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ


Προσκεκλημένη από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσ/νίκης ήταν αυτή τη φορά η Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, για να πλαισιώσει μουσικά το διεθνές συνέδριο που διοργάνωσαν πολυτεχνικές σχολές από όλη την Ευρώπη στη Θεσσαλονίκη και αφορούσε τα νέα υλικά δόμησης κατασκευών.

30 Years REUNION Αποφοίτων 1986 Λυκείων Κατερίνης


ANOIKTH ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΟΥ 1986 ΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ!!! 
30 years BIG REUNION
& BEACH PARTY
ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ 1986 ΛΥΚΕΙΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 
2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 
ΘΑΛΑΣΣΟΠΟΥΛΙΑ - ΠΑΡΑΛΙΑ

ΩΡΑ 20.00ΜΜ 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΕΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Οι εγγραφές στο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ θα γίνονται από 22-06-2016 έως και 30-06-2016, όλες τις εργάσιμες ημέρες και στις ώρες 6.30 μμ – 21.30 μμ, στο κτήριο που στεγάζεται το 5ο Γυμνάσιο Κατερίνης (Ειρήνης 34)
Το σχολείο μας απευθύνεται σε μαθητές άνω των 14 ετών οι οποίοι επιθυμούν να ολοκληρώσουν τον κύκλο σπουδών τους στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση παράλληλα με την πρωινή εργασία τους. Δυνατότητα εγγραφής έχουν και οι άνεργοι με κάρτα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ και οι μητέρες με ανήλικα παιδιά που έχουν ως αποκλειστική τους απασχόληση τα οικιακά.

Η συνέντευξη τύπου του π. βουλευτή και υπεύθυνου Αγροτικού της Λαϊκής Ενότητας κ. Θανάση Πετράκου.

Η συνέντευξη τύπου του π. βουλευτή και υπεύθυνου Αγροτικού της Λαϊκής Ενότητας κ. Θανάση Πετράκου.

Στην Κατερίνη και στα γραφεία της Λαϊκής Ενότητας Πιερίας βρέθηκε ο Θανάσης Πετράκος όπου και παραχώρησε συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των ΜΜΕ.
Δείτε τι μας είπε ο κ. Πετράκος:

Τα ζευγάρια των "16" στο Euro 2016


Δείτε αναλυτικά τα ζευγάρια που προέκυψαν για την φάση των 16 στο EURO: