ΘΕΤΙΚΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΗΝ «ΠΡΩΤΗ» ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝ Λιτοχώρου: Σταθερή αξία στο ποδόσφαιρο της Πιερίας


Σταθερή αξία στον χώρο της Α΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας Πιερίας αποτελεί ο ΑΠΟΛΛΩΝ Λιτοχώρου. Ο σύλλογος διαδραματίζει βασικό ρόλο και το ίδιο θα επιδιώξει και τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν, ακολουθώντας πιστά τους βασικούς άξονες της φιλοσοφίας του, που είναι η στελέχωση κυρίως με γηγενείς παίκτες, η ανάδειξη των ταλέντων της κωμόπολης με τη βοήθεια των πιο έμπειρων ποδοσφαιριστών.

Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς


Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης (www.civilprotection.gr), για αύριο Πέμπτη 5 Αυγούστου 2016, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Την Κυριακή 7 Αυγούστου στο αρχαίο θέατρο Δίου στις 9 το βράδυ . Η ποίηση στο ελληνικό τραγούδι

Στη σκηνή Αλεξάνδρα Γκράβας, Βασίλης Λέκκας και η Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου. 

Η διεθνούς φήμης σοπράνο Αλεξάνδρα Γκράβας, ο Βασίλης Λέκκας και η Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου ενώνουν τις δυνάμεις τους στη σκηνή του αρχαίου θεάτρου Δίου την Κυριακή 7 Αυγούστου στις 9 το βράδυ στο πλαίσιο του 45ου Φεστιβάλ Ολύμπου τραγουδώντας την ελληνική ποίηση. 

Οι συμμαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης 1981 ξανασυναντιούνται


Την Παρασκευή 5 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση αποφοίτων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, 1981.
Η συνάντηση θα γίνει στην ταβέρνα ουζερί του συμμαθητή Πόποτη Κων/νου, "το Απάγγειο", οδός Λαχανά 6, στις 21.30

To Λείψανο του Αγίου Λουκά του ιατρού στην Κατερίνη

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να κάνουμε γνωστό ότι το Λείψανο του Αγίου Λουκά του ιατρού θα τεθεί σε προσκύνηση στην Κατερίνη.

Συγκεκριμένα, το Λείψανο του Αγίου Λουκά θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού Καλλιθέας Κατερίνης από 8-14 Αυγούστου.

Κατά την παραμονή του ιερού λειψάνου στην Ενορία της Καλλιθέας θα τελούνται καθημερινά η θεία λειτουργία, η Παράκληση της Παναγίας και άλλες ιερές ακολουθίες.


Αφιέρωμα της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ" στα εξωκλήσια της Ελληνικής υπαίθρου. (ΦΩΤΟ)

Αφιέρωμα της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ" στα εξωκλήσια της Ελληνικής υπαίθρου. (ΦΩΤΟ)

Ελληνικά εξωκλήσια, σημεία ανάμνησης και παρηγοριάς, στη μέση του πουθενά, χτισμένα μετά από ένα όνειρο που είδε κάποιος, από ένα τάμα που έκανε κάποιος άλλος για να βρει την υγειά του αυτός ή η οικογένεια του ή σαν σημείο μνήμης της απώλειας κάποιου αγαπημένου προσώπου.
Χτισμένα τα πιο πολλά, με κόπο και από το υστέρημα των ανθρώπων, και πάντα στο μυαλό μας η εικόνα της γριούλας που το περιποιείται και ανάβει τα κεριά του.
Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" ξεκινάει σήμερα και σας παρουσιάζει τα εξωκλήσια της πατρίδας μας.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ | ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ | ΑΓΙΟΝΕΡΙ ΔΙΟΥ |21:00


ΤΟ ΔΙΟΝ ΣΤΗ Ν. ΥΟΡΚΗ- Δ. ΠΑΝΤΕΡΜΑΛΗΣ | Η ΠΑΛΑΙΟΛΙΘΙΚΗ ΕΠΟΧΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ-E. ALEXANDRESCU

Με δύο σπουδαίες αρχαιολογικές ομιλίες στο Αγιονέρι του Δίου συνεχίζεται το πρόγραμμα του 45ου Φεστιβάλ Ολύμπου, την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016 στις 9 το βράδυ.

ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΙΣ 15ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΗΝ Ι.Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ


Άρχισε και στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος η τέλεση των Παρακλητικών Κανόνων στην Υπεραγία Θεοτόκο.
Το απόγευμα της Δευτέρας 1 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος μετέβη στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Κατερίνης, στο προαύλιο του οποίου υπάρχει το «θρονί» της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας, όπου και χοροστάτησε στον Μικρό Παρακλητικό Κανόνα.