Τρίτη 25 Απριλίου 2017

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΣΚΙΦ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΜΕ 2 ΜΕΤΑΛΛΙΑ 6ος ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ Ο Ν.Ο.ΚΑΤ.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΣΚΙΦ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΜΕ 2 ΜΕΤΑΛΛΙΑ 6ος ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ Ο Ν.Ο.ΚΑΤ.
Με μεγάλη επιτυχία έγινε τη Κυριακή το 83ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Εφήβων-Νεανίδων, Νέων και Ανδρών-Γυναικών που πραγματοποιήθηκε 20-23 Απριλίου στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο στο Σχινιά, με μεγάλο ενδιαφέρον, και υψηλό ανταγωνισμό, αφού στους πάνω από 450 αθλητές που συμμετείχαν, ήταν σχεδόν όλοι οι Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιοι πρωταθλητές κωπηλασίας, εκπροσωπώντας τους συλλόγους τους.



Το τέλος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος βρήκε το Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης να πανηγυρίζει την κατάκτηση της πρώτης θέσης και του κυπέλλου στο αγώνισμα του σκιφ γυναικών, από την Κατερίνα Νικολαΐδου. Η Νικολαΐδου που από το 2008 έχει κατακτήσει το κύπελλο στο αγώνισμα του σκιφ σε όλες τις κατηγορίες (κορασίδων ,νεανίδων, ελαφρών βαρών και γυναικών), μετά την περσινή απουσία της από το πανελλήνιο Πρωτάθλημα, λόγω αγωνιστικών υποχρεώσεων με την Εθνική Ομάδα, επέστρεψε φέτος για να επιβεβαιώσει την κυριαρχία της στο συγκεκριμένο αγώνισμα, σε ένα αγώνα που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των θεατών καθώς συμμετείχαν οι δυο κορυφαίες κωπηλάτριες Κατερίνα Νικολαΐδου(Ν.Ο.ΚΑΤ) και Σοφία Ασουμανάκη(Ε.Ν.Ο.Α.) (που τον περασμένο Αυγουστο είχαν κατακτήσει μαζί ως πλήρωμα την 4η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο) με την Νικολαΐδου τελικά να τερματίζει στην 1η θέση και την Ασουμανάκη να ακολουθεί στη 2η. Την απονομή των επάθλων στο σκιφ γυναικών έκανε η Ολυμπιονίκης κωπηλασίας Τόνια Σβάιερ που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988,1992 και 1996.


Ο Ν.Ο.ΚΑΤ. κατέκτησε ακόμη ένα χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα της δικώπου άνευ πηδαλιούχου Ανδρών με τους Καραμήτρο Θωμά και Ζέρβα Ειρηναίο σε αυτή τη διοργάνωση. Συνολικά η ομάδα των 23 κωπηλατών και κωπηλατριών που πήρε μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα υπό την καθοδήγηση των προπονητών του τμήματος Γιώργου Μπικογιάννη και Κατερίνας Φυτοπούλου, είχε πολύ ικανοποιητική εμφάνιση, καταφέρνοντας να δώσει το παρόν σε 12 τελικούς αγωνισμάτων από τα 14 στα οποία συμμετείχε και να βελτιώσει κατά μια, τη θέση του Ν.Ο.ΚΑΤ στην Πανελλήνια κατάταξη στις μεγάλες κατηγορίες, φέρνοντάς τον στην 6η θέση στη βαθμολογία.


Αναλυτικά τα αποτελέσματα για το Ν.Ο.ΚΑΤ. έχουν ως εξής:

• Το χρυσό μετάλλιο και το κύπελλο στο αγώνισμα του σκιφ γυναικών κατέκτησε η Κατερίνα Νικολαΐδου.

• Το χάλκινο μετάλλιο κρέμασαν στο στήθος τους οι αθλητές Καραμήτρος Θωμάς και Ζέρβας Ειρηναίος στο αγώνισμα της δικώπου άνευ πηδαλιούχου (2-) ανδρών.

• Στην 4η θέση του τελικού του αγωνίσματος της τετρακώπου άνευ πηδαλιούχου (4-) ανδρών τερμάτισε το πλήρωμα του Ν.Ο.ΚΑΤ. αποτελούμενο από τους Καραμήτρο Θωμά, Ζέρβα Ειρηναίο, Χατζησαββίδη Χρήστο και Ζαβαντία Κωνσταντίνο.

• στην 5η θέση του τελικού του αγωνίσματος σκιφ γυναικών ελαφρών βαρών τερμάτισε η Νικολαΐδου Δέσποινα, καθώς και οι Καραμήτρος Θωμάς και Ζέρβας Ειρηναίος στο αγώνισμα της δικώπου άνευ πηδαλιούχου (2-) νέων ανδρών, ενώ

• στην 6η θέση τερμάτισαν οι Νικολαΐδου Δέσποινα και Δανά Ζωή στον τελικό της δικώπου γυναικών και οι Μαχαιρίδης Κυριάκος και Ζαβαντίας Κωνσταντίνος στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών.

Στη κατηγορία Εφήβων- Νεανίδων ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης συμμετείχε με μια πολύ «νεαρή» ομάδα αποτελούμενη από αθλητές κατηγορίας παίδων-κορασίδων που δοκίμασαν τις δυνάμεις τους στη μεγαλύτερη κατηγορία, αποκομίζοντας σημαντική εμπειρία, δίνοντας πολύ θετικά δείγματα ενόψει του Πανελληνίου Πρωταθλήματος παίδων –κορασίδων τον Ιούλιο.

Στην 5η θέση του τελικού της τετρακώπου νεανίδων τερμάτισαν οι Κυριακίδου Κωνσταντίνα, Δανά Ζωή, Κούρτη Κατερίνα και Τσαρούχα Μαρία καθώς και οι Μαχαιρίδης Κυριάκος, Ζαβαντίας Κωνσταντίνος, Τσιαλός Δημήτρης, Γραμματόσης Νίκος και Μπούφτας Μανώλης (π) στον τελικό της τετρακώπου με πηδαλιούχο Εφήβων, και ο Χατζησαββίδης Χρήστος στο σκιφ εφήβων. Την 6η θέση στον τελικό του αγωνίσματος του διπλού σκιφ εφήβων κατέλαβε το πλήρωμα των, Νάστου Σωτήρη και Καριπίδη Σάββα, ενώ την ίδια θέση (6η) κατέλαβε και το πλήρωμα της τετρακώπου άνευ πηδαλιούχου εφήβων με τους Μπούφτα Μανώλη, Ζιώγα Κωνσταντίνο, Κετσιτζόγλου Κωνσταντίνο, Καλαμπάκα Νίκο. Παρά την αγωνιστικότητά τους δεν κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό του διπλού σκιφ νεανίδων οι κορασίδες Καλαϊτζίδου Αναστασία και Μαρέτη Βασιλική που τερμάτισαν 3ες στο μικρό τελικό καταλαμβάνοντας την 9η θέση στην κατάταξη, καθώς και ο Τσαχουρίδης Σεραφείμ που τερμάτισε 5ος στον μικρό τελικό του σκιφ Εφήβων και κατατάχθηκε στην 11η θέση, ενώ η κορασίδα Κωστοπούλου Κατερίνα, δεν κατάφερε να περάσει στην δωδεκάδα του σκιφ νεανίδων.

Ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης Κώστας Καρυώτης που ήταν ο αρχηγός της αποστολής του Ν.Ο.ΚΑΤ στο Σχινιά, συνεχάρη εκ μέρους της Διοίκησης τους αθλητές και τους προπονητές τους, για την πολύ καλή συνολική εμφάνιση, στην Α΄ Φάση του 83ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος και τους ευχήθηκε υγεία και καλή συνέχεια στη προσπάθειά τους, για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στο Πανελλήνιο Πρωταθλημα της κατηγορίας Παίδων Κορασίδων που θα γίνει τον Ιούλιο στην Καστοριά.

Ο Έφορος Δημ.Σχέσεων του Ν.Ο.ΚΑΤ. Κώστας Σακκάς