Κυριακή, 30 Απριλίου 2017

AN H ΑΡΚΟΥΔΑ ΠΕΙΣΜΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΙ… (BINTEO-ΦΩΤΟ)

AN H ΑΡΚΟΥΔΑ ΠΕΙΣΜΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΙ… (BINTEO-ΦΩΤΟ)
O Ιμπραήμ Σεντέφ που είναι αντιδήμαρχος στα Σούρμενα της Τραπεζούντας , αγωνίζεται να γλυτώσει τα μελίσσια που από τις αρκούδες που τα κυνηγάνε. Ο Σεντέφ δοκίμασε διάφορους τρόπους και έβαλε ακόμη και ατσάλινο κλουβί πάνω σε μπετόν για να γλυτώσει τα μελίσσια από την αρκούδα, αλλά και αυτή η προσπάθεια δεν απέφερε αποτέλεσμα. Η αρκούδα έσκαψε το χώμα κάτω από το κλουβί, έσπασε το τσιμέντο, πήρε τις κερήθρες και απομακρύνθηκε. Αυτά που έκανε η αρκούδα για να φτάσει στις κερήθρες καταγράφηκαν σε κάμερα ασφαλείας.


Ο αντιδήμαρχος Σούρμενων και γεωπόνος Ιμπραήμ Σεντέφ είναι κάτοικος της Γενιαϊ συνοικίας. Στον κήπος τσαγιού που διαθέτει, όταν πέρσι επιτέθηκαν αρκούδες που του διέλυσαν 30 κερήθρες, τρώγοντας το μέλι και του προκάλεσαν περίπου 60 χιλιάδες λίρες ζημιά, άρχισε να ψάχνει τρόπο να βρει λύση. Αρχικά περιέφραξε περιφερειακά τον φράχτη με σύρμα, αλλά και γενικά για να δει τι συμβαίνει, τοποθέτησε κάμερες ασφαλείας για να καταγράψει και τις αρκούδες.


Ο Ιμπραήμ άφησε εκτός του κλωβού μέλι, ψωμί και φρούτα, νομίζοντας πως η αρκούδα δεν θα επιτίθονταν στα μελίσσια αλλά έκανε λάθος. Η αρκούδα έφαγε τα φαγητά, αλλά δεν αρκέσθηκε σε αυτό, δοκίμασε κάθε τρόπο για να φτάσει στα μελίσσια, ανέτρεψε το ατσαλένιο κλουβί και πάλι πέτυχε να φτάσει στα μελίσσια. Τότε ο Σεντέφ για να εμποδίσει την ανατροπή του ατσάλινου κλωβού, έριξε μπετόν και πάνω του στερεώνοντας έτσι το κάτω μέρος του.


Αλλά παρόλα αυτά πάλι δεν μπόρεσε να εμποδίσει την αρκούδα να φτάσει στα μελίσσια. Η αρκούδα βράδυ μπήκε πάλι στον μπαχτσέ, ενώ όταν αντιλήφθηκε πως δεν μπορούσε να ανατρέψει τον κλωβό, κατέβαλε προσπάθεια για να ανοίξει με τα νύχια της το χώμα που βρισκόταν κάτω από τον κλωβό. Σχημάτισε λάκκο γύρω από τον κλωβό , έσπασε με τα νύχια της το μπετόν που ήταν στην βάση του και έτσι έφτασε πάλι στο μέλι.