Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Συνάντηση με τον Αν. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κτηνοτρόφων – Αιγοπροβατοτρόφων Πιερίας,

Συνάντηση με τον Αν. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κτηνοτρόφων – Αιγοπροβατοτρόφων Πιερίας,
Οι προτάσεις των Αιγοπροβατοτρόφων της Πιερίας προς τον κ. Τσιρώνη
Μια σειρά από σοβαρά θέματα που απασχολούν τους αιγοπροβατοτρόφους της Πιερίας τέθηκαν στον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γ. Τσιρώνη, από μέλη της Διοίκησης του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κτηνοτρόφων – Αιγοπροβατοτρόφων Πιερίας, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν το περασμένο Σάββατο στο Δημαρχείο της Κατερίνης.

Στη συνάντηση, από την πλευρά του Συνεταιρισμού συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Κώστα Ανθόπουλος, το μέλος του Δ.Σ. κ. Σωτήρης Μποταϊτης και ο Νομικός Σύμβουλος του Συνεταιρισμού κ. Αθανάσιος Λιακόπουλος. Επίσης, παραβρέθηκαν οι τρεις Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Πιερία και κομματικά στελέχη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης μεταφέρθηκαν προς τον Αναπληρωτή Υπουργό ζητήματα που απασχολούν τον κτηνοτροφικό κλάδο , καθώς και προτάσεις, η επίλυση των οποίων θα έδινε λύσεις σε πολλά προβλήματα των κτηνοτρόφων.


Τα οχτώ αιτήματα – προτάσεις που τέθηκαν είναι τα εξής:

1. Επιδότηση στην παραγωγή και όχι ανά ζώο, μια πρακτική που θα δημιουργήσει νέες παραγωγικές δυνάμεις στη χώρα μας.

2. Μείωση της φορολογίας σε ποσοστό 20%

3. Διενέργεια απαιτούμενων ελέγχων στο ισοζύγιο του γάλακτος και εντατικοποίηση των ελέγχων για το έλεγχο εισαγόμενο γάλακτος.

4. Εξισορρόπηση Φ.Π.Α. –Φ.Π.Α. 13% στον παραγωγό και στον μεταπωλητή στο κρέας.

5. Ανώτατο όριο ασφαλιστικών εισφορών 250 ευρώ μηνιαίως.

6. Αλλαγή της κάλυψης αδειοδότησης στις κτηνοτροφικές μονάδες(π.χ. οι κτηνοτροφικές μονάδες έχούν κάλυψη 10% , ενώ οι αγροτικές αποθήκες 30%)

7. Πολυδυμία- Παραγωγή γάλακτος με στοιχεία από ΕΛΟΓΑΚ. Ελεγκτές εφορίας, Γενική γραμματεία να μην λαμβάνουν υπόψιν τους στοιχεία από ιδιωτικές εταιρίες.

8. Φωτογραφικές προκηρύξεις ενισχύσεων Συνεταιρισμών, οι οποίες έχουν λανθασμένη λογική και δεν επιτρέπουν στους υγιείς συνεταιρισμούς να ενταχθούν και να απορροφήσουν προγράμματα ανάπτυξης 2014 -2020(γενετικοί πόροι στην κτηνοτροφία).

Να σημειωθεί ότι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Κτηνοτρόφων – Αιγοπροβατοτρόφων Πιερίας έχει έντονη παρουσία τα τελευταία χρόνια, συνάπτει συμβόλαια πώλησης γάλακτος με βιομηχανίες, έχει προχωρήσει στην ίδρυση κτηνιατρικού γραφείου παραγωγικών ζώων και έχει μεγάλο ετήσιο κύκλο εργασιών, ανταποκρινόμενος απόλυτα στον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε. Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κτηνοτρόφων – Αιγοπροβατοτρόφων Πιερίας κ. Κώστας Ανθόπουλος, απευθυνόμενος προς τον Αναπληρωτή Υπουργό και τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας τόνισε πως «οι κτηνοτρόφοι και γενικότερα οι παραγωγικοί κλάδοι μπορούν να συμβάλουν στην ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας μας. Άλλωστε, οι περισσότερες προτάσεις που καταθέσαμε προς τον αναπληρωτή Υπουργό δεν έχουν κάποιο κόστος για τον κρατικό κορβανά».