Κυριακή, 30 Απριλίου 2017

ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ Ο ΛΟΓΟΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ HOT – SPOT ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΜΗΛΙΑ

ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ Ο ΛΟΓΟΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ HOT – SPOT ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΜΗΛΙΑ
Του Σαββίδη Παναγιώτη

Κάποιοι προσπαθούν να αδράξουν την ευκαιρία και θέλουν να δημιουργήσουν θέμα, καλύπτοντας πίσω από την ταμπέλα κάτοικοι Κάτω Μηλιάς και με έωλα επιχειρήματα εναντιώνονται στην προσωρινή φιλοξενία προσφύγων - μεταναστών μέσο του HOT - SPOT.

Kαταρχάς οι πρώτοι άνθρωποι που δεν θέλουν να βρίσκονται εκεί είναι οι ίδιοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, που η πολιτική της Ε.Ε.

με απόφαση που συμφώνησε και η συγκυβέρνηση ( ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ) τους εγκλώβισε στην Ελλάδα.

Αν κάτι πρέπει να κάνουν οι κάτοικοι της Κάτω Μηλιάς και όχι μόνο, όλος ο νομός , οι φορείς του, το οργανωμένο λαϊκό κίνημα, είναι να αντιταχτούν σε αυτή την απόφυση και να απαιτήσουν να αφήσουν τους πρόσφυγες και μετανάστες να πάνε στις χώρες προτιμήσεις τους.

Ο πολιτισμός μας που τόσοι τον αναφέρουν σαν παράδειγμα που θα αλλοιωθεί δήθεν από τους πρόσφυγες και μετανάστες, αλλοιώνεται από την καχυποψία, τον φόβο, την άγνοια και όχι την λαϊκή αλληλεγγύη που πρέπει να δείξουμε σε αυτούς του ανθρώπους. Μόνο τότε εξυψώνεται ο πολιτισμός μας και είναι συνεπής με την ιστορία του. Ποτέ οι φωνές υστερίας, μισαλλοδοξίας, ξενοφοβίας και ρατσισμού ήταν στοιχειό του πολιτισμού μας.

Οι άνθρωποι αυτοί είναι τυραννισμένοι, έφτασαν ως εδώ γιατί ο θάνατος και ο πόλεμος τους θέριζε, θύματα των ιμπεριαλιστικών διενέξεων και ανταγωνισμών ( ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε. – ΡΩΣΙΑ κ.α.), για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στις νέες ενεργειακές πηγές και δρόμοι μεταφοράς τους.

Δεν ήρθαν θαλασσοπνιγμένοι με τα παιδιά τους για να υλοποιήσουν κάποιο άνομο σχέδιο ισλαμοποιήσης της χώρας. Αυτά τα σαθρά επιχειρήματα προωθούν οι φασίστες και οι ναζί της << χρυσής αυγής >> και δεν πρέπει να τσιμπάει ο λαός στην ρατσιστική αυτή ρητορεία.

Ξεσηκωμός να υπάρξει για της πολιτικές φτωχοποίησης του λάου, της πολιτικές της Ε.Ε., του κεφαλαίου και να μην γίνεται αιτία αυτό για εκμετάλλευση από κάποιους, προσανατολίζοντας τον λαϊκό θυμό και οργή στον πιο αδύναμο που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που αφέθηκαν κυριολεκτικά στην τύχη εδώ και ένα χρόνο με βαριές ευθύνες της απάνθρωπης πολιτικής για αυτούς από την συγκυβέρνηση ( ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ).

Ο κόσμος χάνει της δουλειές του και μένει άνεργος, αυτοί που εργάζονται κακοαμοίβονται, ο μικρομεσαίος αγρότης και κτηνοτρόφος ξεκληρίζεται, οι μικροί επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι, καταστηματάρχες κατεβάζουν ρολά, οι συνταξιούχοι βλέπουν της συντάξεις να εξαερώνονται, οι νέοι και οι γυναίκες είναι τα πρώτα θύματα της ανεργίας και όλα αυτά απόρροια των πολιτικών κυρίως των τελευταίων 7 χρόνων, πολιτικές διεξόδου από την οικονομική κρίση υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων, των μονοπωλίων και αντί να ξεσηκωθούμε ενάντια σε αυτούς που ρημάζουν της ζωές μας για να αυγατίσουν τα κέρδη των λίγων, κάποιοι σπέρνουν το δηλητήριο του ρατσισμού και της διχόνοιας δείχνοντας τους φτωχούς πρόσφυγες και μετανάστες ότι είναι το πρόβλημα.

Σε αυτή την παγίδα που στήνουν κάποιοι δεν πρέπει να πέσει κανείς, είναι ύπουλη και αυτοί που προσανατολίζουν εκεί τον κόσμο βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία από το σύστημα όπως οι ναζί της << χρυσής αυγής >>.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Αυτοί που καταδικάζουν τους λαούς να ζουν στην φτώχεια, την ανασφάλεια και αβεβαιότητα, με τον Ελληνικό λαό να είναι από τα πρώτα θύματα, είναι οι ίδιοι που για τα συμφέροντα των μονοπωλίων και των καπιταλιστών μακελεύουν τους λαούς ελέω της οικονομικής κρίσης, για να χαράξουν νέες ζώνες επιρροής, για το ποιος θα ελέγχει της νέες ενεργειακές πηγές και δρόμους μεταφορά τους.

Τα μονοπώλια και οι καπιταλιστές ιμπεριαλιστικών χωρών κονταροχτύπιουνται, από κοντά και οι περιφερειακές αστικές τάξεις όπως Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας κ.α., μαζί και η Ελληνική αστική τάξη να διεκδικούν μερίδια για λογαριασμό τους και αναβάθμιση των γεωστρατηγικών τους ρόλων μέσο του ΝΑΤΟ και άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών.

Αυτή η τυχοδιωκτική ιμπεριαλιστική πολιτική είναι αδιέξοδη για τους λαούς και ανάβει το φυτίλι του πολέμου με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου και όχι μόνο.

Σε αυτή την κατεύθυνση να φωνάξουμε και να αγωνιστούμε ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που δημιουργεί πρόσφυγες - μετανάστες, ενάντια στις πολιτικές εξαθλίωσης και φτωχοποίησης του λαού για να μπει το κεφαλαίο σε νέο κύκλο κερδοφορίας, αλληλεγγύη σε προσφυγές και μετανάστες να παλέψουμε για τον απεγκλωβισμέ τους από την Ελλάδα, ενάντια στον εθνικισμό, της φωνές μισαλλοδοξίας και ξενοφοβίας.

Κοινός είναι ο αγώνας του Ελληνικού λαού με τους πρόσφυγες και μετανάστες, με όλους τους ξένους εργάτες ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό που ρημάζουν της ζωές των λαών για να ευημερήσουν τα κέρδη των λίγων.

Σε αυτή την κατεύθυνση δίνουμε την μάχη, αυτός ο αγώνας είναι δίκαιος, γιατί η βαρβαρότητα του καπιταλισμού που δημιουργεί φτώχιες, δυστυχίες, εξαθλίωση και πολέμους δεν μπορεί να είναι το μέλλον των λαών.

Σαββίδης Παναγιώτης