Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017

ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕΤΡΑΜΕ ΚΥΡΙΑ ΣΚΟΥΦΑ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ ΤΟ ΛΙΒΑΝΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΤΕ...

ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΣΥΡΙΖΑ
Μνημείο εμπαιγμού κοροϊδίας και υποκρισίας από τον ΣΥΡΙΖΑ στην συζήτηση συνεδρίασης στην βουλή για τον εξωδικαστικό μηχανισμό στήριξης οφειλών επιχειρήσεων, που πρόκειται για προαπαιτούμενο του κουαρτέτου, των θεσμών ( Ε.Ε. – ΔΝΤ – ΕΚΤ – EMS ).


Προαπαιτούμενο πλάι στην αντιμετώπιση των << κόκκινων >> δανείων, που αξιώνει το κεφάλαιο για της μεγάλες επιχειρήσεις που θεωρεί ανταγωνιστικές αυτό τον << εξωδικαστικό μηχανισμό >>, ώστε με μικρότερο κόστος, οι μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις να ρυθμίσου χρέη τους σε ιδιώτες, τράπεζες, δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι αυτοαπασχολούμενοι, καταστηματάρχες, να πάνε στον πάτο του ωκεανού του καπιταλιστικού ανταγωνισμού, που το λουκέτο πάει σύννεφο καθημερινά και η ασφυξία της καπιταλιστικής αγοράς και του αδυσώπητου ανταγωνισμού με της μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις, πολυεθνικές, μονοπώλια, διαγράφει ζοφερό το μέλλον των μικρομεσαίων, αυτοαπασχολούμενων, μικροβιοτεχνών, καταστηματαρχών, επαγγελματιών.

Σε αυτή την συνεδρίαση τοποθετήθηκε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μπέττυ Σκούφα που υπεραμύνθηκε του νομοσχεδίου κάνοντας και λογοπαίγνια με την θέση του ΚΚΕ που έχασε δήθεν το μέτρημα η κυρία Σκούφα, για το πόσες φορές είπε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ << επιχειρηματικοί όμιλοι >>.

Και εμείς μετράμε κυρία Σκούφα πόσες φορές αποφεύγεται σαν τον << διάολο το λιβάνι >> και δεν λέτε << μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι >> , << καπιταλιστικές επιχειρήσεις >>, << μονοπώλια >> και όλοι στον << αριστερό >> ΣΥΡΙΖΑ.

Και σίγουρα έχουμε άλλη αντίληψη και ορίζουμε διαφορετικά τα πράγματα για τα εργατικά – λαϊκά συμφέροντα, γιατί η δικιά σας πολιτική είναι εχθρική για λαϊκά συμφέροντα -δικαιώματα, που τα υπονομεύεται με τα << μνημόνια >> που φέρατε, αφού στηρίζεται την πολιτική σας, την διέξοδο από την οικονομική κρίση προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων, των μονοπωλίων και είναι προϋπόθεση το τσάκισμα των εργατικών – λαϊκών - κοινωνικών δικαιωμάτων.

Αυτή την στρατηγική υπηρετούν όλα τα << μνημόνια >> και όλα τα αστικά, μικροαστικά, οπορτουνιστικά κόμματα, μέχρι και οι ναζί της << χρυσής αυγής >>, στρατηγική που απαιτεί για την μακροημέρευση του καπιταλισμού, ενταφιασμένα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα.

Καταλάβατε κυρία Σκούφα ? Τα επινίκια τα πήρατε πάλι από τους βιομηχάνους μέσο << ΙΟΒΕ >> για το τέταρτο << μνημόνιο >> που φέρνετε. Άξιος ο μισθός σας μπράβο….


Σαββίδης Παναγιώτης