Τρίτη 30 Μαΐου 2017

«Ενεργοποιούμαι, σχεδιάζω και δρω για το περιβάλλον»

«Ενεργοποιούμαι, σχεδιάζω και δρω για το περιβάλλον»
Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου, ως κομβικός συνεργάτης του Εθνικού Θεματικού Δικτύου που συντονίζει το Κ.Π.Ε. Έδεσσας-Γιαννιτσών : «Απορρίμματα: τα χρήσιμα …άχρηστα» υλοποίησε σε συνεργασία με το τελευταίο...

την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπ/σης Πιερίας, Αμανατίδου Μαργαρίτα και την Υπεύθυνη Καινοτόμων Δράσεων Β/θμιας Εκπ/σης Πιερίας, Παππά Μυράντα, επιμορφωτική ημερίδα για εκπαιδευτικούς. Το θέμα της ημερίδας ήταν :«Ενεργοποιούμαι, σχεδιάζω και δρω για το περιβάλλον» και την παρακολούθησαν τριάντα οχτώ (38) εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας.

Οι εργασίες της ημερίδας πραγματοποιήθηκαν στο 17ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης, τη Δευτέρα 22 Μαΐου 2017 από τις 16:15 έως τις 20:30.

Στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση και η ενεργοποίηση των εκπαιδευτικών ως προς τη μείωση, επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση συσκευασιών, ως προς το σχεδιασμό σχετικών δράσεων και η εμπλοκή τους σε εξειδικευμένες κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά.

Περιελάμβανε θεωρητικές εισηγήσεις που αφορούν στο εθνικό θεματικό δίκτυο και την καινοτόμα δράση του ΚΠΕ Έδεσσας για τη μείωση της πλαστικής σακούλας, εισήγηση σχετική με την ανακύκλωση στην Κατερίνη, ενημέρωση για τα ανακυκλώσιμα των «μπλε κάδων» που περνούν από τα χέρια μας καθώς επίσης και βιωματικά εργαστήρια κατασκευών από ανακυκλώσιμα υλικά.

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή, τη συνεργασία και τις ενδιαφέρουσες και πολύ χρήσιμες εισηγήσεις τους την Π.Ο. του Κ.Π.Ε. Έδεσσας-Γιαννιτσών, τον κο Οσιπίδη Δημήτρη - Ιδιοκτήτη της Ecosip (Κέντρου Διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών Πιερίας) και την κα Ελευθεριάδου Ροδή- Αντιδήμαρχο καθαριότητας του Δήμου Κατερίνης, την κα Τομπάκογλου Φωτεινή, Γιαννίκη Στέλλα και Τσιγκάνου Κατερίνα για τα πολύ όμορφα εργαστήριά τους και τον κο Νταπώση Γιώργο (Πανμεταλλική Πιερίας) που πρόθυμα μάς πρόσφερε υλικά για την πραγματοποίηση των εργαστηρίων της ημερίδας μας.

Η συγκεκριμένη ημερίδα «έκλεισε» τον κύκλο των επιμορφώσεων του Κ.Π.Ε. Ανατολικού Ολύμπου για τη σχολική χρονιά 2016-2017 και για τους εκπαιδευτικούς της Πιερίας. Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν, συνεργάστηκαν και πρόσφεραν τη βοήθειά τους σε όλες μας τις προσπάθειες ευχόμενοι «Καλό Καλοκαίρι» .

Η Π.Ο. του Κ.Π.Ε. Ανατολικού Ολύμπου