Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΡΩΜΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ)

Του Σαββίδη Παναγιώτη
Νέο σκληρό πακέτο αντεργατικών – αντιλαϊκών μέτρων συμφώνησε με την Ε.Ε., το ΔΝΤ, την ΕΚΤ κα τον μηχανισμό EMS, το γνωστό ( κουαρτέτο ) η ( Θεσμοί) η συγκυβέρνηση ( ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ). 


Πρόκειται ουσιαστικά για ένα τέταρτο μνημόνιο με επαχθές μέτρα για τον λαό, που χαιρέτησαν πρώτοι οι βιομήχανοι μέσο του ( ΙΟΒΕ ), που μαζί με την συγκυβέρνηση ( ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ) συμμετέχουν στην τρομοκράτηση και τον εκβιασμό του λαού, για να αποδεχτεί αδιαμαρτύρητα την νέα σφαγή του.

Η νέα επώδυνη συμφωνία για τον λαό, συνοδεύεται και με τα ανάλογα επιχειρήματα εξωραϊσμού της, όπως ότι πρόκειται για εξιτήριο από τα μνημόνια  και από την οικονομική κρίση και ότι αποτελεί συμφωνία, που μαζί με της προηγούμενες θα ανακάμψουν την οικονομία, δηλαδή τα κέρδη των μεγάλων καπιταλιστικών επιχειρήσεων, των μονοπωλίων.

Η νέα συμφωνία περιέχει μπαράζ αντεργατικών – αντιλαϊκών ρυθμίσεων που υπονομεύουν ακόμα περισσότερο το λαϊκό εισόδημα, θα πετσοκόψει και άλλο συντάξεις, κοινωνικές παροχές, θα προωθήσει ταχύρυθμα ιδιωτικοποιήσεις όπως της λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ, αλλά θα σπρώξει και αναδιαρθρώσεις που θέλει διαχρονικά το κεφάλαιο όπως την κατάργηση όλων των Κυριακάτικων αργιών, κ.α.

Τα λεγόμενα αντίμετρα είναι άλλη μια απάτη της συγκυβέρνησης ( ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ), όπως το παράλληλο πρόγραμμα ) πριν 2 χρόνια, που δεν μπορούν ούτε το χάπι να χρυσώσουν και έχουν τον χαρακτήρα αναδιανομής από τους φτωχούς, στους πιο εξαθλιωμένους. Άσε που σε κάποιες περιπτώσεις τα λεγόμενα  αντίμετρα  ευνοούν επιχειρηματικούς ομίλους.

Ο ταξικός χαρακτήρας των μέτρων είναι δεδομένος, είναι μέτρα υπέρ των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, των μονοπωλίων, που δημιουργούν της προϋποθέσεις για αυξανόμενη κερδοφορία του και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας τους, μέσα από την υποτίμηση της τιμής της εργατικής δύναμης, μέσα από την συνολικότερη υπονόμευση εργασιακών, λαϊκών, κοινωνικών δικαιωμάτων. Επίσης τα μετρά ευνοούν και ανοίγουν νέα πεδία δράσης για κερδοφορία για το κεφάλαιο, μέσα από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας που απαξιώνουν συνεχώς και εσκεμμένα.

Στη παραπάνω στρατηγική ομονοούν όλα τα αστικά, μικροαστικά, οπορτουνιστικά κόμματα, παρόλα της όποιες διαφορές σε θέματα τακτικής, αλλά συμπλέουν στους στόχους που είναι στόχοι προσαρμοσμένοι στις ανάγκες του κεφαλαίου για την αναπαραγωγή του.

Τα μέτρα αυτά που είναι χωρίς ημερομηνία λήξης δεν θα σταματήσουν με την λαϊκή αναμονή, που καλλιεργεί με προπαγανδιστικά τρυκ η συγκυβέρνηση ( ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ).

Ο λαός δεν έχει να κερδίσει τίποτα παρακολουθώντας τα ψέματα του ΣΤΡΙΖΑ μαζί με τους ΑΝΕΛ, αλλά και από όλους αυτούς που του λένε ότι στα όρια αυτού του συστήματος, μια άλλη πολιτική διαχείριση μπορεί να καλυτερέψει την ζωή του. Μπορεί να βγάλει αρκετά συμπεράσματα από της τελευταίες κυβερνήσεις των 7 χρόνων.

Απάντηση στο νέο κύμα αντιλαϊκής – αντεργατικής επίθεσης δεν είναι το παζάρι για το πόσα θα χάσουν οι εργαζόμενοι και με ποιον τρόπο, αλλά η διεκδίκηση της ανάκτησης των απωλειών που είχε ο λαός, η πάλη με κριτήριο της σύγχρονες λαϊκές – κοινωνικές ανάγκες που μένουν στο περιθώριο γιατί δεν χωράνε στους στόχους της ανάκαμψης, δεν συμβαδίζουν με το καπιταλιστικό κέρδος.

Για μια τέτοια μάχη χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ, απαιτείται ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, δυνάμωμα της Κοινωνικής Συμμαχίας που θα παλεύει σε αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση. Για να δυναμώσει σήμερα η πάλη για τη ζωή που μας αξίζει, σε αντιπαράθεση με το κεφάλαιο και την εξουσία του, η πάλη για την εργατική εξουσία, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, την αποδέσμευση από την ΕΕ.

Σαββίδης Παναγιώτης