Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Η ομιλία του Προέδρου των Συνταξιούχων ΙΚΑ Πιερίας την Πρωτομαγιά στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης.

Η ομιλία του Προέδρου των Συνταξιούχων ΙΚΑ Πιερίας την Πρωτομαγιά στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης.
Συναδέλφισες Συνάδελφοι.
Αγαπητοί φίλοι.
Εμείς οι απόμαχοι της δουλειάς, Σάρκα από την Σάρκα της Εργατικής τάξης.
Συμμετέχουμε και φέτος στην μεγάλη αυτή γιορτή της Εργατικής Τάξης γιορτή των εργαζόμενων, την ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ.


Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι για μας σύμβολο ενότητας, και αγωνιστικότητας.

Είναι ημέρα πάλης των πιο πολύτιμων αγαθών, Για την ΕΙΡΗΝΗ, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, την ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, και την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Χαιρετίζουμε την φετινή Πρωτομαγιά και για αυτό καλέσαμε τους Συνταξιούχους, να πάρουμε μέρος σε αυτήν την μεγάλη γιορτή της Εργατικής Τάξης.

Πρώτον για να τιμήσουμε τους πρωτεργάτες αγωνιστές του Σικάγου που πριν από 131 χρόνια έδωσαν το αίμα τους και την ζωή τους για οκτώ ώρες εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης.

Είναι ακόμα ημέρα μνήμης και τιμής στους εξεγερμένους Καπνεργάτες της Θεσσαλονίκης τον Μάη του 1936.

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους και τους Συνταξιούχους μπροστά σε μεγάλα προβλήματα τα οποία είναι αρκετά οξυμένα.

Όλες οι κατακτήσεις μας, τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα βρίσκονται στο στόχαστρο της κατάργησης. Όλα αυτά μας γυρίζουν πίσω στον εργασιακό μεσαίωνα.

Η υγεία έχει γίνει εμπορεύσιμο είδος και προϊόν εκμετάλλευσης, και σαν να μην έφταναν όλα αυτά τώρα με την οικονομική κρίση πληρώνουμε τα Κλεμμένα οι Συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι που είναι οι μόνοι που δεν φταίνε σε τίποτα.

Η φετινή Πρωτομαγιά είναι ίσως η χειρότερη.

Του χρόνου σίγουρα ακόμα χειρότερη.

Με τους Συνταξιούχους να χάνουν όλα τους τα δικαιώματά και τις κατακτήσεις τους.

Με μια σειρά από προβλήματα που κάνουν την ζωή μας πολύ πιο δύσκολη και βρισκόμαστε στα όρια της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Η ανεργία καλπάζει, εκατοντάδες νέοι είναι χωρίς δουλειά και όσοι εργάζονται, με Μισθό πείνας και την Απειλή της Απόλυσης.

Μέρα με τη μέρα όλο και πιο πολλές επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο αδυνατώντας να επιβιώσουν λόγο της οικονομικής κρίσης, οδηγώντας σε απόγνωση χιλιάδες οικογένειες.

1η ΜΑΗ 2017.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ, προβάλλει ζωντανό και επίκαιρο το μήνυμα της εξέγερσης του Σικάγου.

Εμείς οι απόμαχοι της δουλειάς συνεχίζουμε τον δρόμο του αγώνα παραδειγματίζοντας τους νεότερους που δεν μπορούν να ατενίσουν ένα καλύτερο αύριο, ένα σίγουρο μέλλον μέσα σε αυτήν την δύσκολη κατάσταση. Κόντρα στο βόλεμα και τον ατομικισμό.

Από τους σημερινούς κυβερνώντες περιμέναμε τουλάχιστον την 13η σύνταξη, αλλά χάσαμε και την 12η με τους φόρους και την ακρίβεια.

Την ίδια ευθύνη έχουν όμως και τα άλλα κόμματα που ψήφισαν είτε αποδέχτηκαν την εφαρμογή των τριών μνημονίων κι ενώ καταγγέλλουν την κυβέρνηση για τα σε βάρος μας μέτρα, είναι καθαρό πλέον πως δεν πρόκειται να επαναφέρουν κανένα από τα καταργημένα δικαιώματα μας. Αντίθετα θα κινηθούν στις ίδιες ράγες της εφαρμογής των αντιλαϊκών μέτρων.

Μας καταντήσανε ζητιάνους, να εκλιπαρούμε για τα αυτονόητα, γι’ αυτά που μας αφαίρεσαν, καταντήσαμε μια χώρα φτωχών και κατατρεγμένων.

Παντού σε κάθε γωνιά του δρόμου βλέπεις και ένα ζητιάνο ένα γέροντα, ένα ανάπηρο, μια μάνα με ένα παιδί στην αγκαλιά, να απλώνουν το χέρι για να τους βοηθήσουν οι περαστικοί.

Είναι ντροπή για την Ελλάδα μας, για τον τόπο μας, που έχει μια ιστορία χιλιάδων χρόνων.

Και με την ευκαιρία αυτή θυμάμαι ένα στίχο.

"Ελλάδα μας αθάνατη με τα πολλά μνημεία, ως πότε πια θα καρτερείς, να ‘ρθει η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;

"ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ θέλουμε να είμαστε όλοι ίσοι να μην πεινούνε οι μισοί κι άλλοι να τρων' περίσσια. Αυτή τη Δημοκρατία θέλουμε και γι’ αυτήν αγωνιζόμαστε.


Γι’ αυτό λοιπόν φωνάζουμε:

ΔΩΣΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ, ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΣΟΙ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΑΣ, 


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ. 

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ.