Τρίτη, 2 Μαΐου 2017

NΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

NΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Του Παναγιώτη Σαββίδη

Μαζί με αυτούς που καταδικάζουν τον εργαζόμενο λαό στην φτώχεια και την εξαθλίωση, γιόρτασε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης την Εργατική Πρωτομαγιά.
Με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Αστέριος Καστόρης και Χάρη Τζαμακλή που δεν έχουν ίχνος ντροπής για αυτά που ψηφίζουν και καμώνονται κιόλας...

που οδηγούν τους εργαζόμενους σε αδιέξοδα και θα σώσουν έτσι την χώρα, γιόρτασε την Εργατική Πρωτομαγιά η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης.

Ντροπή σε όλους αυτούς που κάνουν τους λαντζιέρηδες, σε αυτούς που έχουν βάλει την θηλειά στον εργαζόμενο λαό και την τραβούν σιγά , σιγά.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να ξεμπερδέψουν με της αυταπάτες και με όλους τους απατεώνες και νόθους εκλεγμένους όπως η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης, που χρόνια ολόκληρα έχει να επισκεφτεί έναν χώρο δουλειάς, κάποιο εργοστάσιο, να οργανώσει, να συσπειρώσει εργάτες σε ταξική κατεύθυνση.

Να οργανωθούν πραγματικά, σε ταξική κατεύθυνση, για να εναντιωθούν σε όλα τα μέτρα εξαθλίωσης του , να παλέψουν για την ανάκτηση όλων των απωλειών που είχαν τα τελευταία κυρίως 7 χρόνια ,να διεκδικήσουν αιτήματα με βάση της σύγχρονες κοινωνικές τους ανάγκες και παράλληλα να οργανώσουν την γραμμή της αντεπίθεσης για ρήξη και ανατροπή.

Ένα τέτοιο εργατικό κίνημα, ταξικό, μαχητικό, διεκδικητικό, ανατρεπτικό, σε λαϊκή συμμαχία με την φτωχομεσαία αγροτιά - κτηνοτροφία, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες , αυτοαπασχολούμενους, καταστηματάρχες, έχει ανάγκη το γενικότερο λαϊκό κίνημα, για αγώνες αποτελεσματικούς, για αγώνες νικηφόρους, σε επίπεδο οικονομίας - εξουσίας.

Με απατεώνες, μεσίτες της πολιτικής του κεφαλαίου στις τάξεις των εργαζομένων, όπως η νόθα διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης πρέπει να ξεμπερδέψει το εργατικό –συνδικαλιστικό κίνημα.

Οι εργαζόμενοι να οργανωθούν σε σωματεία, να εμπιστευτούν το ΠΑΜΕ, να παλέψουν τώρα, οργανωμένα, συλλογικά, μαχητικά, για τους αγώνες σήμερα, για τη προοπτική μας άλλης οργάνωσης της οικονομίας – κοινωνίας, που στο επίκεντρο θα είναι ο εργαζόμενος λαός και οι ανάγκες του και όχι τα κέρδη των λίγων.


Σαββίδης Παναγιώτης