Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017

Απεβίωσε ο Στ. Ζουγανέλης, ο πλέον πολύτεκνος πατέρας στον κόσμο με 19 παιδιά!

Απεβίωσε ο Στ. Ζουγανέλης, ο πλέον πολύτεκνος πατέρας στον κόσμο με 19 παιδιά!
Ο πατέρας που από το 1984 κατείχε θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως ο πλέον πολύτεκνος στον κόσμο απεβίωσε σε ηλικία 89 ετών, τρία χρόνια μετά το θάνατο της αγαπημένης του συζύγου!
Πρόκειται για τον Σταύρο Ζουγανέλη που από το 1958 μέχρι το 1982 απέκτησε 19 παιδιά (τα 16 βρίσκονται εν ζωή) και που έφυγε πλήρης έχοντας δει 50 εγγόνια και 19 δισέγγονα! Ο ορισμός της πολυτεκνίας! Το Ρεκόρ Γκίνες αφορά σε άνδρα που έχει αποκτήσει τα παιδιά με την ίδια σύζυγο!

Ο Σταύρος Ζουγανέλης με καταγωγή από τη Μύκονο πήρε στην αγκαλιά του 10 κοριτσάκια και 9 αγοράκια και το 2008 τιμήθηκε από τον τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια, για την προσφορά του στη χώρα μας! Ήταν ενεργός πολίτης – εκτός από καρπερός – και δεν κατείχε μόνο τιμητική θέση στον Ελληνικό Σύλλογο Πολυτέκνων, αλλά ήταν εξαιρετικά δραστήριος.


Η σύζυγός του Βασιλική γεννήθηκε το 1937 και πέθανε στις 9 Ιουλίου του 2014
Το 19ο παιδί της οικογένειας Ζουγανέλη γεννήθηκε το 1982


Τα αγόρια της οικογένειας πήγαν σχολείο στο Άγιο Όρος για να αποκτήσουν βασικές Χριστιανικές αρχές και επέστρεψαν 18 χρονών στην Αθήνα και μόνο ο ένας ασχολήθηκε με τη θεολογία!

Τα εννέα κορίτσια απέκτησαν όλα σπίτι, αφού ο ακούραστος και ήρωας πατέρας δεν σταμάτησε να δουλεύει μέχρι να ενηλικιωθεί και η τελευταία του κόρη, το 2000! Δεν υπάρχουν λόγια γι′ αυτόν τον άνθρωπο που ξεκίνησε φορτηγατζής και μαζί με δύο από τα παιδιά του, άνοιξε τη δεκαετία του ’90 εταιρία εμπορίας φορτηγών!

Μερικά μόνο από τα παιδιά, τα εγγόνια, τα ξαδέρφια, τα ανίψια της οικογένειας Ζουγανέλη


*Υποκλινόμαστε στο μεγαλείο της πολύτεκνης οικογένειας που κράτησε ζωντανή τη χώρα μας ενάντια σε όλους όσους κρυφά ή φανερά πολεμούν τον θεσμό της οικογένειας και προσπαθούν να περάσουν άλλα πρότυπα στη κοινωνία μας.

Πόσες οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών στα σχολεία μας πρόσφερε απλόχερα αυτή η οικογένεια...

Πόσους φόρους απέδωσε στο κράτος αυτή τη οικογένεια...

Πόσα παλικάρια έστειλε να υπηρετήσουν τον στρατό και την πατρίδα...Πηγή: http://www.ereportaz.gr