Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017

ΕΠΑΜ, Ανακοίνωση-Κάλεσμα για τους πλειστηριασμούς της 21.6.17

ΕΠΑΜ, Ανακοίνωση-Κάλεσμα για τους πλειστηριασμούς της 21.6.17
Οι πλειστηριασμοί συνεχίζονται - Όλοι στο ειρηνοδικείο την Τετάρτη 21/6/17, ώρα 15:30

Τις τελευταίες ειδικά εβδομάδες, οι πλειστηριασμοί ακινήτων στο Ειρηνοδικείο της Θεσσαλονίκης που καταλήγουν στα χέρια των «κορακιών» είναι ελάχιστοι, μετρημένοι ούτε καν στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Ο λόγος είναι στην παρουσία όλο και περισσότερων οφειλετών που προσέρχονται για να προστατεύσουν τις περιουσίες τους, πράγμα που δίνει περαιτέρω ώθηση στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών να απαιτήσουν τη ματαίωσή τους. Όλοι οι συμπολίτες μας που κινδυνεύσουν να χάσουν την περιουσία τους, πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι μόνο με τη φυσική τους παρουσία στο Ειρηνοδικείο, έχοντας τη συμπαράσταση όλων ημών που έχουμε ταχθεί ενάντια στην εκποίηση, έχουν ελπίδες να σώσουν τα ακίνητά τους. Ας ξεπεράσουν λοιπόν την όποια «ντροπή» τους έχει εμφυσήσει το σύστημα, ας καταλάβουν ότι δεν είναι μόνοι τους, κι ας φροντίσουν να έρχονται κάθε Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο προκειμένου να σώσουν τις περιουσίες τους, έχοντας όλους εμάς συμπαραστάτες τους.

Ειδικά την περασμένη Τετάρτη, παρόλο που υπήρχαν στο ημερήσιο δελτίο 24 πλειστηριασμοί ακινήτων από τις τράπεζες (και ανάμεσά τους 11 διαμερίσματα, τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν των 80, 70 και 60 τ.μ.), οι συμβολαιογράφοι δεν κατάφεραν να φτάσουν ούτε καν στις αίθουσες κάτω από την απαίτηση του κόσμου να μην προχωρήσει οποιαδήποτε διαδικασία! Οι συμβολαιογράφοι υποχρεώθηκαν να περιμένουν εντός της εισόδου του δικαστικού μεγάρου από τις 4:00 μμ έως τις 5:00 μμ, και κατόπιν να φύγουν άπρακτοι χωρίς να μπορούν να ξεκινήσουν την έναρξη κανενός πλειστηριασμού! Η επιτυχία αυτή οφείλεται κυρίως στην κινητοποίηση μεγάλου αριθμού κόσμου που προσήλθε για να εκφράσει την αντίθεσή του στο τελευταίο κρούσμα διώξεων (προ 15νθημέρου) εναντίον μελών συλλογικοτήτων που αντιτίθενται στους πλειστηριασμούς.

Ο σχεδιασμός των τοκογλύφων γι αυτή την Τετάρτη 21/6/2017 περιλαμβάνει πάνω από 123 πλειστηριασμούς ακινήτων σε ολόκληρη την Ελλάδα, εκ των οποίων οι 18 προγραμματίζονται στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης όπου "βγαίνουν στο σφυρί" 4 διαμερίσματα και κατοικίες, επίσης καταστήματα, επαγγελματικοί χώροι και αγροτεμάχια από τις τράπεζες Πειραιώς, Eurobank και Alpha Bank.


Το ΕΠΑΜ, κάνοντας το καθήκον του απέναντι στο λαό και την πατρίδα, καταγγέλλει την παράνομη και αντισυνταγματική αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της ακίνητης περιουσίας· και δηλώνει ευθαρσώς την πρόθεσή του για την επιστροφή όλων των περιουσιών που πλειστηριάστηκαν στα χρόνια της μνημονιακής κατοχής πίσω στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, αμέσως με την αποκατάσταση της νομιμότητας και της εθνικής κυριαρχίας.

Η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας του ΕΠΑΜ, όπως κάνει σταθερά εδώ και 3,5 χρόνια έχοντας διασώσει δεκάδες περιουσίες από τα νύχια των τραπεζών, καλεί για άλλη μια φορά το λαό της Θεσσαλονίκης και ιδίως τους συμπολίτες μας των οποίων οι περιουσίες βγαίνουν ή κινδυνεύουν να βγουν «στο σφυρί», να είναι στο ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης κι αυτή την Τετάρτη. Η διάσωση των περιουσιών μας απαιτεί την παρουσία όλων μας στην έδρα που συναθροίζονται τα κοράκια και οι πρόθυμοι συνεργάτες τους, προκειμένου να καταφέρουμε γι άλλη μια φορά να αποτρέψουμε τη ρευστοποίησή τους.

Καλούμε κι αυτή την Τετάρτη 21/6/2017 (και κάθε Τέταρτη) στις 15:30 κάθε φίλο του ΕΠΑΜ και κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως αν θίγεται άμεσα ή όχι, να βρίσκεται στα δικαστήρια, στο ισόγειο του δικαστικού μεγάρου.


Όλοι μαζί, να τους κάνουμε να νιώσουν την ανάσα μας
Όλοι μαζί, να εμποδίσουμε την εκποίηση των σπιτιών μας 
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ
ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΓΗ ΜΑΣ
ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ


Εκ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου - Ε.ΠΑ.Μ.