Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

5ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

5ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Με μεγάλη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας ολοκληρώθηκε το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης το 5ο Τουρνουά Σκάκι Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας.

Περίπου 100 παιδιά συμμετείχαν σε μια μεγάλη γιορτή που προετοίμαζαν από την αρχή της σχολικής χρονιάς τα Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων που έλαβαν μέρος στο Τουρνουά Σκάκι.



Το Τουρνουά πραγματοποιήθηκε στην τεράστια κατάμεστη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης σε ένα δροσερό περιβάλλον.


Ο Σύλλογος Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης ως οικοδεσπότης ανταποκρίθηκε πανάξια στις απαιτήσεις του Τουρνουά.

Όλοι έμειναν ικανοποιημένοι από την ζεστή φιλοξενία αλλά και από την τέλεια και άψογη διοργάνωση του Τουρνουά.

Στο Τουρνουά Σκάκι συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από τα παρακάτω Σχολεία:

· 1ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης
· 9ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης
· 14ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης
· 15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης

Στο τουρνουά συμμετείχαν μαθητές απ’ όλες τις τάξεις των τεσσάρων Δημοτικών Σχολείων που μέσα σε μια εξαιρετική ατμόσφαιρα αγωνίστηκαν για τη χαρά της συμμετοχής και τη διάκριση.

Πραγματοποιήθηκαν τρία διαφορετικά τουρνουά με βάση την ηλικία των σκακιστών ούτως ώστε να υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο διάκρισης για όλους τους μαθητές. Το επίπεδο ήταν υψηλό στις παρτίδες που πραγματοποιήθηκαν.

Στο τουρνουά βραβεύτηκαν οι τρεις πρώτοι σκακιστές ανά κατηγορία. Οι μάχες που δόθηκαν σε όλες τις παρτίδες ήταν σκληρές με αρκετό πάθος αλλά πάντα στα πλαίσια του «ευ αγωνίζεσθαι», αρχή που διέπει το σκάκι ως άθλημα και το κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα αθλήματα.


Τα αποτελέσματα του Τουρνουά: 1η κατηγορία: Νήπια -Α΄ Δημοτικού - Β΄ Δημοτικού 

1ος: Μπόζογλου Άγγελος,

Α΄ τάξη - 1ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης
(κατάκτηση κυπέλλου και χρυσού μεταλλίου)

2ος: Κεραμιδάς Ιωάννης,

Β΄ τάξη - 1ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης

(κατάκτηση ασημένιου μεταλλίου)

3ος: Βάτσιος Χαράλαμπος,

Β΄ τάξη - 9ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης (κατάκτηση χάλκινου μεταλλίου)

Όσον αφορά την 3η θέση, αρχικά προέκυψε ισοβαθμία μεταξύ των σκακιστών Βάτσιου Χαράλαμπου (Β΄ τάξη – 9ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης) και Τουπλικιώτη Μιλτιάδη (Β΄ τάξη – 1ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης) καθώς οι δύο σκακιστές στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για την κατάκτηση της τρίτης θέσης ήρθαν ισόπαλοι.

2η κατηγορία: Γ΄ Δημοτικού - Δ΄ Δημοτικού 1ος: Μπόζογλου Νικόλαος,

Γ΄ τάξη - 1ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης

(κατάκτηση κυπέλλου και χρυσού μεταλλίου)

2ος: Παπαβασιλείου Αλέξανδρος,

Δ΄ τάξη - 9ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης

(κατάκτηση ασημένιου μεταλλίου)
3ος: Δελησαββίδης Διονύσιος,
Γ΄ τάξη - 1ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης (κατάκτηση χάλκινου μεταλλίου)

3η κατηγορία: Ε΄ Δημοτικού - ΣΤ΄ Δημοτικού

1ος: Κοτσαϊλίδης Παύλος,

ΣΤ΄ τάξη - 14ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης (κατάκτηση κυπέλλου και χρυσού μεταλλίου)

2η: Ιορανίδου Σοφία,

ΣΤ΄ τάξη - 15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης (κατάκτηση ασημένιου μεταλλίου)

3η: Θυμιοπούλου Ζαχαρούλα,

Ε΄ τάξη - 9ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης (κατάκτηση χάλκινου μεταλλίου)


Όσον αφορά την 3η θέση, κρίθηκε στον αγώνα μεταξύ των σκακιστών Θυμιοπούλου Ζαχαρούλας (Ε΄ τάξη – 9ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης) και Καρατίδη Κωνσταντίνου (Ε΄ τάξη – 1ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης) όπου επικράτησε η Θυμιοπούλου Ζαχαρούλα κατακτώντας την τρίτη θέση ενώ ο σκακιστής Καρατίδης Κωνσταντίνος τερμάτισε τέταρτος.


Οι Διαιτητές του Τουρνουά:

Γκούτζιος Δημήτριος,
Κατσικάρος Ηλίας,
Σιδηρόπουλος Δημήτριος.

Η μεγάλη συμμετοχή σκακιστών ΚΑΙ του φετινού 5ου Τουρνουά Σκακιού αποτελεί προϊόν του αυξημένου κύρους που απέκτησε με πολύ κόπο και αγώνα στη διάρκεια του χρόνου η συγκεκριμένη διοργάνωση, χάρη στην αγάπη των ανθρώπων του Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των τεσσάρων Δημοτικών Σχολείων Κατερίνης που κάθε χρόνο δίνουν την ψυχή τους κάνοντας με απέραντη προθυμία και διάθεση ό,τι καλύτερο μπορούν, έχοντας πάντα θετική ανταπόκριση και διαθέτοντας μέρος του προσωπικού τους χρόνου.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους όσους συμμετείχαν στο τουρνουά, τους ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία τους, ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν στη πραγματοποίησή του και ευελπιστούμε να βρεθούμε του χρόνου τέτοιες μέρες ξανά μαζί για το επόμενο (6ο) τουρνουά σκάκι Δημοτικών Σχολείων.

Μετά το τέλος των αγώνων του τουρνουά οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων Κατερίνης που συμμετείχαν στο τουρνουά (1, 9, 14 και 15) έδωσαν αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους σκακιστές και τις σκακίστριες που συμμετείχαν στο τουρνουά μέσα σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα.