Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017

Εθνικιστική πρόκληση εις βάρος της Ελλάδας από τον Δήμο Τιράνων – Η Αλβανία δεν θα γίνει ποτέ μέλος της Ε.Ε.

Εθνικιστική πρόκληση εις βάρος της Ελλάδας από τον Δήμο Τιράνων – Η Αλβανία δεν θα γίνει ποτέ μέλος της Ε.Ε.
(Τώρα το να μη μπει στην Ε.Ε. μπορεί κάποιος να μην το πει και κακό. Είδαμε εμείς προκοπή από την Ε.Ε.;)

Νέα ένταση στις ελληνοαλβανικές σχέσεις εξαιτίας μιας πρωτοφανούς πρόκλησης του Δήμου Τιράνων, που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της ελληνικής διπλωματίας.

Το Σάββατο στα Τίρανα εγκαινιάζουν την Πλατεία Σκεντέρμπεη, δηλαδή του Γεωργίου Καστριώτη.

Σε αυτή την πλατεία, που φέρει το όνομα του εθνικού ήρωα της Αλβανίας ο οποίος όμως ήταν Έλληνας (Ρωμηός-Βυζαντινός) άρχοντας, ο δήμαρχος Τιράνων ζήτησε να τοποθετηθεί στις πλάκες συμβολικά μια πέτρα από κάθε περιοχή της Αλβανίας.

Μέχρι εδώ όλα καλά. Οι Αλβανοί όμως τοποθέτησαν και μια πέτρα από τους Φιλιάτες στο νομό Θεσπρωτίας, ισχυριζόμενοι πως είναι κομμάτι της «σκλαβωμένης» τους Τσαμουριάς. Μιλάμε για πανάρχαιο ελληνικό έδαφος.

Μόλις το πληροφορήθηκε η Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα η αντίδραση ήταν άμεση.

Βλέπετε με τον Κοτζιά υπουργό όλο το διπλωματικό σώμα βρίσκεται σε εγρήγορση, διότι οι διπλωμάτες μας γνωρίζουν ότι μπορούν τώρα να ασκούν εθνική πολιτική δίχως να τους τραβήξει το αφτί κανένας «φιλελές» από την Αθήνα.

Η πρέσβυς της Ελλάδας στην Αλβανία, η Ελένη Σουράνη, έχει υπηρετήσει σε σημαντικά πόστα και σε διεθνείς οργανισμούς και της έχουν απονεμηθεί ο Ανώτερος Ταξιάρχης του Τάγματος του Φοίνικα της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο Ανώτερος Ταξιάρχης του Τάγματος των Κέδρων του Λιβάνου, ο Μεγαλόσταυρος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και ο Μεγαλόσταυρος του Τάγματος Ντάνεμπορε της Δανίας.

Η Ελληνική Πρεσβεία ενημέρωσε πλήρως το υπουργείο Εξωτερικών, με τους Αλβανούς από την άλλη πλευρά επισήμως να μην αντιδρούν, αλλά κατά την πάγια «τακτική» τους (σοβαρό κράτος που κάνει πολιτική με τρολ) «αμόλησαν» τα τρολ των τσάμηδων στο διαδίκτυο να γράφουν ότι οι Έλληνες είμαστε υπερβολικοί και ότι οι Φιλιάτες ανήκουν στην Τσαμουριά.

Το ποιος είναι υπερβολικός ή όχι θα το καταλάβουν όταν συνειδητοποιήσουν ότι δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ μέλη της Ε.Ε. με τέτοιες συμπεριφορές και ύστερα αναγκαστούν να ξηλώνουν πεζοδρόμια ζητώντας συγγνώμη, όπως κάνουν τώρα τα Σκόπια. Αλλά δεν φημίζονται για την προνοητικότητά τους οι Αλβανοί, έχουν καβαλήσει το άρμα της αμετροέπειας και καλπάζουν τάχιστα προς τον όλεθρό τους.

Πάντως στην καταγγελία της Αθήνας απάντησε ο Δήμος Τιράνων δια του αναπληρωτή δημάρχου στο News24, ότι η πλατεία είναι όλων των Αλβανών, όπου και αν βρίσκονται σε όλον τον κόσμο.

«Αυτή είναι η πλατεία όλων των Αλβανών, όπου και αν βρίσκονται και όλες οι ομάδες των Αλβανών εκπροσωπούνται σε αυτό το τετράγωνο. Είναι το τετράγωνό μας και έχουμε κρίνει ότι αυτό είναι σωστό. Φυσικά υπάρχουν λίθοι από την «τσαμουριά» (Θεσπρωτία), υπάρχει ένας λίθος από τις Φιλιάτες» είπε ο Μαζνίκου στο News24. Βεβαίως σήμερα δεν υπάρχουν τσάμηδες στη Θεσπρωτία.

Αντίδραση όμως είχαμε και από τους ακροδεξιούς εθνοϊσλαμιστές αλβανοτσάμηδες του κόμματος PDIU. Ο αρχηγός τους, λέγεται ότι είναι στις υπηρεσίες των Τούρκων, Σφετίμ Ιντρίζι, αντέδρασε μετά την παρέμβαση της Ελληνικής Πρεσβείας.

«Η τσαμουριά είναι αλβανική γη που έχει καταληφθεί με τη βία από το ελληνικό κράτος και ανήκει στους Αλβανούς», είπε χαρακτηριστικά ο γνωστός ακροδεξιός προβοκάτορας.

«Αποτελεί μεγάλη έκπληξη που η Ελλάδα έχει το στόμα να παραπονιέται, γνωρίζοντας ότι όχι μόνο έχει καταβροχθίσει αλβανικά εδάφη και αρνείται τα δικαιώματα των εθνικών μειονοτήτων, αλλά συνεχώς τροφοδοτεί άλλες αξιώσεις στο αλβανικό έδαφος. Αρκεί να δούμε τα ονόματα των πόλεων της Δημοκρατίας της Αλβανίας, που είναι σκαλισμένα στο τοίχο του Κοινοβουλίου, στην πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα, για να καταλάβουμε ότι η σοβινιστική όρεξη της Μεγάλης Ιδέας εξακολουθεί να είναι ζωντανή στην ελληνική πολιτική», είπε ο Ιντρίζι, προαναγγέλλοντας μάλιστα ότι «η επιστροφή της «τσαμουριάς» [Θεσπρωτίας] στους Αλβανούς είναι μόνο θέμα χρόνου».

Το μόνο που «ξέχασε» να μας πει με ποιο στρατό, με ποια τανκς και με ποια αεροπλάνα αυτή η φυλή ληστών θα αντιμετωπίσει τον ελληνικό στρατό.