Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017

Και ξαφνικά μια μέρα κάποιος θα σου χτυπήσει την πόρτα... "Με έστειλε ο ΣΥΡΙΖΑ θα σου πει..."

Και ξαφνικά μια μέρα κάποιος θα σου χτυπήσει την πόρτα... "Με έστειλε ο ΣΥΡΙΖΑ θα σου πει..."
Η «κόλαση» των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ξεκινά!
Όσοι θα χάσουν τα σπίτια τους θα πρέπει να γνωρίζουν πλέον πως η όλη διαδικασία δεν θα εξελίσσεται σε κάποιο Ειρηνοδικείο, αλλά στο γραφείο κάποιου συμβολαιογράφου.


Με τη δημοσίευση στο ΦΕΚ της υπουργικής απόφασης για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, η νέα αυτή «μόδα» γίνεται πραγματικότητα.

Οι συμβολαιογράφοι θα είναι υπεύθυνοι για την τήρηση της διαδικασίας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ενώ στον πλειστηριασμό θα μπορούν να συμμετέχουν Έλληνες πολίτες και νομικά πρόσωπα, αλλά και αλλοδαποί, είτε εντός είτε εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η διαδικασία θα ξεκινά από τους συμβολαιογράφους, οι οποίοι μέσω των ηλεκτρονικών συστημάτων πλειστηριασμών θα αναρτούν στην ιστοσελίδα την αναγγελία διενέργειας πλειστηριασμού κατά τα οριζόμενα στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ενώ θα μπορούν να αναρτούν και φωτογραφία του εκπλειστηριαζόμενου αντικειμένου ή ακινήτου.

Θα υπάρχει και τέλος χρήσης των συστημάτων των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, που θα είναι 50 ευρώ ανά υποψήφιο πλειοδότη και ανά πλειστηριασμό.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας οι υποψήφιοι θα μπορούν να υποβάλλουν αλλεπάλληλες προσφορές (αυξάνοντας προφανώς το τίμημα) μέχρι τη λήξη του χρόνου υποβολής.

Επί της ουσίας, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί «προσπερνούν» τα Ειρηνοδικεία και ό,τι συνέβαινε σε αυτά το τελευταίο χρονικό διάστημα όταν επιχειρούνταν να γίνουν πλειστηριασμοί.

Η εξέλιξη αυτή δυσκολεύει και άλλο τα πράγματα για τους "κόκκινους" δανειολήπτες, καθώς ήδη διενεργούνται πλειστηριασμοί κατοικιών για τις οποίες το ύψος του ποσού εγγραφής κατάσχεσης είναι ίσο ή μεγαλύτερο των 300.000 ευρώ, με επισπεύδοντες τις Τράπεζες, το Δημόσιο, τον ΕΦΚΑ και τους ΟΤΑ.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ || ddiamantidis@gmail.com
Πηγή: http://www.thessnews.gr/article/38781/e-pleistiriasmoi-kai-chaneis-sigoura-to-spiti-sou