Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017

Καταιγιστικές εξελίξεις στους πλειστηριασμούς. Ανακοίνωση του ΕΠΑΜ.

Καταιγιστικές εξελίξεις στους πλειστηριασμούς. Ανακοίνωση του ΕΠΑΜ.
Το καθεστώς σκληραίνει το πρόσωπό του στους πλειστηριασμούς

Οι σύλλογοι των συμβολαιογράφων όχι μόνο συμφώνησαν στον τερματισμό της περιορισμένης «αποχής» τους σε ό,τι αφορά την κατοικία, αλλά προχώρησαν επίσης και σε μια ενέργεια ηθικά κατάπτυστη για την ιδιότητα που φέρουν: Συμφώνησαν να χρηματοδοτήσουν οι ίδιοι την κατασκευή της πλατφόρμας για τη διενέργεια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, πληρώνοντας ο κάθε σύλλογος από 20.000€ προς το σκοπό αυτό!

Τέτοια συμπεριφορά δεν συνάδει με την ιδιότητα του δημόσιου λειτουργού αλλά με αυτήν των κοινών κερδοσκόπων που επενδύουν στην αύξηση της κερδοφορίας τους!

Οι αποφάσεις των Δ.Σ. των συμβολαιογραφικών συλλόγων να χρηματοδοτήσουν την περιβόητη εφαρμογή για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, πάρθηκαν χωρίς συνελεύσεις, χωρίς την έγκριση των μελών τους, χωρίς την οποιαδήποτε νομότυπη και καταστατική διαδικασία έστω ως φύλο συκής. Πάρθηκαν μόνο με αποφάσεις των Δ.Σ. –ή μήπως μόνο με αποφάσεις των προεδρείων τους;- χωρίς να ερωτηθούν τα μέλη των συλλόγων και το σύνολο των συναδέλφων τους. Με την απόφασή τους αυτή αλλά και με τη μεθόδευση που ακολούθησαν, κρίνονται για την κοινωνία ηθικά και καταστατικά έκπτωτοι του αξιώματός τους και καλούνται τα μέλη των συμβολαιογραφικών συλλόγων της χώρα να απαιτήσουν την καθαίρεσή τους γιατί εκθέτουν και εξευτελίζουν όλο τον επαγγελματικό αυτό χώρο.

Εκτός όλων αυτών, ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος ζήτησε από τους συναδέλφους του ανά τη χώρα να του αποσταλούν εκθέσεις για την παρεμπόδιση των πλειστηριασμών στις 21/6, για να τις διαβιβάσει στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, στο Αρχηγείο της Αστυνομίας, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Με άλλα λόγια ζήτησε να ξεκινήσουν οι ίδιοι οι συμβολαιογράφοι, υπό την εποπτεία του συντονιστικού οργάνου τους, διώξεις κατά των πολιτών που διαμαρτύρονται για την αρπαγή των περιουσιών τους. Κι έτσι μετά από τις δικογραφίες κατά πολιτών που ξεκίνησαν και πάλι (για πολλοστή φορά) στη Θεσσαλονίκη, η εντολή αυτή αποδεικνύει πως σκοπός των διοικήσεων αυτών είναι όχι η προάσπιση του πολίτη ως έχουν καθήκον, αλλά η με κάθε τρόπο προάσπιση των συμφερόντων των τραπεζών και των ξένων εντολοδόχων, πάντα με το αζημίωτο.

Η μόνη απάντηση δεν μπορεί να είναι άλλη από τη μαζική απαίτηση των πολιτών να ξεκουμπιστεί από την εξουσία το εθελόδουλο πολιτικό σύστημα των τελευταίων χρόνων, μαζί με τους υποτακτικούς τους κι όλους όσους τους στηρίζουν. Το ΕΠΑΜ καταγγέλλει τις παράνομες, αντισυνταγματικές και παράνομες ενέργειες των διοικήσεων των συμβολαιογραφικών συλλόγων που συμπράττουν με το καθεστώς, και υπόσχεται την παραδειγματική τιμωρία τους, αντίστοιχη με εκείνη των δωσίλογων συναδέλφων τους της ναζιστικής κατοχής· παράλληλα με την επιστροφή των περιουσιών που πλειστηριάστηκαν στα χρόνια της μνημονιακής κατοχής πίσω στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, αμέσως με την αποκατάσταση της νομιμότητας και την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας.


Καλούμε την Τετάρτη 28/6/2017 στις 15:30 κάθε φίλο του ΕΠΑΜ και κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως αν θίγεται άμεσα ή όχι, να βρίσκεται στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης, στο ισόγειο του δικαστικού μεγάρου.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ

ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΓΗ ΜΑΣ
ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ